Copy
Update kunst en fotografie Mathilde Jansen - Juli 2016
View this email in your browser

Nieuw project Fall, Zomeracademie, diploma BIK-opleiding
 

2016
Het jaar begon enerverend, ik werkte aan diverse ontwikkelingen. Na mijn post-HBO opleiding is er ruimte om projecten, samenwerkingen en ideeen vorm te geven. In deze nieuwsbrief lees je erover. Op mijn website staat meer informatie. Zoals het fotograferen van de bouw van het Zuidblok Stadionplein Amsterdam. In september ga ik mijn website opnieuw indelen: www.mathildejansen.com. Neem voor algemene suggesties en vragen contact op. 
'Fall' tijdens Zomeracademie Belgie
Van 18-24 juli a.s. neem ik deel aan de atelierweek in Destelheide te Worp (nabij Brussel), een artistieke oase. Iedere zomer zijn kunstenaars uit diverse disciplines welkom. Ze krijgen beschikking over werkplaatsen en ontwikkelen werken zoals sculpturen, vaak in samenhang met omringende bijzondere natuur.
Ik ga werken aan het project Fall. Er verschijnt een kunstboekje met fotografie en een aantal gedichten: handgemaakt, gesigneerd, ca A5 formaat, max oplage 22 stuks, met briefje en een verrassing. Ieder boek is uniek en bevat tevens een C-print/dokaprint van Fotolab MPP A'dam.
Gelieve te bestellen via mijn pagina op Lukida. Je kan ook een bankoverschrijving naar mij doen, via mail krijg je dan een factuur. Investering: 85,- incl. 6% BTW en bezorgkosten in Nederland.
Het boekje is in oktober af, wordt begin november verstuurd en is geschikt als decembergift.


Indien je voor 20 juli bestelt, krijg je vrijblijvend een vraag. Je persoonlijke idee gebruik ik ter inspiratie. "Waar versmelten vallen en vliegen?" Denk bijv. aan persen, breken, bedekken, ontdekken, loslaten, opgaan in, vloeien, uitspreiden, verliezen, evolutie, reflectie, verval en bloei.Monumentale momenten 
Fall benadert fysieke creativiteit binnen zwaartekracht. Ik verbeeld nieuwe verbindingen met ruimtes en mensen, in natuur of gebouwen. Ik vervorm bestaande natuurfenomenen of -wetten die ik ombuig, in tijdelijke constructies en portretten op locatie. Met de aarde of een kamer als set. Zo wil ik de werking van ultraviolet licht fotograferen i.c.m. dampen petroleum of aardolie in de lucht. Tijdens de atelierweek in Belgie wordt het project verdiept en ontwikkeld.
Post-HBO Beroepskunstenaar in de Klas

Juli 2016 rondde ik de eenjarige BIK-opleiding af. Ik kreeg een bijdrage van het Jo Kolk Studiefonds voor de studie. De groepsfoto is gemaakt tijdens de diploma uitreiking met collega-studenten en docenten bij de opleidingslocatie De Academie van Bouwkunst. (Ik zit gehurkt.)

Momenteel richt ik me op het begeleiden van (geplande) kunstlessen bij basisscholen in en buiten Amsterdam, en een AZC in het bos. Ook ontwikkel ik een lesreeks over Circulaire Economie. Met:
- Brainstorm en uitwisseling van ideeen tussen kinderen in de klas
- Kunstwerken op basis van recycling en gevonden materialen
- Documenteren van kunstwerken op locatie, zoals door kinderen gemaakte dieren en foto-collages. Deze spelen een rol in een verhaal buiten, dat in samenwerking met kinderen is bedacht
- Fotoportretten in creatieve decors, zoals een zee met fantasieplanten en overige elementen

De eerste tip voor een nieuwe opdracht in een basisschool (3 lessen>) of voor een werkgever op het vlak van kunsteducatie of creatieve workshops, krijgt de print Lumumba (Dualism) cadeau.

Informatie over workshops, met collages en recycling van materialen, is beschikbaar voor geinteresseerde partijen. Prijzen varieren van 250 (middag) tot 2000 euro all in (lesreeksen).


Lees meer | boek een project of kunstles: www.mathildejansen.com/kunsteducatie

           Workshop voor bedrijven
In de cursus De kunst van het wegwerpen wordt bijzonder en alledaags afvalmateriaal dat binnen het bedrijf te vinden is, door medewerkers omgevormd en tot fotografische kunst verheven, voor aan de wand of de collectie. Teambuilding vanuit de onderbuik. Te boeken via Skillseeker en mijzelf. Afhankelijk van de groep en specifieke wensen wordt er in overleg een offerte samengesteld (richtprijs 4000,- all in). Mail of bel voor vragen en ideeen.

Circulaire economie en geld kunnen elkaar versterken. Hoe? Laat je inspireren door deze onderneemster.

Fijne zomervakantie!

Groeten, Mathilde

Contact
Mathilde Evaline Jansen
post@mathildejansen.com
+31 6 37278225


PS  Nieuwsbrieven zijn na te lezen op mijn website en verschijnen vanaf nu (ca 2x per jaar) via MailChimp. Stuur deze mail svp door naar een mogelijk geinteresseerd persoon. Meld je desgewenst onderaan af.
Privacy en contactgegevens worden beschermd.
-

Vallen en opstaan
Leermoment 2015: Project Nederlandse Mijnen niet rond gekregen qua voorbereiding, project geparkeerd/stilgezet
Leermoment 2016: Woningruil Soest ging niet door wegens een financiele barriere van de ruilpartner
Groeimoment 2015: Met plezier partijen leren kennen om iets voor te betekenen en samen mee te werken en bouwen
Groeimoment 2016: Tuin in Amsterdam opgeknapt, vestigen in stad en regio, BIK-diploma behaald, werkweek Destelheide

Copyright and content © 2016, Mathilde Jansen, the Netherlands, All rights reserved

Afmelden of ander mailadres opgeven? Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to post@mathildejansen.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mathilde Jansen · Bestevaerstraat · Amsterdam, NH 1056 HS · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp