Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Slaapplaatsen

November 2020
Beste slaapplaatsteller,

Zoals je ongetwijfeld gemerkt hebt, zijn de ganzen weer in het land! Dat betekent dat het ook weer tijd is voor de eerste ganzen- en zwanenslaapplaatstelling van het seizoen 2020-2021.

Tellen kan vanaf 14 tot en met 29 november, met als voorkeursdatum 21 november. Het beste is om de ganzen ’s ochtends te tellen, omdat ganzen soms nog laat ’s avonds op de slaapplaats kunnen aankomen. Zonsopgang is op 21 november om 8.11 uur en we raden je aan om een uurtje van tevoren te beginnen met tellen, zeker als je voor het eerst je slaapplaats gaat tellen.

Kijk de online workshop terug


Op 22 oktober gaven we een online workshop over de ecologie van slaapplaatsen en slaapplaatsen tellen. Heb je de uitzending gemist? Geen probleem. Je kunt de video terugkijken op ons YouTubekanaal

Alvast bedankt allemaal voor jullie telwerk, door jullie aantallen wordt de bescherming van de vogels in Natura 2000 én daarbuiten gestimuleerd.

Hartelijke groet,
Paul van Els
Meetnetcoördinator
Copyright © 2020 Sovon Vogelonderzoek Nederland, Alle rechten voorbehouden.


Wil je deze e-mails niet langer ontvangen? Meld je dan hier af van onze mailinglijst.

Kreeg je deze mail doorgestuurd van een vriend en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen? Meld je dan hier aan voor de verzendlijst.