Copy
Tämä on Finlandia-hiihdon uutiskirje. Tuoreimmat kuulumiset löydät sosiaalisen median kanavistamme sekä nettisivuiltamme.
View this email in your browser

Hyvää joulua!


Finlandia-hiihtoon on pari kuukautta aikaa. Lahdessa on jo päästy tovin aikaa hiihtämään ja ladulla onkin riittänyt innokasta käyttäjää. Finlandia-hiihtoon on ilmoittautunut reilut 2000 hiihtäjää, mutta vielä ehtii hyvin valita oman matkansa tarjonnastamme. Jos vinkkejä suksen valintaan tai hiihtoladulle kaipaat, niitä löytyy Facebookistamme Sami Jauhojärven antamina.
Mukavaa talven jatkoa,

Tiina Hernesniemi
Pääsihteeri
Finlandia-hiihto

Finlandian reitillä kunnostustoimia tehty ahkerasti


Mitä kuuluu Finlandia-hiihdon reitille? Normaalien kesähoitotoimenpiteiden eli vesakoiden ja heinän torjunnan ohella reittiä on kunnostettu maansiirtotöillä.
– Useissa eri kohdissa pohjia on tasattu koneellisesti ja reittiä on pohjattu kivituhkalla. Nyt tehdyillä parannuksilla lumentarve vähenee, ja toisaalta pohjia päästään polkemaan pienemmällä lumimäärällä, Finlandia-hiihdon kilpailupäällikkö Henri Rauhamäki sanoo.
Viime talvena erityisen märäksi osoittautunut suo-osuus on nyt tasattu ja putkitettu vastaavien ongelmien välttämiseksi.
– Lumetusta on myös aloitettu keinolumella Lahden Urheilukeskuksen päässä ja Heinsuolla. Työtä radan eteen siis tehdään koko ajan. Joulupukin toivelistalle on kirjoitettu konttikaupalla puhdasta lunta. Nähtäväksi jää kuinka kilttejä Finlandia-hiihdon väki on kuluneen vuoden aikana ollut ja paljonko lunta tänä talvena saadaan, Rauhamäki sanoo. 

YHTEISTYÖSSÄ: Laakkonen ja Škoda ovat mukana antamassa vauhtia Finlandia-hiihdossa


Laakkonen on itsenäinen, suomalainen perheyritys, joka on kasvanut pienestä puutavarakaupasta merkittäväksi monialayhtymäksi. Autojen vähittäismyynti on tärkeä ja suuri osa Laakkosen toimintaa. Laakkonen myy vuosittain noin 35 000 uutta ja käytettyä ajoneuvoa. Suomalaiset ovat tehneet autokauppoja Laakkosen liikkeissä jo 1960-luvulta lähtien. Autoliikkeitä on eri puolilla Suomea, mutta yhtiön juuret ja sydän ovat aina olleet Joensuussa, Pohjois-Karjalassa.
Perheiden ja erityisesti lasten hyvinvointi on perheyritykselle luonnollinen tuen kohde. Laakkonen-autokonserni onkin jo pitkään tukenut Lastenklinikan Kummien kautta Lastenklinikan tutkimus- ja kehityshankkeita. Ensin syöpäsairauksien tutkimista ja nyt sydänläppähanketta. Finlandia-hiihto nuorisourheilua tukevana tapahtumana on osaltaan ajamassa Laakkoselle tärkeää lasten ja nuorten hyvinvoinnin asiaa. Liikunnalla ja terveydellä on keskeinen rooli hyvinvoinnissa.
Myyntitilastoissa ja myös rallin MM-sarjassa menestyvä Škoda on yksi Laakkosen edustamista 12:sta automerkistä. Se tarjoaa monia mallivaihtoehtoja kompaktista ja ketterästä kaupunkiautosta monikäyttöiseen ja tilavaan katumaasturiin.
”Etenkin Škodan nelivetoiset 4x4-mallit tarjoavat nautinnollisia ajoelämyksiä ja suoritusvarmuutta autoiluun niin kaupungissa kuin maantielläkin. Neliveto vie hiihtoporukat varmasti perille ja ladun äärelle – pito on aina kohdallaan”, sanoo Lahden Laakkosen Škoda-myyntipäällikkö Marko Marttinen.
Nelivetoisiin ja kaikkiin muihinkin Škoda-malleihin voi helposti tutustua verkkosivuillamme.
Lahden Laakkonen Aukeankadulla on täyden palvelun Škoda-liike. Saman katon alla palvelevat uusien ja käytettyjen autojen myynti, valtuutettu merkkihuolto, varaosapalvelut ja varustemyynti.
Merkkiin erikoistunut henkilökunta auttaa valitsemaan uuden Škodan vaikkapa Laakkosen FiksuDiili-sopimuksella.
”Laakkonen ja Škoda toivottavat kaikille Finlandia-hiihtoon osallistuville hauskaa ja turvallista hiihtopäivää”, kannustaa Marko Marttinen laduille lähteviä.

Lue lisää:
http://www.laakkonen.fi
http://www.laakkonen.fi/skoda 
Copyright © Finlandia-hiihto 2015, All rights reserved.