Copy
Maak je kolonievogeltelling definitief
View this email in your browser 
Nieuwsbrief Kolonievogels
28 september 2020
Beste kolonievogelteller,
 
Allereerst mijn hartelijke dank dat je dit jaar weer op pad bent gegaan om jouw kolonie(s) te tellen. Misschien was het één kolonie en heb je die op het ideale moment één keer geteld, of heb je vijf, tien, twintig of nog meer kolonies geteld op meerdere dagen. Alle bijdragen worden zeer gewaardeerd! Zeker in dit jaar waarin de beperkingen rondom Covid-19 de kolonietellingen dreigden te verstoren. In de praktijk lijkt dit voor de meeste soorten gelukkig erg mee te vallen.

Je hebt één of meer kolonies ingevoerd met opgave van de exacte teldatum(s). Dat is erg waardevolle extra informatie. Ik merkte echter op dat je nog moet aangeven welk aantal gebruikt moet worden in de trendberekeningen. Ook als er maar één datum (telling) is ingevoerd, wil ik je vragen dit nog even te doen.

Dus goed om te weten: ná de telling aan het eind van het broedseizoen moet je via de site aangeven dat het aantal definitief is.

Nadat je ingelogd bent op onze website gaat dat in drie stappen:

1. Kies voor Kolonievogels op het invoerportaal
2. Klik op het getal dat in het overzicht in een GEEL vakje staat:3. Onder bezoeken zie je één of meer teldatums staan. Klik achter het gewenste aantal op ”neem over” en klik daarna op opslaan.

Hoe belangrijk is mijn kolonie en waar wordt mijn telling jaarlijks voor gebruikt?

Alle kolonietellingen die door jou zijn ingevoerd, gebruiken we om jaarlijkse verspreidingsbeelden, populatieschattingen en indexen te berekenen. Je zou kunnen denken dat één kolonie misschien niet zo heel veel bijdraagt aan een landelijke index, maar wij berekenen ook vele andere indexen, zoals voor afzonderlijke provincies, Natura 2000-gebieden en regio’s. In deze kleinere gebieden liggen natuurlijk veel minder kolonies, dus daar draagt jouw kolonie al veel meer bij aan de berekeningen.
Nogmaals mijn dank voor je inspanningen dit jaar en hopelijk tel je in 2021 weer mee!
Joost van Bruggen
Facebook
Twitter
Website
Instagram
YouTube
Copyright © 2020 Sovon Vogelonderzoek Nederland, Alle rechten voorbehouden.


Wil je deze e-mails niet langer ontvangen? Meld je dan hier af van onze mailinglijst.

Kreeg je deze mail doorgestuurd van een vriend en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen? Meld je dan hier aan voor de verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp