Copy
PERSBERICHT:

Tien Everestbeklimmers naar Heerlen voor Dutch Mountain Film Festival 
Het DMFF opent op 1 november met de kritische documentaire Everest Green.

Tien Nederlanders die de top van de Mount Everest hebben bereikt, komen vrijdag 1 november naar de negende editie van het Dutch Mountain Film Festival in Heerlen voor een discussie over de files en afvalberg op ’s werelds hoogste berg.

 

View this email in your browser
 

Tien Everestbeklimmers naar Heerlen voor DMFF

 

Tien Nederlanders die de top van de Mount Everest hebben bereikt, komen vrijdag 1 november naar de negende editie van het Dutch Mountain Film Festival in Heerlen voor een discussie over de files en afvalberg op ’s werelds hoogste berg. Dat debat vindt plaats in het monumentale Royal Theater na afloop van de Nederlandse première van de film Everest Green. Daarin brengt de Franse regisseur Jean-Michel Jorda pijnlijk aan het licht hoe de Everest er tegenwoordig bij ligt, hoe de mensheid met de top van de aarde omgaat. 

Van de Nederlandse Everestbestormers verwachten we in Heerlen de eerste Nederlander op de top René de Bos (1990), de dames Katja Staartjes (1999) en Marlies Neefjes (2013) en verder Edmond Öfner (1992), Wilco van Rooijen (2004), Robert de Vries (2007), Peter Boogaard (2016), Jaco Ottink (2018), Wilco Dekker (2019) en Sander Daems (2019).

Wat was hun ervaring op de berg, hoeveel afval hebben zij achtergelaten of juist mee teruggenomen, welke oplossingen dragen zij aan om de berg te beschermen? En wat kunnen wij eventueel zelf doen tegen dit milieuprobleem? 

Aansluitend worden de jaarlijkse filmprijzen uitgereikt: de Crossborder DMFF Award voor de meest artistieke bergfilm, de Best Newcomer Award, de Best Mountaineering Film Award voor de beste klimfilm en de Parkstad Prijs voor een film die  de jury speciaal onder de aandacht wil brengen. 
Na de pauze wordt de winnende film van de Crossborder DMFF Award vertoond.

 

Kijk voor het alvast een preview van het programma op www.dmff.eu
 

See U in Heerlen, oxygen available, permit not required

 

————— Note voor de Redactie—————

U bent van harte welkom om te komen kijken!

Voor meer informatie, interview afspraak, high resolution fotos of perskaarten.

Neem contact op met:
Toon Hezemans
toon@dmff.eu
Tel. +31 45 5741108 / +31 (6) 547 85 642

Foto’s kunnen rechtenvrij gebruikt worden o.v.v. dmff archief

 

 -------------------------------------------------------------------------------

Het Dutch Mountain Film Festival wordt georganiseerd door Stichting Moving Mountains, Filmhuis de Spiegel en DAV Sektion Aachen

 

In samenwerking met o.a., Apollo Kino & Bar Aachen, De Vondst, Slackned, Rachel Nilwik Klimwerk, Heerlen Fietst, Cinesud, SCHUNCK, Visit Zuid-Limburg, Bergdorpje Vijlen, Gaia Zoo en IAMF. Het festival wordt mede ondersteund door gemeente Heerlen, provincie Limburg, Parkstad Limburg, Nederlands Filmfonds, VSB Fonds, IBA Parkstad, KlimwandspecialistDecathlon, Sascha Teschner, Chapter and Verse, Submedia, Nieuw+Eken, het Vormlab, Upendi Film, Le Triporteur Productions, Innside Aachen, Collé Rental & Sales,  Tejohaas Productions, NKBV en Pixelfusion


 


Copyright © 2019 Dutch Mountain Film Festival, All rights reserved.


Dutch Mountain Film Festival
Toon Hezemans, toon@dmff.eu
Thijs Horbach, thijs@dmff.eu
Tel. +31 45 5741108 / +31 (6) 547 85 642
Website: www.dmff.eu
facebook.com/DMFF.eu
@DMFF_eu
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dutch Mountain Film Festival · Korinthe 2 · Klimmen, 6343 DK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp