Copy
Memoires van een Boelman - Filmavond - Op stap met Op Stoapel 2022
NIEUWSBRIEF januari 2022

Beste leden en sympathisanten van Op Stoapel,

Toen ik begin 2020 het voorzitterschap van Op Stoapel aanvaardde had ik het mij toch anders voorgesteld, ik bedoel daarmee niet dat het me spijt, totaal niet.
Lees hier meer

 
Filmavond
De filmavond in de Roxy gaat door op zaterdag 5 februari om 19u. Met de huidige covid-maatregelen is de capaciteit van 200 personen. Er zijn momenteel nog tickets beschikbaar. 
Bestel hier tickets
Memoires van een Boelman
De bewogen loopbaan van Julien De Grave. Van magazijnier, over electricien, lasser, krimper en tot brigadier. En weet je trouwens wat den Duvel op de Zaat deed?
Lees hier meer
Prins Filip blijft in de vaart
Ondanks eerdere berichten blijft de Prins Filip toch varen. Irish Ferries kocht de Calais Seaways en gaat met de Isle of Innisfree zijn ferrydienst op het kanaal uitbreiden.
Lees hier de geschiedenis van de Prins Filip op De Boelwerf.
Lees ook deze uitgebreide geschiedenis van het schip in het Engels.

Welkom Belgica II
Onlangs kwam de nieuwe Belgica aan in zijn thuishaven Zeebrugge.
Lees hier meer.

Onze 'oude' Belgica begint aan een nieuw leven in Oekraine
Het onderzoeksschepen Belgica heeft op vrijdag 29 oktober 2021 een nieuwe naam gekregen. Dat gebeurde tijdens een ceremonie in de nieuwe Oekraïense thuishaven Odessa. Het schip bevaart voortaan de zee onder de namen ‘Borys Aleksandrov’.
Lees hier meer

Schroef Maaskerk in Hamburg
Het International Maritieme Museum in Hamburg heeft op het plein voor de ingang een grote schroef staan. Deze schroef was gemaakt voor een schip dat ooit gebouwd werd op de Boelwerf.
Lees hier meer

Op stap met Op Stoapel 2022
De plannen voor onze uitstap op zaterdag 2 april worden stillaan concreet. We varen vanuit Temse met Rivertours voor een boeiende boottocht. Inschrijven kan nu al aan de prijs van € 55 voor leden, € 60 voor niet-leden, inclusief broodjesmaaltijd aan boord. Inschrijven bij bertolopaul@gmail.com of via 0496122403
Twijfel je nog? Bij een riviercruise is er aardig wat meer “ademruimte” ten opzichte van een uren-durende busrit. Meer info volgt
Zet een kraan voor je raam vannacht
Een ludieke en unieke benefietactie ten voordele van Op Stoapel. Steun het initiatief door “vannacht” een kraan van de kunstenares Diana Coppens voor je raam te zetten.
Lees hier meer
Paul Geerts schenkt deel winst nieuw boek aan Op Stoapel
Wist je dat op zaterdag 4 december 2021 in Temse het nieuwe boek van Paul Geerts werd voorgesteld.
Lees hier meer
Oproep asbestslachtoffers
Ben je zelf een asbestslachtoffer of ken je vrienden of familie die het slachtoffer zijn geworden?
Lees hier meer
Herdenking overleden scheepsbouwers 2021
In november hield erfgoedvereniging Op Stoapel een herdenking voor alle overleden scheepsbouwers. Enkele tientallen aanwezigen kwamen samen aan de oude Boelwerfkraan.
Lees hier meer
Op Stoapel vzw is een vereniging van enthousiaste vrijwilligers die het rijke erfgoed van de scheepsbouw, en meer in het bijzonder de Boelwerf, wil onderzoeken, bewaren en op een originele manier ontsluiten voor een breed publiek.
Wilt u deel uitmaken van Op Stoapel vzw of wenst u specifieke informatie dan kan u ons contacteren via info@opstoapel.org
Wilt u ons steunen dan kan u lid worden van onze vereniging 
http://opstoapel.org/ledenwerking/contact/word-lid/ .
facebook
facebook
Twitter
Twitter
Op Stoapel
Op Stoapel
Copyright © 2021 Op Stoapel vzw
 
GDPR
U krijgt deze mail van info@opstoapel.org  omdat u lid bent geworden van Op Stoapel of ingeschreven bent op deze nieuwsbrief.
De privacy verklaring inzake gebruik van online media zoals de website en sociale media van Op Stoapel vzw zijn terug te vinden op https://opstoapel.org/privacy-policy-op-stoapel-vzw/

Je kan je inschrijving aanpassen via:
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Op Stoapel vzw · Pieter Dierckxlaan 155 · Temse 9140 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp