Copy
Tijd om te gaan tellen!
Bekijk deze mail in je browser


Info en terugkijken MAS Startavond

Beste vogelaar,
 
Dinsdagavond 22 maart kon je via Zoom de MAS-startavond volgen. Hopelijk heb je hier bij kunnen zijn en heb je veel opgestoken over Meetnet Agrarische Soorten. Graag stuur ik je nog even wat relevante informatie toe die je helpt om aan de slag te gaan in het boerenland.
 
Startavond terugkijken
Heb je de startavond gemist, of was je er wel bij maar zou je hem graag terug willen kijken? In dat geval verwijs ik je graag naar de onderstaande knop. Hiermee kun je de gehele startavond terugkijken.

Kijk hier de startavond terug
Informatie om aan de slag te gaan

In de Handleiding Meetnet Agrarische Soorten is de MAS-methode in detail beschreven. Als je het toekennen van broedcodes nog lastig vindt, raad ik je aan om bijlage 1 van deze handleiding door te nemen, waar uitgebreid wordt uitgelegd wanneer je welke broedcode gebruikt.
 
Heb je vragen over het gedrag van een specifieke soort? Dan bieden de telrichtlijnen op stats.sovon.nl een goede hulplijn. Je kunt hier per soort opzoeken welk gedrag wijst op een territorium of nest in de buurt.
 
Maak je voor de invoer van gegevens graag gebruik van de app AviMap (inmiddels beschikbaar op Android én IOS)? Dan kun je de Handleiding AviMap voor MAS doornemen. De AviMap app is recent geüpdatet waardoor het uiterlijk van de app er inmiddels wat anders uitziet dan de afbeeldingen in de handleiding, maar de invoer werkt nog veelal hetzelfde.
 
Vogelherkenningsquiz
Om een goed idee te krijgen van het startniveau voor broedvogeltellingen kun je op https://quiz.natureid.no/bird/quiz/ inloggen. Kies dan voor de geluidenquiz, selecteer als gebied ‘Nederland’ en kies niveau 2. Heb je 80%> goed, dan is het zeker de moeite waard om mee te doen met MAS. Sommige soorten die in de quiz voorbijkomen zijn niet zo snel te verwachten in het boerenland en kennis van deze soorten (bv. Kuifmees, Glanskop) is dus van minder belang bij MAS. Maar je kunt natuurlijk altijd verrassingen aantreffen op jouw telpunten.  
 
Meelopen met een MAS-teller
Ben je nieuw bij MAS en heb je, voordat je zelfstandig van start gaat, nog behoefte aan wat begeleiding in het veld? Stuur dan een email naar bernice.goffin@sovon.nl. We zoeken dan op of er MAS-tellers in jouw buurt actief zijn waarbij je een keer kunt meelopen. We kunnen helaas geen garantie geven dat er in jouw buurt mogelijkheden zijn tot meelopen, maar we zullen ons best doen om je te helpen met van start gaan.

Vragen?


Voor alle vragen over MAS kun je terecht bij Bernice Goffin (bernice.goffin@sovon.nl; tel 06 82 58 25 76).
 
De eerste telperiode vindt plaats van 1 april t/m 20 april, dus je kunt alweer bijna aan de slag met de eerste broedvogeltellingen in het boerenland. Ik wens je alvast veel plezier met tellen!
Bernice Goffin
coördinator MAS
Je kreeg deze e-mail omdat je je hebt aangemeld voor de startavond.


Copyright © 2022 Sovon Vogelonderzoek Nederland, Alle rechten voorbehouden.Wil je deze e-mails niet langer ontvangen? Meld je dan hier af van onze mailinglijst.

Kreeg je deze mail doorgestuurd van een vriend en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen? Meld je dan hier aan voor de verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp