Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Programma Landelijke Lotgenoten Contactdag en Algemene Ledenvergadering (ALV)


Met plezier maken we het programma van de Landelijke Contactdag op 30 april  2016 bekend. Vanzelfsprekend krijgen alle deelnemers een smakelijke lunch aangeboden waarbij je met elkaar ervaringen kunt uitwisselen. De Landelijke Lotgenoten Contactdag wordt gehouden bij PGO Support in Utrecht. 


Het programma:
10.00 uur: Ontvangst met koffie/thee
10.30 uur: Welkomstwoord door Guido Ongega, secretaris
10.35 uur: Algemene Ledenvergadering
11.00 uur: Lezing orbitasspecialist dr. R. Kalmann (UMC Utrecht)
12.00 uur: Korte koffiepauze
12:30 uur: Ocularisten vragenuurtje door Erica Groet 
13.00 uur: Lunch
14.00 uur: Twee lotgenoten delen hun ervaringen
14:30 uur: Aanvang gespreksgroepen
16.00 uur: Afsluiting

Aanmelden kan ook al online via deze link. In het Nieuwsmagazine van maart zullen wij verder op het programma ingaan. Jij komt toch ook?

Enquête Oogvereniging


De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor alle mensen met een oogaandoening en wil graag weten waar uw wensen of behoeftes liggen. Vereniging OOG in OOG werkt nauw samen met de Oogvereniging en ondersteunt deze enquête. Overigens is deze enquête is bestemd voor mensen die slechtziend of blind zijn. Heb je gelegenheid om deze digitale enquête hier in te vullen? De Oogvereniging hoort graag van jou wat zij voor je kunnen betekenen. Als je de enquête invult, maak je ook nog eens kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-. 

De enquête sluit op 1 maart a.s. en de onderzoeksgegevens zijn vertrouwelijk en worden strikt anoniem verwerkt. 

Namens de Oogvereniging; alvast hartelijk dank voor je deelname!


Operatie
In de verwachting dat ik een operatie ga krijgen om een netvliesloslating te repareren, fiets ik de ochtend na de dag met troebel zicht naar het Diakonessenhuis. Ik heb mijn na-de-operatie-nachthemd al bij me.
Binnen tien minuten is het al duidelijk, het is helemaal geen netvliesloslating, maar een vaatafsluiting in het oog. 'Een ooginfarct mevrouw, u heeft een ooginfarct gehad.'

Ooginfarct
Een ooginfarct? Wat is dat? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Een hersen- of hartinfarct, ja, die ken ik, van dichtbij zelfs want in onze familie stierven nogal wat mensen aan die aandoeningen, maar kan zoiets ook in een oog gebeuren? En wat betekent dat dan? Gaat mijn zicht nog verbeteren of blijft het wat het nu is, een soort gatenkaas waardoor ik vage vlekken zie maar vooral ook heel veel niet?
Het kan toch niet waar zijn dat ik zomaar, op een vroege lentedag, een heel oog ben verloren?

Risico
Aan iedereen waar ik die ochtend langs moet voor een druppel en een onderzoek zie ik dat er iets ernstigs aan de hand is. Dat is niet omdat er veel wordt gezegd, maar juist het diepe zwijgen van alle hulpkrachten op de poli en de ernst op al die gezichten maakt me ongerust.
Ik loop van de ene wachtruimte naar de andere. De stapel informatie-A4’tjes in mijn handen wordt alsmaar groter. Het wachten duurt eindeloos. Als ik eindelijk bij de oogarts ben aanbeland, stelt deze me allerminst gerust. Op mijn vraag wat dit betekent voor mijn goede oog, antwoordt hij bijna achteloos: ‘Daarvoor geldt nu een verhoogd risico. Ik ga u doorsturen naar de internist want we willen weten wat de oorzaak is van uw vaatprobleem.’

Vaatprobleem
Ik verlaat het ziekenhuis in de wetenschap dat ik nu iemand ben ‘met een vaatprobleem’.
Ik dacht dat mensen met vaatproblemen rokers zijn en dik en a-sportief. Ik ben geen van dat alles. Ik kan het niet rijmen, hoe kan ik in vredesnaam dit vaatprobleem hebben opgelopen? Waar ging het mis?


Wordt vervolgd...

Rita Verduin

Concentratie van kindzorg: topzorg of kopzorg?

 
Wij hebben een verzoek ontvangen van de VSOP om onze leden een uitnodiging voor een groepsgesprek te delen. De VSOP behartigt hun gezamenlijke belangen op het terrein van de kwaliteit van zorg, diagnostiek en preventie, medisch wetenschappelijk onderzoek, erfelijkheid en zwangerschap. Als aangesloten vereniging bij de VSOP delen wij deze uitnodiging graag met onze leden, zodat u in de gelegenheid bent om mee te praten over de kindzorg. 
 
Uitnodiging deelname groepsgesprek
Ben jij als jongere regelmatig of wel eens lange tijd in het ziekenhuis geweest voor onderzoek of behandeling? Of heeft u een kind dat voor lange tijd of vaker in het ziekenhuis is (geweest)? Dan is de VSOP op zoek naar jou! Wij willen namelijk graag in gesprek met jongeren en ouders die ervaring hebben met zorg aan kinderen in het ziekenhuis.

Hoe, wanneer & waar
Het groepsgesprek vindt plaats op 1 maart van 17.00 tot 19.30 uur (voor broodjes wordt gezorgd).
Het wordt een gestructureerd, professioneel geleid gesprek dat geleid wordt door een professionele begeleider waarin iedereen de kans krijgt om zijn mening te geven.
Waar:            Bij Stichting Kind en Ziekenhuis op de Churchilllaan 11, 6e etage 3527 GV in Utrecht
Vergoeding:   Uw reiskosten worden vergoed en iedereen ontvangt een leuke attentie. Klik hier om u direct aan te melden. Meer informatie over het onderzoek vindt u op bijgaande link. 

Agenda30 apr: Landelijke Lotgenoten Contactdag

30 apr: Algemene Ledenvergadering

28 mei: Voorjaarswandeling omgeving van
            Heeswijk

Sep/okt: Familiedag

26 nov: Workshop Lotgenoten Contactdag
Copyright © 2016 Vereniging OOG in OOG - All rights reserved.

U ontvangt dit nieuwsbericht als lid, donateur of relatie van Vereniging OOG in OOG. Afmelden of gegevens actualiseren kan via de volgende linken: afmelden online nieuws of gegevens actualiseren 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Colofon:
Vereniging OOG in OOG
Vroegestraat 5
2951 VT  Alblasserdam
Tel: (078) 613 92 42 | 0653 836 774

Ons e-mail adres is: info@ver-ooginoog.nl
KvK 5070900

Redactie: Annemarie van Tiel
avantiel@ver-ooginoog.nl
 
OOG in OOG Tweets
Tref elkaar op Facebook
Onze films op You Tube
Je vind op onze website nog meer informatie
Besloten Facebook-groep voor leden