Copy

4 mei 2020  U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat vermeld op onze ledenlijst


In deze nieuwsbrief:
  • Van het bestuur
  • Tips voor de volgende fase in de coronacrisis
  • Praat met de gemeente
  • Bedrijvig Nissewaard
  • Onze leden aan het woord

Van het bestuur 

Beste collega ondernemers, hier een kort verslag van hoe ik als DGA van Taxi Overgaauw de corona crisis inging en tot nu toe heb ervaren.
Normaal verzorgen we per dag met 80 voertuigen het school-, ouderen-, dagbesteding- en ziekenvervoer. Toen onze minister op zondag 15 maart dus ging vertellen dat de scholen en diverse dagopvanglocaties met ingang van de volgende dag dicht gingen, gebeurde er bij ons wel iets waarvan wij de impact nog niet geheel konden overzien. We moesten op dat moment 75 voertuigen gaan stilzetten en stalling regelen, en dus ook rond de 90 personeelsleden naar huis sturen. Omdat 90 procent van het werk stopte (normaal tussen  850 en 900 ritten per dag) waren er ineens nog maar ongeveer 90 ritten over en dat heeft wel even impact op de organisatie.
De hulp vanuit de overheid kwam snel op gang. Ook de NOW regeling, waar wij gebruik van gingen maken. Allen bleef de vraag hoe snel dit uitvoering ging krijgen. Net als wat gaan opdrachtgevers doen met de adviezen om hun contractpartijen deels te vergoeden. Nu, die uitvoering kwam snel, complimenten voor het UWV en de gemeenten, onze grootste opdrachtgevers die dat moesten uitvoeren.
Inmiddels zo'n 8 weken verder gaan we weer met het schoolvervoer aan de slag. Alle voertuigen zijn voorzien van coronamaatregelen waaronder een scherm voor de chauffeur. Wij zijn er weer klaar voor en onze medewerkers die de afgelopen tijd de Voedselbank en SBO tafeltje dekje hebben ondersteund, hebben er weer erg veel zin in.
Jan Ollefers, OVN bestuurslid

Op naar de volgende fase

Hoopvol zijn we ons allemaal al een beetje aan het voorbereiden voor de volgende fase in de coronacrisis. Wat de afgelopen tijd in ieder geval duidelijk is geworden is dat telefoneren met beeld nu echt dagelijkse kost is geworden (Vreemd overigens dat dit in de jaren 70 van de vorige eeuw al mogelijk was maar nooit een vlucht heeft genomen). En al blijft het herkennen van ongesproken signalen en emoties nog lastig, wat efficiëntie betreft is videoconferencing een opsteker. Een aantal tips om goed in beeld te komen wil ik graag met jullie delen.
1. Zorg dat de lens van de camera schoon is voor een scherp beeld.
2. Plaats links en rechts van je camera (en dus je scherm) een lampje. Dat hoeft niet veel licht te geven, als het maar meer is dan de achtergrond. Zit je van het raam af, doe dan gordijnen of verduistering dicht. Heb je licht van buiten, ga dan met je gezicht naar het daglicht toe zitten.
3. Maak de ruimte die achter je zichtbaar is ordelijk. Je kunt gerust wat reclame zichtbaar maken zoals je bedrijfslogo of je product.
4. Luidsprekers en microfoon kunnen nog wel eens gaan rondzingen (piepen). Maak dan gebruik van oortjes of een koptelefoon.
5. En tenslotte, test je opstelling en blijf die optimaliseren. Zo laat je bij ieder beeldgesprek een professionele indruk achter.

En verder... De beste manier om onder de huidige omstandigheden te kunnen blijven werken is gebruik te maken van elkaars netwerk. Zo houd je de zaken dicht bij huis en steun je andere leden van de OVN. 
En wil je iets delen over je aangepaste werkwijze, openingstijden, producten en leveringen, stuur een berichtje naar secretariaat@ovninfo.nl en we plaatsen het in deze nieuwsbrief en op de speciale website ovninfo.nl.

Ad van der Linden, secretaris

Beste ondernemers,
 
Hoe gaat het met jullie? Met een aantal van jullie heb ik al contact gehad over hoe het nu gaat. De komende tijd zal ik nog wat telefoontjes plegen om te horen hoe het met de ondernemers in Nissewaard gaat in een situatie die niemand had kunnen voorspellen. Ik doe mijn best om zoveel mogelijk ondernemers te spreken uit verschillende branches. Ik kan mij ook voorstellen dat je als ondernemer vragen hebt, van gedachten wilt wisselen of iets dergelijks. Schroom dan niet om zelf de telefoon te pakken en mij te bellen. Mijn nummer is 06 14 98 787 5. Een e-mail sturen is ook een optie. Als gemeente proberen we zoveel mogelijk signalen te verzamelen van ondernemers over wat er speelt om te kijken of we hierin mogelijk iets kunnen betekenen.
 
Met vriendelijke groet,
Sabine de Snaijer
Accountmanager ondernemers (excl. Stadscentrum Spijkenisse) & bedrijventerreinen
sgj.desnaijer@nissewaard.nl

Bedrijvig Nissewaard

Jouw bedrijfslogo op de eerste pagina

Volgende maand verschijnt er weer een nieuwe uitgave van Bedrijvig Nissewaard. Deze keer in een andere vormgeving. Op de eerste pagina's laten wij graag alle logo's van onze leden plaatsen. Hiervoor hebben we echter wel jullie medewerking nodig. Om er zeker van te zijn dat ook jouw logo mooi afgedrukt wordt, ontvangen we dit graag voor 8 mei als PDF, JPG (min. 200 DPI) of EPS bestand en met een witte of zonder achtergrond. Je kunt je logo opsturen door op onderstaande button te clicken.
Stuur je logo op

Onze leden aan het woord

Korte berichten van OVN leden. Heb je zelf iets te melden? Stuur je bericht van maximaal 50 woorden met vermelding van bedrijfsnaam en telefoonnummer  (geen foto's) via onderstaande button naar de OVN en we doen ons best dit in de eerstvolgende uitgave te vermelden. Deze en eerdere berichten kun je ook lezen op ovninfo.nl

Mijn vermelding "Onze leden aan het woord"
Ga naar ovninfo.nl voor belangrijke links voor ondernemers tijdens de coronacrisis
Secretariaat
Harregatplein 3a, 3214 VP Zuidland
www.ondernemersverenigingnissewaard.nl


Privacy Ondernemersvereniging Nissewaard
Wij versturen deze nieuwsbrief aan onze leden en belangstellenden.
U kunt op elk moment een verzoek indienen naar welke gegevens van u in ons bezit zijn.
Mailchimp is een verzendservice die uitsluitend uw email adres gebruikt voor verzending van onze nieuwsbrieven

Wilt u deze mails niet meer ontvangen?
U kunt uw instelling aanpassen of  u afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp