Copy
Tämä on Finlandia-hiihdon uutiskirje. Tuoreimmat kuulumiset löydät sosiaalisen median kanavistamme sekä nettisivuiltamme.
View this email in your browser

Talvi on saapunut Lahden seudulle ja 45-vuotisjuhlahiihto lähestyy


Tätä uutiskirjettä kirjoitettaessa, on Finlandia-hiihdon latujen lumitilanne parempi kuin vuosiin. Lunta on ollut Finlandian reitillä joulukuulta alkaen. Lahti-Hollola välillä on hiihtäjiä ollut runsaasti hiihtämässä. Tammikuun pakkanen on tällä viikolla kiristynyt ja samalla jäädyttää latupohjat ja uutta unta on luvassa loppuviikosta. Hiihdon tilanne latujen osalta näyttää hyvältä.

Järjestelyt hiihdon osalta ovat aikataulussa. Talkooväki on sovittu, vaihdoksia ei aseman- kuin muidenkaan tehtävien osalta ole juurikaan tullut. Maalin mehuaseman pitäjä on kuitenkin vaihtunut. Tervetuloa Pelicans SB:n naiset talkoisiin. Viime vuoden 100 km hiihto sai hyvän suosion ja toiveet, että jatkettaisiin tänäkin vuonna samalla matkalla. Niinpä säilytimme matkan, mutta tyyli vaihtuu perinteisestä vapaaseen ja sunnuntaille hiihdettäväksi.

Olemme tämä vuonna tehneet sopimuksen Russialoppet -hiihdon kanssa. Jotenka olemme yksi heidän osakilpailunsa. Toivottavasti saamme lisää hiihtäjiä Venäjältä tämän myötä.

Kisakanslia palaa takaisin perinteiseen Lahti-halliin vuoden evakkomatkan jälkeen, samoin Intersport palaa kauppansa kanssa Finlandia-hiihtoon. Uskon, että kun tänä vuonna on tulossa lunta riittävästi laduille ja saamme ladut pohjattua hyvin, niin saamme aikaan kunnon hiihdon aikaiseksi. Toivotan kaikki hiihdon ystävät tervetulleeksi 45-vuotisjuhlahiihtoon.  


Esko Saari
Finlandia-hiihto
järjestelytoimikunnan puheenjohtaja


 

Kari Varikselle Finlandia on vuodesta toiseen erityinen tapahtuma


Kari Variksen kalenteriin Finlandia-hiihto kuuluu tälläkin kertaa. Varis on voittanut Finlandia-hiihdon 11 kertaa, joten hän tietää, millaisesta tapahtumasta on kyse.
Mutta mikä onkaan jäänyt erityisesti mieleen?
”Ehkä ne ensimmäiset Finlandiat. Niistä jäi polte, että pitää päästä sinne. Silloin totesin, että tämä on hieno tapahtuma. Silloin olivat muun muassa Veerpalu ja Myllylä viivalla, ja pääsin hiihtämään heidän kanssaan. Finlandia on suurin Suomessa, porukkaa ladun varressa kannustamassa, se ehkä tekee Finlandiasta erityisen”, Varis muistelee.
Hänelle reitin suosikkipätkä löytyy lopusta:
”Heinsuolta alkaa kisan vaativin osuus. Siihen on hiihdetty 38 kilometriä. Olen tykännyt pidolla hiihtää perinteistä, ja loppu on hieno, kun ei ole pelkkää tasatyöntöä eikä tasaista. Se mahdollistaa sen, että pidoilla on mahdollista pärjätä.”
Mutta mikä Finlandiassa hänen näkemyksensä mukaan vetoaa vuosittain tuhansiin hiihtäjiin?
”Tapahtuma on Suomessa suurin ja hyvin järjestetty. Tunnelma on sellainen, että tulee isoon tapahtumaan. Se on ihan erilainen verrattuna muihin massahiihtoihin Suomessa”, Varis sanoo kokemuksensa pohjalta.
Varis kilpailee tänä viikonloppuna Vöyrillä Suomen Cupissa. Ennen Finlandiaa hän osallistuu vielä mahdollisesti La Transjurassienne -hiihtoon Ranskassa 11. helmikuuta.

Kari Variksen videohaastattelu viime vuoden Finlandia-hiihdossa

Lasten Finlandia 13.2. – yhteistyössä: Lehtimäki – turvallisesti tiellä ja ladulla


Lehtimäki on toista kertaa huoltojoukkojen tavoin huolehtimassa innokkaat 1-4 luokkalaiset Lahden, Nastolan ja Hollolan kouluilta Lasten Finlandiaan sivakoimaan. Lehtimäki Tilausajot on Päijät-Hämeen tuttu ja turvallinen liikennöitsijä linjaliikenteessä, kuin myös vahvasti koko Suomen mittakaavassa tilausajotoimintaansa kasvattanut palveluntarjoaja. Konsernin toimintaa ohjaavat vahvasti arvot, jotka ovat turvallisuus, asiakastyytyväisyys ja kokonaisvaltainen laadukkuus koko toimitusketjun kattaen ja ympäristötekijät kestävän kehityksen huomioiden. Joukkoliikenteen pitkän linjan ammattilainen on kulkenut yli 85 vuoden mittaisen taipaleensa kysynnän ja muuttuvan maailman tahtiin, jonka tuloksena on syntynyt upeita menestystarinoita. Viimeisimpänä uutuutena Premium-luokan lanseeraus, jolloin yhteistyökumppanit voivat matkustaa loppuunsa hiotun konseptin mukaisesti. Elämyksiä ja turvallisia kuljetuksia peleihin, yleisötapahtumin, tilaisuuksiin ja vaikkapa lomamatkoille on toteutettu monenlaisia. Nykyisin yli sata linja-autoa käsittävä kalusto ammattitaitoisine kuljettajineen on kuljettanut väkeä vauvasta vaariin, kaikki erityisen tärkeitä.

Lehtimäki haluaa olla ylivertaisesti paras alansa palveluntarjoaja, joka seuraa asiakkaansa mukana lapsuuden reissuista myöhäisemmille virkistysretkille. Asemansa markkina-alueellaan vakiinnuttanut linja-autoyhtiö onkin saanut kunnian toimia mukana monenlaisessa yhteistyössä lasten ja nuorten kuljetuspalveluita koskien. Viimeiseen vuoteen on mahtunut iloa ja vilskettä penkkiriveittäin, mm. koulukyytejä Päijät-Hämeessä, neljäsluokkalaisten kuljetuksia Finlandiatalolle pormestarin itsenäisyysjuhliin ja urheiluseurojen huolehtimista turnauksiin. Yritys on ollut mukana mm. Liikenneturvan organisoimaan Turvaa Tenaville -tapahtumassa, jossa esikouluikäisistä noin 800 tenavaa kuljetettiin Messuhalliin turvallisuusasioita oppimaan sekä kertaamaan myös bussissa käyttäytymisen saloja.

Yrityksessä uskotaan, että kestävällä ja pitkäjänteisellä työllä syntyy menestystä, kuten myös urheilussa. Voitto ei kuitenkaan aina ole tärkeintä, vaan yhdessä tekeminen ja toinen toistensa kannustaminen niin ylä- kuin alamäessä!
Lehtimäki toivottaa reippaille ja pienille hiihtäjille oikein riemukasta päivää.

Lue lisää:
http://lehtimakitilausajot.fi/
http://lehtimakitilausajot.fi/bussit/
 

Kaslink Foodsin kasvipohjaiset kauratuotteet maistuvat vuoden 2018 Finlandia-hiihdon ruokailuissa

 
Kouvolalainen elintarvikealan perheyritys, pienestä kastiketehtaasta Suomen suurimmaksi yksityiseksi meijeriksi vajaassa 20 vuodessa kasvanut Kaslink on tullut vauhdilla kasvipohjaisten tuotteiden markkinoille. Yhtiön tuoreimmat innovaatiot mukana Finlandia-hiihdossa. Suomalaisten keskuudessa kasvipohjaisten tuotteiden trendi jatkaa kasvamistaan. Uuden tutkimuksen mukaan jo lähes kolme neljästä suomalaisesta on käyttänyt kasvipohjaisia tuotteita. Kokeilu ja vaihtelunhalu ovat laajentaneet tuotteiden kysyntää ja viime aikoina vegaanien lisäksi koko kansan kiinnostuksen kohteeksi on noussut varsinkin kauratuotteet. Kaslink toi viime kesänä markkinoille oman Kaslink Aito kauratuoteperheen, joka on saanut erinomaisen vastaanoton kuluttajilta.
Senpä vuoksi onkin sopivaa, että Finlandia-hiihdon hiihtokansa pääsee ruokailuissa nauttimaan Kaslinkin pieteetillä valmistamia tuotteita.
Kaslinkin innovatiivisuudesta ja lujasta ammattitaidosta kertoo muun muassa vuonna 2014 saatu valtakunnallinen yrittäjäpalkinto. Sekä tietenkin se, että kotimaan markkinoiden lisäksi yrityksen sopimusvalmistuksena ja omilla brändeillä valmistamia tuotteita viedään yli 15:een maahan sekä vähittäiskaupan että suurkeittiöiden tarpeisiin.
Kuluvan vuoden aikana Kaslink tuo markkinoille useita tuotteita aktiivisen elämän tueksi, muun muassa Finlandia-hiihdon jälkiruokana ja välipaloina näitä Aito tuotteita päästään maistelemaan.
Kaslink Foods
Kouvolasta kotoisin oleva perheyhtiö Kaslink on yksi Suomen nopeimmin 2000-luvulla kasvanut yritys ja yksi suurimmista kotimaisista jokapäiväisten ruoanlaittotuotteiden, juomien ja välipalojen valmistajista. Kolmen Kukkosen veljeksen omistaman yrityksen liikevaihto vuonna 2017 oli 60 miljoonaa euroa ja se työllistää lähes 170 henkilöä Kouvolassa ja Helsingissä. Yrityksen on vuonna 2001 perustanut nykyomistajien Tuomas, Juha-Petteri ja Matti Kukkosen isä Raino Kukkonen ja sen valmistamia elintarvikkeita myydään jo yli 15 maassa Euroopassa

Lue lisää:
www.kaslinki.fi
www.kaslinkaito.fi
 
Copyright © Finlandia-hiihto 2015, All rights reserved.