Copy
Tämä on Finlandia-hiihdon uutiskirje. Tuoreimmat kuulumiset löydät sosiaalisen median kanavistamme sekä nettisivuiltamme.
View this email in your browser

Kaikki valmista hyvälumiseen Finlandiaan


Kuluva talvi on ollut hiihdon ystävien juhla-aikaa. Muutaman vähälumisemman talven jälkeen on Päijät-Hämeenkin seudulle saatu lunta riittävästi ja alueen latuverkostot ovat olleet kovalla käytöllä. Lapsista vanhuksiin, kuntoilijoista kilpailijoihin ja monet hiihdon ystävät ovat täyttäneet ladut ja nauttineet hiihdosta upeilla laduilla.

Hyvä lumitilanne on luonnollisestikin ollut myös Finlandia-hiihdon kannalta hienoa asia ja latupohjat ovat vkoa ennen kisaa oikein hyvässä kunnossa ja koko 50km reitti saadaan täysimittaisena jälleen hiihdettäväksi. Ratamestariryhmä kokonaisuudessaan on tehnyt jälleen kerran hyvää työtä pohjaten latuja ja kaikki osallistujat pääsevät hyville laduille hiihtämään. Jos vielä mietit osallistumistasi Finlandiaan, niin älä enää emmi, vaan mukaan vaan! Säätiedotteetkin lupailevat Finlandian viikonlopulle upeaa pakkassäätä, joka antaa upeat puitteet Finlandiaan saapuville osallistujille.

Edellisvuosien Finlandia-hiihtoja lähes suvereenisti hallinnut Kari Varis on jälleen kerran puolustamassa useita voittojaan niin lauantaina kuin sunnuntainakin, mutta varmasti haastajia riittää, jotka haluavat haastaa Variksen ja saavuttaa sen himoitun voiton kilpailuissa. Ja ilolla voin myös todeta, että sunnuntaille tälle vuodelle siirretty 100km kisa on saanut ilahduttavan määrän osallistujia, jotka todella haluavat haastaa ennen kaikkea itsensä tällä pitkällä matkalla.

Vajaa viikko Finlandiaan, ja sinä aikana järjestäjät hiovat ja valmistelevat hyvällä rutiinilla kaikki Finlandian osa-alueet kuntoon, jotta puitteet olisivat valmiina ja kaikille osallistujille olisi jälleen kerran upea mahdollisuus tulla nauttimaan Finlandia-hiihdon tunnelmasta! Koko järjestelyorganisaatio satoine talkoolaisineen toivottavat kaikki hiihtäjät tervetulleiksi tähän 45. Finlandia-hiihtoon Lahteen!


Raiko Pousi
Finlandia-hiihto
kilpailunjohtaja


 

Salpausselän kisat tuo lahteen Pyeongchangin talviolympialaisten mitalistit 2.-4. maaliskuuta


Salpausselän kisat järjestetään Lahdessa tänä talvena perinteisellä paikalla 2.-4. maaliskuuta. Meille urheilujännäreille se tarkoittaa, että näemme juuri päättyneiden talviolympialaisten mitalistit ja revanssihenkeä huokuvat urheilijat ensimmäistä kertaa LIVENÄ Lahdessa ja Salpausselällä.

Kilpailuohjelmassa on kisaviikonlopun aikana kahdeksan maailmancupin osakilpailua. Lauantain talvikarnevaalien ohjelmassa on aina sähäkät maastohiihdon sprintit sekä yhdistetyn parisprintti MM-kisoista tutuilla Karpalon sprinttiradalla. Jännittävät kisat yhdistettynä Antero Mertarannan ja kumppanien liekittämään tunnelmaan stadionilla ja ladun varressa on elämys, joka parasta kokea paikan päällä. Lauantain illan päättää legendaarinen iltamäki joukkuekilpailuna.
Salpausselän sunnuntai-päivä on aikaisempia vuosia vilkkaampi, kun ohjelmassa on 4 henkilökohtaista kilpailua. Päivään on ladattu ennakkoon paljon menestysodotuksia Suomen joukkueelle. Vai mitä sanotte, kun ohjelmassa on yhdistetyn henkilökohtainen kilpailu, naisten 10 km perinteisellä, miesten 15 km perinteisellä sekä suurmäki. Miesten 15 km perinteisellä on juurikin se sama matka, jolla Iivo Niskanen innoitti valtavaan huutomyrskyyn viime talven Lahden MM-kisoissa. Samaa on luvassa jälleen.

Kisaohjelman löydät täältä

Kuten aina - jännittävien kilpailutapahtumien lisäksi tapahtuma-alueelta löytyy tasokkaat ruoka- ja juomapalvelut, ulkoilu- ja touhualueet perheen pienimmille sekä monipuolista viihdettä kisatapahtumien välissä. Luvassa on siis MM-luokan tunnelmaa, joka on parasta kokea paikan päällä. 
Kisaliput ovat myynnissä ja voit ostaa päivälipun tai kolmen päivän lippupaketin.

Lipun hintaan sisältyvät aina sekä kilpailutapahtumat että koko muu viihdeohjelma.

Parhaat paikat varataan ensin, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä!
Lisätietoa lipuista löydät osoitteesta lahtiskigames.com
Osta liput ennakkoon lippu.fi

 

Yhteistyössä: Älä tingi yöunista, jos haluat saavuttaa Finlandia-tavoitteesi


Urheilusuoritusten ja kuntoilun kannalta uni ja lepo ovat aivan yhtä tärkeitä kuin harjoittelu ja ravinto. Unella on ratkaiseva vaikutus harjoituksesta palautumiseen – monet tärkeimmistä palautumisprosesseista kuten lihasten kasvu ja kudosvaurioiden korjautuminen tapahtuvat nukkuessasi. Älä siis tingi yöunista, jos haluat saavuttaa harjoitustavoitteesi.

Polarin tutkimustiimin kehittämä Polar Sleep Plus™ on edistyksellinen unenseurantajärjestelmä, jonka älykkäät algoritmit mittaavat automaattisesti 3D-kiihtyvyysanturia hyödyntämällä unen ajoitusta, määrää ja laatua. Algoritmi perustuu unipolygrafiaan, joka on yleisin tieteellisessä unitutkimuksessa käytetty mittausmenetelmä. Tämän ansiosta Polarin unianalyysi tarjoaa käyttäjälle entistä tarkempaa tietoa unesta.

Polar Sleep Plus™ kertoo, kuinka kauan nukuit yön aikana, oliko unesi jatkuvaa vai katkonaista ja milloin unesi katkokset tapahtuivat. Lisäksi se antaa palautetta unesi laadusta ja kestosta. Palaute ja yksityiskohtaiset tiedot unestasi ohjaavat sinua parantamaan unirytmiäsi ja auttavat tunnistamaan, mitkä päivittäiset rutiinisi voivat vaikuttaa uneesi ja tarvita muuttamista. Polar Flow-palvelu pitää kirjaa unesi ja hereilläoloaikasi rytmistä pitkällä aikavälillä. Näet, kuinka kauan ja milloin olet nukkunut viikkotasolla. Voit myös verrata uniaikaasi, varsinaisen unesi prosenttiosuutta ja unesi yhtenäisyyttä omaan tyypilliseen tasoosi. Tyypillinen taso on yhden kuukauden liukuva keskiarvo.

Lue lisää elintärkeästä unesta ja Polar Sleep Plus™ -unenseurantajärjestelmästä

 

Yhteistyössä: TEHO Sport auttaa hiihtäjiä jaksamaan


TEHO Sport auttaa Finlandia-hiihdon kisaajia jaksamaan tarjoamalla urheilujuomaa matkan varrella olevilla juomapisteillä. Tuotteet myös kotiin ostettavaksi löytyvät puolestaan Intersport Valon pisteeltä. TEHO Sport on kattava valikoima urheiluravinnetuotteita, jotka vievät entistä parempiin suorituksiin ja auttavat palautumaan nopeammin rasituksesta. Sarjan tuotteilla varmistat, että harjoittelusi ei mene hukkaan, oli lajisi sitten painonnosto, jooga tai hiihto. 
Urheiluravinnetuotteissa ei ole yhtä ratkaisua, joka sopisi kaikille. Eri lajeissa tarvitaan erilainen ravinto-ohjelma, ja treenaajilla on myös erilaiset tavoitteet.
TEHO Sport -urheiluravinneperheeseen kuuluvat urheilu- ja palautusjuomat sekä energia- ja proteiinipatukat. Hypotonisten urheilujuomien optimaalinen suolatasapaino tekee juomista nopeasti imeytyviä ja lyhyt- ja pitkäketjuisten hiilihydraattien yhdistelmä takaa pitkäkestoisen vaikutuksen. Palautusjuomat ovat jaoteltu käyttöyhteyden perusteella kahteen eri konseptiin: voima- ja kestävyysharjoitteluun. Voimaharjoitteluun tarkoitetut juomat sisältävät 28g proteiinia per pakkaus ja vain 8g/dl hiilihydraatteja. Kestävyysharjoitteluun tarkoitetut juomat sisältävät 50g hiilihydraatteja ja 17g proteiinia per pakkaus. Lisäksi tuotteet ovat laktoosittomia sekä gluteenittomia.
Runsashiilihydraattiset energiapatukat ovat suunniteltu tankkaamiseen ennen pitkäkestoista urheilua sekä energiatason ylläpitämiseen suorituksen aikana. Proteiinipatukat sopivat treenin jälkeiseen palautumiseen sekä lihasmassan kehittämiseen. TEHO Sport -tuoteperheestä löydät hiihtoon sopivan ratkaisun niin tankkaamiseen, hiihdon aikana jaksamiseen kuin palautumiseenkin.
 
Copyright © Finlandia-hiihto 2015, All rights reserved.