Copy
Tämä on Finlandia-hiihdon uutiskirje. Tuoreimmat kuulumiset löydät sosiaalisen median kanavistamme sekä nettisivuiltamme.
View this email in your browser

Kiitos kaikille 45:nnestä Finlandia-hiihdosta!


Ei olisi voinut paljon paremmassa kelissä 45. Finlandia-hiihtoa sivakoida. Oli lunta, oli pakkasta, oli aurinkoa. Oli huippukuntoiset ladut, joiden säilymistä suurenkin hiihtäjäjoukon matkalla auttoi pakkanen. Viikonloppuna ladulla nähtiin kaikkiaan 4000 hiihtäjää. Järjestäjinä olisimme toki toivoneet enemmänkin, mutta 4000 hymyillen maaliin saapunutta hiihtäjää on joka tapauksessa iloinen asia.
Finlandia-hiihdon tapahtumat alkoivat jo hienosti, kun Lahden, Hollolan ja Nastolan alueen koululaisista yli 2000 hiihti Lasten Finlandiassa 13. helmikuuta. Yhteistyökumppaneidemme kanssa kouluille tarjoamamme tapahtuma on meille mieluisa keino tukea Lahden alueen hiihtoinnostusta lasten parissa, ja tulemme jatkamaan ja kehittämään tapahtumaa tulevinakin vuosina.
Finlandia-hiihtoa ei olisi ilman Lahden Hiihtoseuran, Hollolan Urheilijoiden ja useiden muiden yhteisöjen työpanosta tapahtuman eri osa-alueilla. Haluamme tehdä laaja-alaista yhteistyötä niin yhteisöiden, oppilaitosten kuin seurojenkin kanssa. Tänä vuonna testasimme Finlandia Fatbike -tapahtumaa ”kokeiluversiona” yhdessä Lahden Pyöräilijöiden kanssa lauantaina. Ensituntuma oli, että voimme yhdessä kehittää tästä erittäin hyvän lisän Finlandia-hiihdon yhteyteen.
Omalta osaltani kiitän kaikkia tapahtumaan tavalla tai toisella panoksensa antaneita sekä ennen kaikkea hiihtäjiämme! Hetki hengähdetään, ennen kuin 46. Finlandia-hiihdon valmistelut alkavat!

Tiina Hernesniemi
Pääsihteeri
Finlandia-hiihto


Luusua ja Virtanen Finlandia-hiihdon perinteisen voittajat


Ari Luusua ja Niina Virtanen hioivat Vasaloppet-virettään voittoisasti Finlandia-hiihdossa Lahdessa ja Hollolassa perinteisen 50 kilometrillä. Viimeisellä kilometrillä Luusua jätti Aku Nikanderin toiseksi, Finlandia-hiihdon legenda Kari Varis oli kolmas. Niina Virtasen jälkeen Krista Niiranen oli toinen ja Eeva Ahervo kolmas.
Luusuan ja Nikanderin eroksi jäi 2,7 sekuntia. Luusualle voitto oli ensimmäinen.
”Kymppi ennen maalia Nikander lähti hiihtämään kovaa. Siinä seurailin, vähän kävin kaverina vetämässä. Loppuratkaisu oli niin, että loppulaskussa laskuasennossa jätin Akua. Ajattelin, että loppusuoralla yritän jättää, muttei sitä tarvittu, kun suksi oli niin hyvä. Tämä oli viikon ainoa kovempi treeni. Nyt tästä palautellaan ja kohti Vasaloppetia”, Luusua sanoi.
Virtanen oli naisten kilpailussa ylivoimainen, sillä Niiranen hävisi 3.49,5. Virtanen voitti Finlandian ensimmäistä kertaa viime vuonna ja lähti puolustamaan voittoaan.
”Tämä oli kauden pääkisani. Tänä vuonna olen hiihtänyt paljon enemmän pitkiä matkoja, oli jotenkin helpompi lähteä. Uskalsin lähteä kovaa. Hyvin pysyin miesten letkassa, siinä oli hyvä tulla. Vetäjä vaihtui ja saimme vauhtia pidettyä yllä, yksin en olisi pystynyt hiihtämään niin kovaa. Rennosti pystyin tulemaan. Seuraavaksi Vasaloppetiin, en ole ikinä ollut. Lähtö kauhistuttaa, mutta pistesijoille yritetään päästä”, Virtanen naurahti seuraavaa.
Lauantaina kilpailtiin myös 32 kilometrin matkat, joissa naisten voittoon hiihti Nea Katajala ja miesten puolella M40-sarjassa miesten nopeinta vauhtia pitänyt Tero Viik.
Perinteisen 50 kilometrille oli ilmoittautuneita 1819, joista aurinkoisessa pakkassäässä matkaan lähti 1624 hiihtäjää. Vastaavasti 32 kilometrille oli ilmoittautuneita 477 ja matkaan lähti 398.
 

Stocek ja Alusniemi Finlandian vapaan matkojen voittajat  

                      
Tsekin Fabian Stocek ja Sini Alusniemi pääsivät juhlimaan Finlandia-hiihdon vapaan 50 kilometrin voittoja Lahdessa sunnuntaina.
Stocekin voitto ratkesi vasta tarkemman maalikamerakuvan tutkimisen jälkeen, sillä Kimmo Kymäläinen kurkotti maaliin aivan tasapäin. Waltteri Vinkanharju oli kolmas.
Kymäläinen ehti jo hetken juhlia voittoakin, kunnes viralliset tulokset kertoivat hänen jääneen niukasti kakkoseksi.
”Ajattelin, että täytyy olla ensimmäisenä stadionille tullessa, kun on niin kovia kirimiehiä. Taktiikkana oli peesailla ja lopussa kaikki peliin”, Kymäläinen sanoo.
Naisten kilpailussa Alusniemi oli ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Noora Kivikko hävisi 10.23 minuuttia. Aira-Maarit Matsinen oli kolmas.
”Hyvä päivä, sellaista tasaista jaksamista. Menimme aika tasaista vauhtia, se auttoi jakamaan omiakin voimia. Vasta Messilässä tapahtui kärkiporukan irtiotto, mistä jäin toiseen letkaan. Ikinä ei ole ollut näin kylmä, mutta lopulta oli oikein hyvä keli”, seuraavaksi Tervahiihtoon suuntaava Alusniemi sanoo.
100 kilometriltä ensimmäisenä maaliin saapui Yhdysvaltain Tyler DeAngelis. Lassi Vuorinen ja Rebecca Immonen puolestaan pitivät miesten ja naisten sarjassa 20 kilometrillä parasta tahtia.
 

Finlandia Fatbike -esitapahtuma jätti hyvän fiiliksen Lahden Pyöräilijöille


Finlandia-hiihdossa testattiin lauantaina myös kehittelyssä olevaa Finlandia Fatbike -tapahtumaa, kun pieni joukko pyöräilijöitä lähti klo 13 Salpausselän maastoihin testaamaan reittiä.

”Oli loistava keli, pakkanen ja metsässä kuivaa, pohjat kovia. Salpausselällä on ihan loistavat maastot. Uskomme, ettei Etelä-Suomessa ole näitä tapahtumia liikaa. Uskon, että saamme kehitettyä ihan loistavan tapahtuman”, Timo Pekkinen Lahden Pyöräilijöistä sanoo.

Palaa Finlandian 2018 tunnelmiin


Videohaastatteluja sekä lauantain ja sunnuntain koosteet: https://www.facebook.com/pg/finlandiahiihto/videos/?ref=page_internal
Valokuvia Facebookissa: https://www.facebook.com/pg/finlandiahiihto/photos/?tab=albums
Valokuvia kuvat.fi -palvelussa: finlandiahiihto.kuvat.fi
Lisää juttuja: www.finlandiahiihto.fi
Somessa @finlandiahiihto (Instagram, Twitter, Facebook) #finlandiahiihto
 

Nähdään 46. Finlandia-hiihdossa 23.-24.2.2019


 
Copyright © Finlandia-hiihto 2015, All rights reserved.