Copy
Liikesivistysrahaston uutiskirje 01/2019


Liikesivistyksen seuraavat sata vuotta


Liikesivistysrahasto on toiminut kauppatieteellisen tutkimuksen ja osaamisen suunnanantajana vuodesta 1919 lähtien. Yhdistys syntyi edistämään itsenäistyneen Suomen elinkeinoelämän ja hyvinvoinnin kasvua.

Toimintaamme on alkuajoista lähtien ohjannut koulutuksen ja tutkimuksen merkityksen tunnistaminen kestävän talouskasvun aikaansaamiseksi. Koko historiansa aikana Liikesivistysrahasto on tukenut kauppatieteellisen tutkimuksen edelläkävijöitä ja uusia avauksia yli sadalla miljoonalla eurolla.

Juhlavuonnaan Liikesivistysrahasto kunnioittaa sekä historiaansa että katsoo tulevaisuuteen. Juhlistamme pitkäaikaista toimintaamme hetkenä, jolloin sekä globaalit että Suomen omat uudistumistarpeet haastavat ehkä enemmän kuin koskaan. Tehtävämme on jatkossakin tukea elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä ja yhteiskunnan hyvinvointia.

Näillä sanoilla kutsun sinut, Liikesivistysrahaston ystävä, juhlavuoden viettoon kanssamme. Hienoa, että olet mukana matkallamme määrittämässä liikesivistyksen suuntaa myös seuraavalle sadalle vuodelle. 

 

     
Reijo Karhinen

Hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos

Liikesivistysrahasto on toiminut kauppatieteellisen tutkimuksen ja osaamisen suunnanantajana sadan vuoden ajan


Juhlavuonna 2019 rahasto kutsuu ystävänsä ja ympäröivän yhteiskunnan mukaan määrittämään liikesivistyksen suuntaa seuraavalle sadalle vuodelle.

Sata vuotta täyttävä Liikesivistysrahasto kunnioittaa historiaansa ja katsoo tulevaisuuteen. Juhlavuonna rahasto jakaa ennätysmäärän eli viisi miljoonaa euroa apurahoja kauppatieteelliselle tutkimukselle ja juhlistaa liikesivistyksen tuomaa vaurautta ja vapautta alueseminaareissa ympäri Suomea. Vuoden aikana luomme suomalaisen liikesivistyksen suuntaa seuraavalle sadalle vuodelle yhdessä yhdistyksen apurahansaajien, lahjoittajien ja muiden liikesivistyksen ystävien kanssa.

Liikesivistysrahasto on toiminut kauppatieteellisen tutkimuksen ja osaamisen suunnanantajana vuodesta 1919 lähtien. Yhdistys syntyi edistämään itsenäistyneen Suomen elinkeinoelämän ja hyvinvoinnin kasvua. Koko historiansa aikana LSR on tukenut kauppatieteellisen tutkimuksen edelläkävijöitä ja uusia avauksia yli sadalla miljoonalla eurolla!

Tutustu juhlavuoteen verkkosivuillamme

Historiikin julkistus käynnisti satavuotisjuhlinnan

 

Liikesivistysrahaston satavuotishistoriikki Talouden liikettä ja sivistystä julkistettiin ystävänpäivän iltana Kämpin arvokkaassa Kansallissalissa. Teos innosti kutsuvieraita pohtimaan suuria kaaria sekä Liikesivistysrahaston että Suomen historiassa.
 

Lue lisää historiikin julkistuksesta

Juhlavuoden tulevat tapahtumat

 

14. maaliskuuta: Lappeenrannan aluetoimikunnan vuosikokous
22. maaliskuuta: Turun alueen vuosikokous
4. huhtikuuta: Tampereen alueen vuosikokous
18. syyskuuta: LSR 100 -seminaari, Joensuu 
25. syyskuuta: LSR 100 -seminaari, Lappeenranta 
26. syyskuuta: LSR 100 -seminaari, Oulu 

Hae mukaan PoDoCo-ohjelmaan 1.3.–15.4.

 

Post Docs in Companies (PoDoCo) -ohjelman tarkoituksena on työllistää tutkijoita yrityksiin ja samalla edistää Suomen elinkeinoelämän pitkäjänteistä uudistumista. Ohjelman seuraava hakukierros alkaa 1. maaliskuuta ja päättyy 15. huhtikuuta 2019. 
 

Lue lisää ja hae mukaan

Tutkijat maailmalle -apurahat
haettavissa 1.3.–15.4.

 

Tutkija, oletko kiinnostunut kansainvälisestä tutkijavaihdosta? Hae apurahaa Tutkijat maailmalle -ohjelmasta! Ohjelmassa myönnetään rahoitusta kauppa- ja teknillisten tieteiden tutkimukseen ulkomailla. Seuraava hakukierros on auki 1.3–15.4.2019.
 

Lue lisää ja hae apurahaa

Vakiintuneet yritykset kasvun vauhdittajina

 

Yrittäjyystutkimus on viime vuosina keskittynyt erityisesti uusien ja aloittavien yritysten kasvun tarkasteluun. Vakiintuneetkin yritykset tuottavat kasvua, mutta niiden potentiaali jää nykyisessä talouskeskustelussa helposti sivuun, kirjoittaa tutkija Marko Matalamäki väitöskirjatutkimuksestaan blogissamme.

Myös Yle uutisoi Matalamäen vakiintuneiden yritysten kasvuun keskittyvästä väitöskirjatutkimuksesta tammikuussa.

 

Lue Matalamäen blogi
Lue Ylen juttu
Kunnioitamme tietosuojaasi. Tietosuojaselosteessamme kuvataan, miten ja miksi keräämme, käytämme, säilytämme ja suojaamme henkilötietojasi. LSR:n sidosryhmille suunnattu uutiskirjeemme ilmestyy 2-4 kertaa vuodessa. Toivomme, että olet kiinnostunut uutisistamme. Jos haluat perua tilauksesi tai muuten muokata tietojasi, käytä alla olevia linkkejä.

Copyright © 2019 Liikesivistysrahaston Kannatusyhdistys ry. All rights reserved.
Osoitelähde: Liikesivistysrahaston uutiskirjerekisteri, 
rekisteriseloste.

Yhteystiedot 
Liikesivistysrahaston Kannatusyhdistys ry
Museokatu 8 A 1, 00100 Helsinki
lsr@lsr.fi | 
liikesivistysrahasto.fi

Haluatko muokata tapaa, jolla vastaanotat nämä viestit?
Voit tästä 
muokata tilausasetuksia tai peruuttaa uutiskirjeen.

Email Marketing Powered by Mailchimp