Copy
Leuk dat je meetelde voor LiveAtlas in 2019
View this email in your browser


 

 

Twee keer zoveel kans op een Gaai tijdens je wandeling


Dit najaar zorgde een influx van Gaaien voor een flinke piek in de aantallen in LiveAtlas. Gaaien worden momenteel twee keer zo vaak op lijstjes van LiveAtlas ingevoerd als in voorgaande jaren. Collega Willem van Manen, coördinator van het telproject PTT, maakte een mooi verhaal over het voorkomen van zulke influxen van Gaaien.

Leuk dat je meetelde voor LiveAtlas in 2019!


Dit jaar vulde je minstens één keer een lijstje in voor LiveAtlas. Daar zijn we heel blij mee. Bij elkaar werden er in 2019 meer dan een half miljoen vogelwaarnemingen via waardevolle lijstjes ingevoerd. En het jaar is nog niet voorbij. Tijd voor een eindsprintje! Bijvoorbeeld een mooie vogelwandeling na het kerstdiner? Nog wat statistiekjes van dit jaar:
  • 455 vogelaars deden mee.
  • 8.621 complete lijstjes met een variabele route en tijd ingevoerd.
  • 1.573 tellingen van een uur in een heel kilometerhok. Indrukwekkend!
  • …en 908 incomplete lijstjes.
Dat leverde naast veel plezier al prachtige inzichten op. Meer daarover lees je in het artikel van Paul van Els in Sovon-Nieuws en in zijn presentatie op de Landelijke Dag.

LiveAtlas nu ook voor iPhone beschikbaar


Sinds 15 december is het ook mogelijk om tellingen via iAvimap in te voeren. Download de app voor je iPhone of iPad via deze link.

Meer nieuws

  • Her en der brengen fanatiekelingen met uurtellingen in kilometerhokken hun eigen regio in kaart. Nu we dit weten, willen we in 2020 aan de slag met een handig werkgroepenscherm, naast uitbreiding van je persoonlijke statistieken.
  • De loterij en giften op de Landelijke Dag hebben in totaal 1.800 euro opgebracht voor LiveAtlas. Daar zijn we heel blij mee. We gaan het geld natuurlijk helemaal voor de doorontwikkeling van het project gebruiken.
Nog eventjes veel telplezier in 2019, een fijne jaarwisseling en alvast een vogelrijk nieuw jaar!

Erik, Gerard, Paul, Fred en Albert van team LiveAtlas
Facebook
Twitter
Website
Instagram
YouTube
Copyright © 2019 Sovon Vogelonderzoek Nederland, Alle rechten voorbehouden.


Wil je deze e-mails niet langer ontvangen? Meld je dan hier af van onze mailinglijst.

Kreeg je deze mail doorgestuurd van een vriend en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen?
Meld je dan aan voor de verzendlijst.