Copy
View this email in your browser
Maatregelen COVID-19

Update 24 maart

Vogels tellen en COVID-19


Sovon volgt de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan van dag tot dag. Het broedseizoen is in volle gang en je vraagt je misschien af of je door kunt gaan met inventariseren, of hoe Sovon bereikbaar is voor ondersteuning. 
 

Naar buiten

Tellingen om broedvogels te monitoren en ander broedvogelonderzoek vinden vooral in de vroege ochtenduren in grotere natuurgebieden plaats. De landelijke maatregelen staan op dit moment niet in de weg om naar buiten te gaan om op die manier vogels te tellen. Een frisse neus halen in de vorm van een vogeltelling is dus nog mogelijk, mits je gezond bent en onder deze voorwaarden:
  • Ga uitsluitend alleen vogels tellen of nesten monitoren. 
  • Houd je in het veld op ruime afstand van eventuele andere bezoekers, minimaal 1,5 meter. Mijd drukke plaatsen.
  • Verplaats je alleen en rechtstreeks van en naar je onderzoeksgebied. Maak dus geen gebruik van gedeelde vervoersmiddelen, zoals het openbaar vervoer.
  • Conformeer je aan de maatregelen van de terreinbeheerder op wiens terrein je actief bent.

Welke terreinen?

We houden voortdurend contact met terreinbeheerders en overheden. De provincies hebben aangegeven dat monitoring in het agrarisch gebied vooralsnog mogelijk is. Ook in terreinen van Natuurmonumenten mag je nog op pad. Staatsbosbeheer heeft op 24 maart aangegeven dat Sovon-vrijwilligers in haar terreinen op pad mogen gaan, mits ze zich houden aan de voorschriften van Sovon.

Hou voor updates over de maatregelen onze website in de gaten. Wij blijven telefonisch bereikbaar op nummer 024 – 7 410 410, en uiteraard per e-mail.

Cursussen en bijeenkomsten

Alle (cursus)bijeenkomsten die door Sovon worden georganiseerd zijn tot 1 juni afgelast. We werken aan online aanbod in de vorm van webinars op YouTube. We houden uiteraard onze deelnemende cursisten persoonlijk op de hoogte met meer informatie.

Inmiddels online beschikbaar:

Helpdesk

Onze helpdesk voor ondersteuning bij vogeltellingen blijft bereikbaar. Stuur je vraag wel bij voorkeur per mail. Kijk op sovon.nl/helpdesk voor de contactinformatie.

Webwinkel

Het blijft de komende tijd ook gewoon mogelijk producten te bestellen in de webwinkel
Facebook
Twitter
Website
Instagram
YouTube
Copyright © 2020 Sovon Vogelonderzoek Nederland, Alle rechten voorbehouden.
Alle foto's Harvey van Diek (Sovon), tenzij anders vermeld.Wil je deze e-mails niet langer ontvangen? Meld je dan hier af van onze mailinglijst.

Kreeg je deze mail doorgestuurd van een vriend en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen? Meld je dan hier aan voor de verzendlijst.