Copy

10 april 2020  U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat vermeld op onze ledenlijst


In deze nieuwsbrief:
  • Van het bestuur
  • Bericht van Wethouder Soeterboek
  • Subsidie Circulaire Ketenprojecten
  • Onze leden aan het woord

Van het bestuur 

Beste collega ondernemer,

Met alle OVN bijeenkomsten gecancelled tot tenminste eind mei is het surrealistisch stil in de vereniging. Als bestuur hebben we een website opgetuigd waar we informatie voor en van leden verzamelen: www.ovninfo.nl. En ook in deze nieuwsbrief kunnen leden hun berichten kwijt.
Waar we vooral ván leden veel berichten verwachtten blijft het tot op heden opvallend rustig. Gaat het ondernemen in Nissewaard dan gewoon zijn gang? We kunnen het ons niet voorstellen. Dus wil je iets delen over je aangepaste werkwijze, openingstijden, producten en leveringen, stuur een berichtje naar secretariaat@ovninfo.nl en we plaatsen het op de website.

Ook de redactie van Bedrijvig Nissewaard is naarstig op zoek naar bedrijfsnieuws voor in het magazine dat gepland staat voor het begin van de zomer. Heb je wat bijzonders te melden, neem dan contcat op met Madeleine de Haas of Peter Christ: redactie@grootnissewaard.nl

En verder: blijf elkaar steunen! Maak gebruik van elkaars netwerk.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus worden we geconfronteerd met buitengewoon onzekere tijden. Met name de onzekerheid over onze gezondheid heeft een enorme impact op ons doen en laten. Ook zullen de negatieve economische gevolgen groot zijn. Het totaal hiervan is op dit moment nog niet goed in te schatten maar de gevolgen zullen voor een ieder voelbaar worden. Net zoals veel van u ben ik diep geraakt door de plotselinge en enorme impact die het Coronavirus heeft op ons dagelijks leven. Ook u wordt als ondernemer hard getroffen door de maatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De verhalen die ik van sommige van u hoor, gaan ook mij enorm aan het hart. Ik verzeker u dat wij als gemeente Nissewaard er samen met onze partners en de landelijke overheid alles aan doen om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Naast de landelijke maatregelen waarmee u als ondernemers te maken hebt, treffen we ook eigen maatregelen om in de gemeente extra bij te kunnen springen waar mogelijk.

De maatregelen die worden genomen volgen elkaar heel snel op en het delen van juiste en actuele informatie is daarom cruciaal. U vindt uitgebreide informatie op de website van de gemeente Nissewaard (www.nissewaard.nl/corona). Daar vindt u alle informatie over waar u als ondernemer aan kunt kloppen voor hulp of vragen, zoals het RBZ en de KvK. 

Als wethouder Economie probeer ik zoveel mogelijk in direct contact te treden met de verschillende vertegenwoordigers van de ondernemers in Nissewaard. Zo doe ik een wekelijkse belronde met alle BIZ-zen, ondernemersverenigingen, KHN en MKB Nederland. Daarnaast vindt er bijna constant regionaal overleg plaats tussen de verschillende gemeente binnen de MRDH (Metropool regio Rotterdam Den Haag) waarbij ervaringen met elkaar worden gedeeld en zo nodig collectieve lobby richting de ministeries kan worden opgezet. Zo doende houdt de gemeente zich actief op de hoogte en vergaard kennis om te komen tot een goede inventarisatie wat er op de gemeente en u als ondernemers afkomt . 

Uiteindelijk moeten we met z'n allen deze crisis tegemoet treden en moeten we elkaar zoveel mogelijk helpen en ontlasten waar mogelijk. Eén ding weet ik als wethouder van deze veerkrachtige gemeente zeker: Nissewaarders slepen elkaar er doorheen. Steun elkaar, volg de maatregelen en let op degenen die het nodig hebben.

Met vriendelijke groet,
Léon Soeterboek

Subsidie Circulaire Ketenprojecten

Beste ondernemers,

Door mijn collega Sander Deijl (Circulaire Economie) werd ik gewezen op de subsidie Circulaire Ketenprojecten. Wellicht is dit iets waar OVN leden gebruik van kunnen maken. Op de wesbite https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/subsidie-circulaire-ketenprojecten vind je meer informatie.

Met vriendelijke groet,
Sabine de Snaijer
Accountmanager ondernemers (excl. Stadscentrum Spijkenisse) & bedrijventerreinen

Onze leden aan het woord

Korte berichten van OVN leden. Heb je zelf iets te melden? Stuur je bericht van maximaal 50 woorden met vermelding van bedrijfsnaam en telefoonnummer  (geen foto's) via onderstaande button naar de OVN en we doen ons best dit in de eerstvolgende uitgave te vermelden. Deze en eerdere berichten kun je ook lezen op ovninfo.nl

03/04 Groot Nissewaard, peter@grootnissewaard.nl
Economisch breken er lokaal spannende tijden aan. Redactie en verkoopteam van Groot Nissewaard denken graag creatief mee. Wij staan voor u klaar met raad en daad; zeker nu! Wij willen ondernemers graag helpen. Neem contact op met Peter Christ en vraag naar de mogelijkheden.

Mijn vermelding "Onze leden aan het woord"
Ga naar ovninfo.nl voor belangrijke links voor ondernemers
Secretariaat
Harregatplein 3a, 3214 VP Zuidland
www.ondernemersverenigingnissewaard.nl


Privacy Ondernemersvereniging Nissewaard
Wij versturen deze nieuwsbrief aan onze leden en belangstellenden.
U kunt op elk moment een verzoek indienen naar welke gegevens van u in ons bezit zijn.
Mailchimp is een verzendservice die uitsluitend uw email adres gebruikt voor verzending van onze nieuwsbrieven

Wilt u deze mails niet meer ontvangen?
U kunt uw instelling aanpassen of  u afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp