Copy
Tämä on Finlandia-hiihdon uutiskirje. If you want to receive the English versions only, please send an email with text "English" as reply to this enail
View this email in your browser

Uutta nostetta 43. Finlandia-hiihtoon


Keväällä otin markkinointipäällikön haasteen vastaan Finlandiaikoni Matti Haapojalta. Itse olen hiihdon aktiivi ja hiihtänyt aktiiviaikanani Finlandiaa jopa Hämeenlinnasta Lahteen. Nykyisin hiihtelen  Finlandiaa nautiskellen kuntoilijana. Myös Salpauselän kisat olen päässyt kokemaan hiihtäjänä useamman kerran valloittavan yleisön edessä. Muutin perheeni kanssa 2011 Lahteen, ja mökkipaikkakunta muuttui vakituiseksi asuinpaikaksi. Tällöin myös LHS:n puolelta minua pyydettiin  toimintaan mukaan. Eihän siitä sydämensä hiihdolle myynyt hiihtäjä voinut kieltäytyä. Siitä asti olen toiminut seuran luottamustehtävissä vuodesta 2011 lähtien, ja tällä hetkellä on paikka myös LHS:n johtokunnassa. Koko seuran toiminnan kehittäminen on ollut minulle tärkeä asia, mutta erityisesti maastohiihdon kehittäminen sille kuuluvalle tasolle LHS:ssa on ollut ykkösjuttu. Tätä kautta olen ollut vahvasti mukana lähes kaikissa seuran tapahtumajärjestelyissä.

Pari vähälumista talvea on ollut haastavaa Finlandia-hiihdon järjestelyissä. Mutta siitä huolimatta me Lahessa ja Hollolassa uskomme talveen ja suomalaiseen hiihtoon. Onhan Salpausselän maisemissa aina lumivarma talvi. Näin olemmekin lähteneet rohkeasti uudistamaan Finlandia-hiihtoa tuomalla muutamia uutuuksia mukaan.

Tärkeimpänä uudistuksena on lähdön muuttaminen joulukuussa valmistuvan uuden hiihtosillan kautta Karpaloon ja sieltä vanhalle uralle ennen Tapanilaa. Hiihtoteitiltä alkumatkalla on raivattu puustoa, joten sille on saatu lisää leveyttä. Näin hiihdon alkutaival on huomattavasti leveämpi aina Messilään saakka.

Hiihtoon osallistumiskynnystä olemme myös madaltaneet uutuuksilla. Finlandian voi hiihtää lauantaina perinteisellä ja sunnuntaina vapaalla tyylillä neljän hengen viestinä osuuksien pituudet vaihtelevat 9-17 km:n välillä. Viesti soveltuu erinomaisesti vaikkapa yritysten tykypäiväksi tai vaikkapa hyvän kaveriporukan tapaamiseksi.

Perjantai-iltana pääsee nauttimaan sprinttiviestistä 4 x 1,5 km MM2017 radalla. Sprinttiviestiin voi osallistua vaikkapa yritys-, perhe-, tai ihan millä tahansa joukkueella. Hiidon päätteksi on ohjelmallinen illanvietto pastapöytineen Messukeskuksessa. Tärkeintä ei ole voitto vaan hauskanpito ja sitä kautta loistava tunnelma Salpausselän MM-maisemissa. Sprinttiviesti sopii mainiosti verryttelyksi vaikkapa viikonlopun hiihdolle.

Veteraanisarjoissa lauantaina kilpaillaan myös pitkien matkojen SM-tittelistä. Viimeisenä uutuutena Finlandia-neuvos titteli, jonka saa hiihdettyään 30 Finlandia-hiihtoa.

Hiihtoihmisenä lähellä sydäntä on Finlandia-viikolla tiistaina hiihdettävä Lasten Finlandia. Tähän osallistuu n.2000 1-4. luokkalaista koululaista Lahden, Hollolan ja Nastolan alueelta. Mukana ovat myös erityiskoulujen oppilaita. Lasten Finlandia on lapsille ilmainen ja se on satsaus tulevaisuuteen.

Toivotan hiihtoväen sydämellisesti tervetulleeksi suurella joukolla vuoden 2016 Finlandia-hiihtoon Salpausselän MM- maisemiin!

Suuri kiitos myös ammattitaitoiselle talkoo- ja toimitsijajoukolle valtavasta panoksesta Finlandia-hiihdon valmistelutehtävissä!


Hannu Viitala
Markkinointipäällikkö
Finlandia-hiihto

Finlandia-hiihto ja Bassoradio yhteistyöhön

 
Finlandia-hiihto ja Bassoradio ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tavoitteena on innostaa uusia ihmisiä hiihdon pariin ja Finlandiaan. Sopimuksen myötä molemmat tavoittavat itselleen uusia kohderyhmiä. Finlandia-hiihto kuuluu Bassoradion kanavilla spotteina ennakkoon ja raportteina tapahtuman aikana. Lisäksi yhteistyö tuo Finlandia-hiihdon viikolla 50 Bassoradion pop-up tilaan lajiin liittyvän ohjelman ja vieraiden kera.
Yhteistyö tulee näkymään ja kuulumaan marraskuusta eteenpäin kattavasti molempien eri kanavissa.

Lue lisää..
 

Elixirissä kohti Finlandiaa


Finlandia-hiihto on esillä tänä talvena myös Elixirissä. Ensimmäinen Finlandaan viittaava jakso tuli ulos sunnuntaina.

Elixir Fitness&sport
Ensiesitys sunnuntaina klo 10.05
uusinnat:
MTV tiistaina 14.55-15.25
AVA tiistaina klo.19..00-19.30
AVA perjantaina 18.00-18.30

Elixir Life
Ensiesitys su klo 10.35
uusinnat:
AVA tiistaina 19.30-20.00
MTV keskiviikkona 14.55-15.25
AVA perjantaina 18.30-19.00
 
Katsomossa katsottavissa 2 kk ensiesityksestä
www.katso

http://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/elixir

EQ Timing mukaan kehittämään Finlandian seurattavuutta

 

Finlandia-hiihdon tulospalvelun hoitaa tulevana talvena EQ Timing, jonka kanssa tuotetaan lauantain kilpailupäivästä myös nettiTV-lähetys. Vahvasti monissa tapahtumissa mukana oleva EQ Timing on innolla mukana kehittämässä Suomen suurimman massahiihdon seurattavuutta ja tuomassa lisänäkyvyyttä hiihtäjille.
 Yhteistyö tuo hiihtäjille luonnollisesti online/live-tulospalvelun sekä väliajat. Mahdollista on myös tilata lisäpalveluna väliajat vaikka SMS-viesteinä, jolloin hiihtäjien seuraaminen ladulla on helppoa missä vaan oleville. NettiTV-lähetyksen yksityiskohdat ja sisällöt tarkentuvat lähiaikoina, mutta luvassa on joka tapauksessa uusi mielenkiintoinen aluevaltaus myös Finlandia-hiihdolle.
”NettiTV-lähetyksen kautta hiihtäjille ja tapahtumalle saadaan lisänäkyvyyttä. Lähetyksessä haastatellaan mielenkiintoisia persoonia, hiihtäjiä ja seurataan tottakai tiukasti kilpailun etenemistä ja tunnelmia”, EQ Timingin Suomen markkinointipäällikkö Jarkko Ruhanen valottaa.
EQ Timingin vahvuudet ovat tapahtuma- ja kilpailujärjestäjälle kustannustehokkaan ja toimivan osa- tai kokonaistoimituksen toteuttaminen. Henkilöstöllä on kymmenien vuosien kokemus mm. ajanotto- ja tulospalvelusta sekä tapahtumatuotannoista.

Lue lisää...

Nähdäänhän Skiexpossa?

Tuleva viikonloppu tarjoaa taas elämyksiä meille lumilla liikkujille. Messukeskuksessa Helsingissä pyhäinpäivän viikonloppuna järjestettävä Skiexpo esittelee tänä vuonna enemmän maastohiihtoa.Hiihtoliiton huoltorekka ajaa halliin ja ohjelmassa pääset tutustumaan maajoukkueen voiteluvinkkeihin ja muihin valmistautumistapoihin. Skiexpo-viikonloppu esittelee myös BoardExpon, Lätkä & Säbä -tapahtuman ja DigiExpon. Kaikki yhdellä lipulla.

Nähdään Skiexpossa! Finlandian osasto on 6k131.

Katso lisätiedot skiexpo.fi tai facebook.com/skiexpo
Copyright © Finlandia-hiihto 2015, All rights reserved.