Copy
In Finca Villa Llíber kan je genieten
Onleesbaar? Open in je browser
Bovenste trede foto

En zo vliegt de tijd … 5 weken verder!

Beste <<voorletters of voornaam>>,

In deze nieuwsbrief praten we jullie bij over wat er allemaal gebeurd is in de afgelopen weken. We maken zoveel mee dat we een selectie maakten. En sommige unieke en bijzondere gebeurtenissen bewaren we voor ons blog, omdat ze speciale aandacht verdienen.

De eerste week - Het Weer

Net zoals in Nederland! Het was echt heel erg koud, zeker ook in huis. We kamperen nu al 5 weken, maar wel met ons eigen bed, een werkende warme douche en vooral: een goede kachel! Na die eerste week met een pak sneeuw, veel regen, onweer en mega stormen is het nu dus een stuk comfortabeler. Het huis warmt ook weer op, zeker door alle projecten die we meteen hebben opgepakt. Het was duidelijk te voelen dat dit huis verwaarloosd en genegeerd was, dus om te beginnen: schrobben, poetsen, verven en veel liefde erin stoppen!

Het is een ontdekkingsreis, op vele fronten

Toen na een week het weer wat rustiger werd konden we echt aan het werk. We hadden het huis en de tuin een klein beetje leren kennen, maar er is vooral heel veel onbekend. Hoe lopen de leidingen? Hoe krijg ik al die blaadjes uit het zwembad? Kunnen de amandelen die van onze boom komen gewoon gegeten worden? Welke knop in de meterkast geeft waar stroom? Is het water met deze instelling van de geiser warmer? Allerlei vragen waar we niet bij stil hebben gestaan en nu aan de orde komen. Dat zal wel aan ons liggen.

Het is een ontdekkingsreis, op verschillende manieren. We moeten letterlijk de weg vinden (wat kopen/bestellen/bespreken/informeren/regelen we waar) maar ook figuurlijk (hoe zit dit terrein nou eigenlijk in elkaar, welke leidingen lopen waarheen en waarom in Godsnaam, wat verbouwen we eerst en waarom is dat handig). Ook moeten we samen uitzoeken wie wat doet, hoe we elkaar kunnen helpen en ondersteunen en ook regelmatig: moed inspreken (“Nee joh we zijn echt niet gek. Dit komt he-le-maal goed!”).

Klaar voor de verhuizers

Kern van de zaak blijkt: lijsten maken en die stap voor stap afwerken. Proberen niet 3 projecten tegelijk te doen (tenzij daar anderen mee bezig zijn, dat is echt super!) maar focussen per stap. Hierdoor lukte het om de Lodge, de B & B kamer en de logeerkamer af te hebben voor V-Day: de dag dat de Verhuizers kwamen. Dat was afgelopen donderdag, een enorme vrachtwagen die met 4 man sterk werd uitgeladen. Alles kon naar deze 3 locaties zodat de andere plekken nog steeds leeg zijn om verder in te kunnen werken.
 

Het verbouwen is begonnen

We gaan schilderen en voordat we beginnen de muur een beetje krabben. En natuurlijk valt vervolgens, niet het geheel, maar juist maar een deel van de verf van de muur. Appen met Tim die daar alles van weet. En daardoor weer verder met andere verf en een andere aanpak. En de verbeteringen die we willen doorvoeren. Allerlei ideeën, praten met anderen, vrienden op bezoek, weer iets anders bedacht en dan nog eens aanpassen.

Er gaat nog flink gebroken en opgeknapt worden de komende maand. Heel fijn is dat aannemer Hector met zijn broer (dank jullie wel Margriet en Job voor de aanbeveling!!) bergen werk verzet en geweldig meedenkt, en zeker ook dat vanaf het einde van deze maand elke week andere hulptroepen vanuit Nederland invliegen. We redden het best samen, maar het is zo fijn om projecten te kunnen bespreken en samen met anderen uit te voeren. We voelen ons af en toe Calimero aan de voet van een enorme berg, er is zoveel te doen.

Ook blijven genieten

We rijden door de schitterende dorpjes in de buurt, op zoek naar een timmerman, tegelboer of bakkerij. En nog steeds realiseren we ons amper dat we hier blijven en dat we kunnen blijven genieten van dit prachtige land. En dat we jullie kunnen ontvangen hier en dit kunnen delen. We genieten van de ruige bergen en de kustlijn vlakbij. Als de zon even doorbreekt is het meteen al zo lekker. Maar het is ook lekker als het ’s avonds koud wordt, we de open haard aansteken en binnen opwarmen.

We proberen ook regelmatig stil te staan bij de ongelooflijke schoonheid van dit gebied. ’s Ochtends kijken we uit over de mist in het dal en zodra deze wegtrekt wordt alles roze door de velden vol bloeiende amandelbomen. De zon kleurt de bergen en krijtrotsen om ons heen in verschillende tinten, de pijnbomen geuren, de mimosa en lavendel bloeien… Je zou er haast een vakantiegevoel van krijgen. Gelukkig begint er meestal vrij snel een boor of andere machine te loeien.

Reserveren is aan te raden

We kunnen niet wachten om onze eerste gasten te ontvangen. Gelukkig komen er eerst nog een paar proefkonijnen en klussenhulpen. Zo fijn dat vrienden en familie zich met zoveel enthousiasme hebben gemeld om te komen helpen. En ondertussen kunnen wij de accommodatie uittesten.
Er wordt ook al geboekt! We hebben zelfs al een gast moeten afwijzen omdat we alles tegelijk bezet hadden. Wat een luxe! Er zijn nog voldoende weken beschikbaar, reserveren is aan te raden.

Dus mail ons met je wensen, want we ontvangen je graag.

Met vriendelijke groeten,
Sacha en Schelto van Heemstra

Ga naar onze website eenHuisinSpanje.nl

Forward
Share
Pin
Copyright © 2017 Finca Llíber, Alle rechten voorbehouden.
" target="_blank" style="word-wrap: break-word;-ms-text-size-adjust: 100%;-webkit-text-size-adjust: 100%;color: #606060;font-weight: normal;text-decoration: underline;">toevoegen aan je adreslijst. Je kunt dit bericht doorsturen.
Wil je voortaan zelf deze nieuwsbrief ontvangen, dan kan je je aanmelden.
Wil je niet meer op de hoogte blijven dan is afmelden een optie.

Ga naar de website

Email Marketing Powered by Mailchimp