Copy
14e seizoen MUS ten einde
View this email in your browser


 

Nijmegen | 20 juli 2020  

14e seizoen MUS ten einde

 

Heb je telgegevens nog niet doorgestuurd? Doe dat dan binnenkort.

Beste MUS-(mede)teller,
 
Het veertiende seizoen MUS is weer ten einde. Sinds de start in april is er veel gebeurd. De Corona heeft gelukkig geen invloed gehad op de deelname.

Deelname derde telling
De deelname bij de eerste en tweede telling was bijzonder goed. Er waren opvallend veel nieuwe aanmeldingen en het weer was geen spelbreker. In juni viel er weer eens een normale hoeveelheid neerslag. Tijdens de derde telperiode (15 juni-15 juli) waren er buien tussen eind juni en 10 juli. Toen ik vorige week vrijdag even de ingevoerde tellingen controleerde kreeg ik het een beetje Spaans benauwd. Met nog een week te gaan waren slechts ruim 300 tellingen ingevoerd. Nu blijkt dat veel MUS-tellers even gewacht hebben op beter weer, want de teller staat nu op ruim 610 postcodegebieden!
 
Geef je telling snel door
Ruim een derde van de waarnemers geeft door via de app Avimap. De overige gaat met opschrijfboekje of formulier op pad en voert het daarna in op de website. De meeste doen dit snel na de telling en dat is ook handig want dan zit het nog vers in het geheugen zodat je onduidelijkheden nog kunt ophelderen. Ook is snel invoeren aan te raden omdat je niet de eerste bent die het formulier kwijt raakt. Was je niet in de gelegenheid om te tellen geef dat ook door als ‘niet geteld’ in de kopgegevens zodat ik weet dat er geen resultaten in aantocht zijn.
In augustus maak ik een afsluitende nieuwsbrief met de voorlopige resultaten van dit seizoen.
 
Wat nu?
Ben jij een MUS-teller die ook buiten het voorjaar vogels wil tellen dan zijn er een aantal geschikte telprojecten www.sovon.nl/nl/vogelstellen. Zo is de maandelijkse watervogeltelling (sept-april) in je stad of dorp een mogelijkheid www.sovon.nl/nl/watervogels. In de winter in januari staat de Midwintertelling op het programma. Daarbij worden veel gebieden in de urbane omgeving geteld www.sovon.nl/nl/midwintertelling. De Punt Transect Telling (PTT)  is vergelijkbaar met MUS maar dan in december en 20 telpunten www.sovon.nl/nl/PTT.

Jan Schoppers | jan.schoppers@sovon.nl
 
 
Facebook
Twitter
Website
Instagram
YouTube
Copyright © 2020 Sovon Vogelonderzoek Nederland, Alle rechten voorbehouden.


Wil je deze e-mails niet langer ontvangen? Meld je dan hier af van onze mailinglijst.

Kreeg je deze mail doorgestuurd van een vriend en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen?
Meld je dan aan voor de verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp