Copy
View this email in your browser


 


Nieuwsbrief | Meetnet Agrarische Soorten 
juli 2021 

Beste boerenlandvogelteller,
 
Het is alweer zo ver: het MAS-telseizoen van 2021 zit erop. Hopelijk heb je genoten in het boerenland en heb je alle telrondes succesvol kunnen afronden. We zijn je zeer dankbaar voor het tellen! Vergeet niet dat door te tellen voor MAS, je meehelpt met het verzamelen van onmisbare gegevens over de aantallen van boerenlandvogels.
 
Tellingen ingevoerd?
Nu het telseizoen ten einde is, is het zaak om jouw tellingen nog even goed te controleren en, als je het nog niet gedaan hebt, in te voeren. Kijk vooral even na of er geen vreemde soorten of aantallen in de bezoeken staan, en of alle vier de bezoeken er op de juiste datum instaan. Als je tijdens de invoer van gegevens tegen problemen aanloopt, kun je uiteraard bij mij terecht voor vragen. Over een aantal maanden wil ik graag een update sturen met de opvallendste telresultaten van dit MAS-seizoen. Het zou erg mooi zijn om de gegevens hiervoor zo compleet mogelijk te hebben, dus als het je lukt om de invoer deze zomer af te ronden zijn we je erg dankbaar!
 

Onderzoek naar beschermingsmaatregelen

MAS wordt gebruikt om trendberekeningen uit te voeren. Wist je dat jouw telgegevens ook gebruikt kunnen worden om onderzoek te doen naar de effectiviteit van beschermingsmaatregelen voor boerenlandvogels?
>> Lees verder

Boerenlandvogel uitgelicht: de Kwartel

De Kwartel is één van de soorten die het belang van de laatste telperiode (21 juni – 15 juli) van MAS laat zien.
>> Lees meer

Ontspringen Tureluurs de dans?

Met de meeste weidevogels gaat het niet goed. De Grutto en Scholekster zijn de laatste decennia flink in aantal afgenomen en de Kievit gaat daar nu in rap tempo achteraan. Een uitzondering daarop is de Tureluur, die niet meer zo snel afneemt en zich beter lijkt te handhaven.
>> Lees verder

Vakantietijd


Nu het broedseizoen ten einde loopt is het voor velen tijd om even wat rust te pakken. Zo ook voor mij: de komende weken ben ik met vakantie en zal ik dus niet op berichten reageren. Indien je in de tussentijd nog problemen ondervindt met de invoer van gegevens is dat geen probleem: vanaf half augustus ben ik weer beschikbaar om vragen te beantwoorden, ruim op tijd om de invoer af te handelen.
 
Ik wens je een fijne zomer toe en zie je volgend telseizoen graag weer terug in het boerenland!
 
Bernice Goffin
 
Bernice Goffin | Meetnetcoördinator MAS
 
Copyright © 2021 Sovon Vogelonderzoek Nederland, Alle rechten voorbehouden.


Wil je deze e-mails niet langer ontvangen? Meld je dan hier af van onze mailinglijst.

Kreeg je deze mail doorgestuurd van een vriend en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen?
Meld je dan aan voor de verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp