Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Slaapplaatsen

December 2020
Beste slaapplaatsteller,

In deze nieuwsbrief kun je meer lezen over de resultaten van twee soortgroepen: de Grote Zilverreiger- en Aalscholvertelling van oktober en de uiteindelijke uitslag van de Zwarte Sterntellingen van afgelopen zomer.

Verder besteden we in het nieuwe seizoen regelmatig aandacht aan praktijktoepassingen van slaapplaatsaantallen. Deze worden regelmatig gebruikt voor de bescherming van vogels en de gebieden waarin ze rusten en voor onderzoeksprojecten. Dat kan op verschillende manieren gebeuren, zoals via Natura 2000-wetgeving of via milieutoetsing bij ingrepen.

Tellen blijft natuurlijk een plezierige bezigheid, maar als je weet dat het de vogels ten goede komt geeft dat natuurlijk ook een extra impuls! En dat kunnen we wel gebruiken in deze turbulente tijden.
 
Lees de hele nieuwsbrief (pdf)

Aankomende telling Grote Zilverreiger

De eerstvolgende slaapplaatstelling is die van Grote Zilverreiger, met voorkeursdatum 19 december. Zonsondergang is op de voorkeursdatum om 16:29 uur en we raden je aan om ongeveer een uurtje van tevoren te beginnen met tellen, zeker als je een plek voor het eerst telt. Tellen kan van 12 tot en met 27 december.

Hartelijke groet,
Paul van Els
Meetnetcoördinator
Copyright © 2020 Sovon Vogelonderzoek Nederland, Alle rechten voorbehouden.


Wil je deze e-mails niet langer ontvangen? Meld je dan hier af van onze mailinglijst.

Kreeg je deze mail doorgestuurd van een vriend en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen? Meld je dan hier aan voor de verzendlijst.