Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Agenda: Landelijke Contactdag en ALV
 

In verband met de beschikbaarheid van de locatie hebben wij de Landelijke Contactdag en de Algmene Ledenvergadering verschoven van 23 april naar zaterdag 30 april

Waar: PGO Support in Utrecht
Tijd: Ontvangst vanaf 10.00 uur, afsluiting circa 16.00 uur.

Het gehele programma zullen wij in maart met jullie delen. Vanzelfsprekend is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Voorjaarswandeling


Op zaterdag 28 mei organiseren wij een voorjaarswandeling in de prachtige omgeving van Heeswijk. Meer informatie ontvang je op 30 april as. tijdens de Landelijke Contactdag.

Familiedag


In het najaar gaan wij onze feestelijke Familiedag organiseren. De exacte datum kunnen we op 30 april bekend maken. 
 

Workshop Contactdag 


Vanwege de enthousiaste reacties van onze leden en resultaten van de enquête hebben we besloten om de Workshop Contactdag ook in 2016 te organiseren. Reserveer alvast 26 november a.s. in je agenda. 

Instructiefilms: Inzetten en uithalen Oogprothese


Voor de mensen die voor het eerst een oogprothese dragen, hebben wij in eigen beheer twee voorlichtingsfilms gemaakt.

Deze films worden straks op onze nieuwe website gepubliceerd onder 'Raad & Daad'. Het instructiefilmpje voor het inzetten kun je hier kijken en voor het uithalen kun je bijgaande link openen. 


Zondag marathondag 
Na het opstaan deze zondag is het zicht in mijn rechteroog troebel door een soort grijzig waas dat mijn blikveld vooral in het midden danig vermindert. Ik ga vandaag als vrijwilliger helpen bij de Utrecht Marathon. Het lijkt me dat ik ook mét waas wel kan meefietsen met de snelste vrouw, wat mijn taakje ia deze hardloopdag. Na het fietsen is de waas veranderd in een gatenkaas van grijze vlekken. Lastig. Vreemd ook.

Huisartenpost
Ik besluit toch maar de huisartsenpost te bellen. De doktersassistente aan de telefoon vindt het nodig dat de dienstdoende huisarts mij ziet.
Daar ga ik, opnieuw op de fiets, maar nu met de-man-over-wie-ik-niet-schrijf erbij, naar het Diakonessenhuis waar de huisartsenpost in ons deel van de stad zit. Er worden wat vragen gesteld en de conclusie daarvan is dat ik een oogtest moet doen.

Test
Tot mijn verrassing zie ik het hele bord met de steeds kleiner wordende letters met mijn rechteroog in zijn geheel niet. Bij het naar voren lopen zie ik het bord uiteindelijk toch. Ik sta dan wel op ongeveer anderhalve meter afstand van het bord. De letters zijn nog steeds onleesbaar, hoewel ik wel wat vlekkerig zwart zie door een soort gatenkaas in de waas.
Vreemd.
De huisarts gaat monter bellen met de oogarts die zondagdienst heeft. We hoorden haar na een halve minuut ‘jeetjekreetje’ zeggen, wat niet meteen de eerste reactie is die je bij een huisarts verwacht.
Dat klinkt niet oké.
Dat klinkt helemaal niet oké.
Haar vrolijke gezicht staat ineens op ernstig en volwassen.

Netvliesloslating
De voorlopige diagnose luidt heftig genoeg: een netvliesloslating. Ernstig, maar gelukkig wel operabel. Dat gaat de volgende dag al gebeuren, in het UMC of het AMC.
Welk een bizar slot aan het eind van deze mooie Utrecht-Marathondag.

Wordt vervolgd...

Rita Verduin

Nieuwsmagazine

december 2015


Van enkele leden hebben wij het verzoek ontvangen om ons magazine Oog in Oog ook digitaal te kunnen lezen. Voor degene die deze graag online willen lezen, klik deze link voor de PDF van het magazine.

Agenda30 apr: Landelijke Contactdag
30 apr: Algemene Ledenvergadering

28 mei: Voorjaarswandeling omgeving van Heeswijk

Sep/okt: Familiedag

26 nov: Workshop Contactdag
Copyright © 2016 Vereniging OOG in OOG - All rights reserved.

U ontvangt dit nieuwsbericht als lid, donateur of relatie van Vereniging OOG in OOG. Afmelden of gegevens actualiseren kan via de volgende linken: afmelden online nieuws of gegevens actualiseren 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Colofon:
Vereniging OOG in OOG
Vroegestraat 5
2951 VT  Alblasserdam
Tel: (078) 613 92 42 / 0653836 774

Ons e-mail adres is: info@ver-ooginoog.nl
KvK 5070900

Redactie: Annemarie van Tiel
avantiel@ver-ooginoog.nl
 
OOG in OOG Tweets
Tref elkaar op Facebook
Onze films op You Tube
Je vind op onze website nog meer informatie
Besloten Facebook-groep voor leden