Copy
Zijn je telgegevens al binnen?
View this email in your browser





Nieuwsbrief BMP
Oktober 2020
Beste broedvogelteller,
 
Volgens onze administratie heb je in het voorjaar van 2020 een of meerdere BMP-broedvogeltellingen uitgevoerd. Hartelijk dank daarvoor!
Mogelijk heb je de door jou uitgevoerde telling(en) nog niet helemaal afgerond. Je kunt dat zien door in te loggen bij www.sovon.nl en naar ‘BMP’ te gaan. Je krijgt dan een overzicht van je BMP-telgebieden te zien.

Zie je onder het jaar 2020 een groen, geel of rood kleurtje bij een BMP-telgebied staan, dan zijn je gewaardeerde telgegevens al binnen bij Sovon. Staat er een getal zonder zo’n kleurtje of staat er nog niets, dan vragen we je om het volgende te doen:
Klik op ‘invoeren’ en controleer of alle gebrachte veldbezoeken zijn ingevoerd of geüpload. Vul zo nodig de ontbrekende tellingen in.
Zijn alle bezoeken en de bijbehorende gegevens ingevoerd? Klik dan op ‘totalen’ en vervolgens op ‘autocluster alle soorten nu’. Bekijk vervolgens de uitkomsten van de autoclustering.
Mogelijk worden sommige soorten die je hebt onderzocht niet meegeclusterd. Dat komt omdat ze niet tot de standaard soortenlijst van het door jou getelde BMP-type behoren, bijvoorbeeld een Huismus in een BMP-B plot. Zulke soorten staan in je overzicht onder ‘Vogelsoorten, niet in autoclustering’. Wil je zo’n soort alsnog clusteren? Volg dan de instructies onder ‘Kan je een soort niet clusteren?’, naast de kop ‘Vogelsoorten, niet in autoclustering’. NB: doe dit alléén bij vogelsoorten die je tijdens alle telrondes en in je hele telgebied hebt onderzocht.
Zijn alle gegevens ingevoerd en heb je via de knop 'controle', die achter elke soort staat, gecontroleerd hoe de clustering tot stand is gekomen? Klik dan op ‘insturen’ onder ‘afronden seizoen 2020’. Je krijgt dan mogelijk nog enkele vragen over je telgegevens. Nadat je die hebt beantwoord ben je helemaal klaar!

Eerste impressie broedseizoen 2020

Op basis van de gegevens die al binnen zijn, hebben we al een aardige indruk van het verloop van het broedseizoen 2020. In dit filmpje vind je een paar hoogtepunten.
Elke binnengekomen telling wordt door de BMP-coördinatoren bekeken. Omdat het er - gelukkig! - best veel zijn, kan dat soms even duren. Mochten we nog vragen hebben, dan zullen we je die per mail stellen.

Mocht je niet met de autoclustering werken en problemen hebben met de invoer van je telling: stuur ons een mailtje, we kunnen je vast helpen. Ook voor andere vragen over het doorgeven van je telling: je mails zijn welkom bij ons.
 
Veel dank vast voor je medewerking!

Heb je nog specifieke vragen? Mail dan naar broedvogels@sovon.nl
Joost van Bruggen
Jan-Willem Vergeer
Copyright © 2020 Sovon Vogelonderzoek Nederland, Alle rechten voorbehouden.


Wil je deze e-mails niet langer ontvangen? Meld je dan hier af van onze mailinglijst.

Kreeg je deze mail doorgestuurd van een vriend en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen? Meld je dan hier aan voor de verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp