Copy
Afronden telling 2019
View this email in your browser
Beste broedvogelteller,

Volgens onze administratie heb je in het voorjaar van 2019 een of meerdere BMP-broedvogeltellingen uitgevoerd. Hartelijk dank daarvoor!

Uit onze gegevens blijkt dat de door jou uitgevoerde telling(en) nog niet helemaal is afgerond. Je kunt dat zien door in te loggen bij www.sovon.nl en naar ‘BMP’ te gaan. Je krijgt dan een overzicht van je BMP-telgebieden. Zie je onder het jaar 2019 een groen, geel of rood kleurtje bij een BMP-telgebied staan, dan zijn je gewaardeerde telgegevens al binnen bij Sovon.

Staat er een getal zonder zo’n kleurtje, of staat er nog niets, dan vragen we je om het volgende te doen:
Klik op ‘invoeren’ en controleer of alle gebrachte veldbezoeken zijn ingevoerd of geüpload. Vul zo nodig de ontbrekende tellingen in.
Zijn alle bezoeken en de bijbehorende gegevens ingevoerd? Klik dan onder 'Plotgegevens' op ‘totalen’ en vervolgens op ‘autocluster alle soorten nu’. Bekijk vervolgens de uitkomsten van de autoclustering.
Mogelijk worden sommige soorten die je hebt onderzocht niet meegeclusterd. Dat komt omdat ze niet tot de standaardsoortenlijst van het door jou getelde BMP-type behoren, bijvoorbeeld een Huismus in een BMP-B plot. Zulke soorten staan in je overzicht onder ‘overige vogelsoorten’.
Wil je zo’n soort alsnog clusteren? Volg dan de instructie ‘Kun je een soort niet clusteren?’ dat naast de kop ‘Overige vogelsoorten’ staat. Doe dit alléén bij vogelsoorten die je tijdens alle telrondes en in je hele telgebied hebt onderzocht.
Zijn alle gegevens ingevoerd en is de autoclustering compleet? Ga dan terug naar de pagina met de plotgegevens en klik op ‘insturen’ onder ‘afronden seizoen 2019’. Je krijgt dan mogelijk nog enkele vragen over je telgegevens. Nadat je die hebt beantwoord ben je helemaal klaar!
Elke binnengekomen telling wordt door ons bekeken. Omdat het er - gelukkig! - best veel zijn, kan dat soms even duren. Mochten we nog vragen hebben, dan zullen we je die per mail stellen.

Werk je niet met de autoclustering en heb je problemen met de invoer van je telling: stuur ons een mailtje, we kunnen je vast helpen.

Ook voor andere vragen over het doorgeven van je telling zijn je mails welkom bij ons.
 
Veel dank vast voor je medewerking!
Joost van Bruggen
Jan-Willem Vergeer
Facebook
Twitter
Website
Instagram
YouTube
Copyright © 2020 Sovon Vogelonderzoek Nederland, Alle rechten voorbehouden.


Wil je deze e-mails niet langer ontvangen? Meld je dan hier af van onze mailinglijst.

Kreeg je deze mail doorgestuurd van een vriend en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen? Meld je dan hier aan voor de verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp