Copy
Tämä on Finlandia-hiihdon uutiskirje. Tuoreimmat kuulumiset löydät sosiaalisen median kanavistamme sekä nettisivuiltamme.
View this email in your browser

Kohti 46. Finlandia-hiihtoa


Tämä kausi on alkanut säiden osalta loistavissa olosuhteissa ja lumikin tuli ajallaan Salpausselän seudulle. Ja kiitos kaupungin liikuntatoimelle, joka mahdollisti Lahdessa hiihtämisen jo marraskuun puolivälin jälkeen. Ja mikä parasta Etelä- ja Länsi-Suomessakin hiihdetään tällä hetkellä luonnon lumilla. Tällä hetkellä Finlandia-hiihdon kaikki reitit ovat hiihdettävässä ja jopa loistavassa kunnossa.

Viimeisen vuoden aikana olemme lähteneet kehittämään Finlandia-hiihtoa ulkopuolisen ryhmän voimin. Ryhmää on vetänyt ansiokkaasti Suomen Urheiluopiston valmennuskeskuksen johtaja Ismo Hämäläinen. Ryhmä on laatinut kehittämissuunnitelman seuraavan viiden vuoden jaksolle. Tärkeimpänä tavoitteena on ensilumen varmistaminen reitille, Salpausselän maisemien hyödyntäminen reitistöllä ja muutenkin hiihdon ilmeen kohentaminen. Suurin muutos tulee vuoden 2020 hiihtoon, jolloin päämatka pitenee yli 60 kilometriin. Vuoden 2020 hiihdon myynti alkaa myös helmikuussa. Kaikessa kehittämisessä on tietysti tavoitteena osallistujamäärän kasvattaminen ja tapahtuman elävöittäminen.

Ilouutinen oli myös Finlandia-hiihdon konseptin myynti Kiinaan, jossa tullaan ensi talvena hiihtämään Finlandian konseptin pohjalta pitkän matkan hiihto Harbin miljoonakaupungissa (n.10 milj. asukasta). Uskomme yhteistyön myötä, että kiinalaisia tulisi jatkossa hiihtämään Suomeen ja meidän Finlandia-hiihtoomme.
Olemme saaneet myös uusia yhteistyökumppaneita mukaan. Näistä merkittävin uusi kumppani on Laakkonen Oy ja Skoda. Laakkosen kanssa solmittiin mittava ja monivuotinen kumppanuus. Laakkosen organisaatio arvosti sopimuksellaan molempien järjestävien seurojen ansiokasta nuorisotoimintaamme.
Lasten Finlandia on edelleen meillä suuri satsaus tulevaisuuteen. Sen suosio on pysynyt vankkumattomana ja maaliskuun 7. päivän hiihtoon odotetaan taas yli 2000 lasta hiihtämään. Finlandia-hiihto tarjoaa tapahtuman yhteistykumppaneiden avustuksella lapsille ilmaiseksi.

23. 24.2. hiihdettävä 46. Finlandia-Hiihto on taas työllistänyt organisaatiotamme ja arvokasta talkooväkeämme viimeisen vuoden ajan. Erinomaisella yhteistyöllämme ja yhteistyökumppaneiden avustuksella teemme taas entistä paremman tapahtuman. 

Suuri kiitos osaavalle talkooväelle, organisaatiolle, medialle ja yhteistyökumppaneille. Kaikki te olette arvokkaalla työllänne kehittämässä Finlandia-hiihtoa

Ja nyt kaikki suksille nauttimaan talvesta ja tavoitteeksi Finlandia-hiihto.

Nähdään hiihdon parissa,
Markkinointipäällikkö Hannu Viitala

Rela-hierojien vinkeillä kroppa pysyy kunnossa ja palautuminen lähtee käyntiin

Kurkkaa Facebookistamme Rela-hierojien Petteri Malisen ja Jim Härtullin kanssa toteutetut hiihtäjien lihashuoltovinkit. Rela-hierojat tarjoavat hierontapalvelua jälleen tapahtuman aikana, viime vuosina suosittua palvelua ovat hyödyntäneet useat hiihtäjät, jotka ovat käynnistäneet hiihdosta palautumistaan Rela-hierojien pisteen kautta.

Kysy Mustilta!


Sami Jauhojärvi on antanut vinkkejä Juoksujalkaa-bloggaaja Laura Enrothille sekä hänen kanssaan Finlandiaan valmistautuville Kirsille ja Nooralle. Mustin viimeinen valmennuskerta on 28.1., jolloin kuvataan myös viimeiset treenivinkit kaikille Finlandiaan tähtääville. Jos sinua askarruttaa joku hiihtoon, tankkaukseen tai vaikkapa voiteluun liittyvä asia, lähetä kysymyksesi Mustille Facebookissamme tai sähköpostitse info@viestistintapalveluheidi.fi - kysymme vastaukset tuolloin ja julkaisemme ne kootusti Facebookissa ja nettisivuillamme.
 

YHTEISTYÖSSÄ


 

Toni Roposen suunnittelemalla treeniohjelmalla kohti Finlandia-hiihtoa!

Maailmanmestari Matti Heikkisen valmentaja Toni Roponen on suunnitellut kuntohiihtäjille kolme eritasoista Finlandia-hiihtoon tähtäävää treeniohjelmaa. Tarjolla on kuuden viikon päiväkohtainen ohjelma kolme, neljä tai viisi kertaa viikossa harjoitteleville. Lisäksi tarjolla on noin tunti videomateriaalia harjoittelusta.
Lue lisää, tilaa ja onnistu Finlandiassa!
 
Copyright © Finlandia-hiihto 2015, All rights reserved.