Copy
Bekijk in je browser
SCRIPTEASE
ont(k)leed theaterteksten met Arne Sierens 
© Fred Debrock

Ben jij ook benieuwd naar de wilde wonderen die achter de oppervlakte van een theatertekst schuilgaan?

Met Scriptease ont(k)leden we bekende en minder bekende, klassieke en minder klassieke pareltjes, met zorg geselecteerd uit onze Theaterbib. Wees welkom aan onze virtuele maar gezellige tafel in Sint-Niklaas. Arne Sierens bijt op 18 april de spits af. 

Klik hier voor meer informatie.
REBEKKA DE WIT 
duikt in bekroonde theaterteksten 
(c) Passa Porta

Bekroond. Dat is het centrale thema voor een nieuwe ontdekkingstocht langs onze theaterteksten. We brengen je een breed pallet aan teksten die doorheen de geschiedenis zo uitblonken dat ze er een prijs voor mochten ontvangen. Bekroond betekent echter niet bemind. Welke teksten zijn onontdekte pareltjes voor veel gezelschappen? En wat maakt deze teksten nu interessanter dan anderen?  

Deze keer neemt Rebekka de Wit, dramaturg, auteur en een van de artistieke leiders van De Nwe Tijd, ons mee op sleeptouw neemt. Rebekka studeerde in 2011 af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, afdeling woordkunst en stond in 2012 al met twee voorstellingen op Theater aan Zee. Deze vielen dan ook nog eens allebei in de prijzen. Tijdens deze ontdekkingstocht gaat Rebekka ook dieper in op haar vroeger en recent werk.  

Klik hier om je in te schrijven voor deze boeiende ontdekkingstocht.
DIGITALE COLLECTIE THEATERBIB BREIDT UIT 
met Franse en Duitse teksten 
Op vraag van Auteursbureau ALMO integreerden we hun Frans- en Duitstalige archief in onze collectie. Zoek je dus het origineel van een vertaling die je op de planken wilt brengen? Of ben je benieuwd naar werken van auteurs als Schimmelpfennig, Dürrenmatt en Bourdet die nog niet vertaald werden? Neem dan zeker een kijkje in onze catalogus.
Let op! De Frans- en Duitstalige collectie van ALMO is alleen digitaal raadpleegbaar.
Klik hier voor de digitale collectie van onze Theaterbib.
VERKLAP ONS JE FAVORIETE LITERAIRE THEATERTEKST   
en vul mee onze top 10 op het platform van de VRT
Voor het online literatuurplatform LangZullenWeLezen! mag OPENDOEK een top-10 samenstellen van theaterteksten die ook door de modale literatuurliefhebber kunnen gesmaakt worden. En wie anders dan onze bibfanaten kunnen ons hierbij adviseren? 

Tip je theatertekst (titel en auteur) en vertel in maximum 100 woorden waarom elke literatuurliefhebber deze moet lezen. Stuur je tip in 20 april. Natuurlijk is de tekst raadpleegbaar in onze Theaterbib! 
Klik hier om je tip in te sturen.
DE KUNST VAN HET SCHRIJVEN VOOR THEATER 
verdiep je samen met docent Kirsten Mariën

Heb je al enige ervaring met theaterteksten schrijven? Volgde je al een eerste cursus rond theaterteksten schrijven? Dan is dit de ideale cursus voor jou.  

We gaan dieper in op de verschillende facetten van het schrijven voor theater. Hoe maak je van je personage een mens van vlees en bloed? Schrijf je in spreektaal of literaire taal? Hoe krijg je diepgang in je tekst? We laten ons inspireren door interessante theaterteksten. 

Klik hier voor meer info en om je in te schrijven.

CONTACTEER ONS!

Facebook
Instagram
Website
Email
© 2021 - OPENDOEK - Passie voor theater 

OPENDOEK vzw 
Zirkstraat 36 
2000 Antwerpen

tel. 03 222 40 90 
secretariaat@opendoek.be
WWW.OPENDOEK.BE 

Uitschrijven
Voorkeuren aanpassen
Stuur naar een vriend

Klik hier voor de vorige nieuwsbrieven

Met de steun van


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
OPENDOEK - Passie voor Theater · Zirkstraat 36 · Antwerpen 2000 · Belgium