Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Inschrijven Landelijke Lotgenoten Contactdag 


In het nieuwsmagazine dat net verschenen is, geven wij een volledige toelichting op de inhoud van het programma. Je kunt je nu aanmelden voor deze bijzondere dag. Het gaat heel eenvoudig. Aanmelden kan online via deze link of via het aanmeldingsformulier dat in het magazine staat. Jij komt toch ook?

In een notendop
10.00 uur: Ontvangst met koffie/thee
10.30 uur: Welkomstwoord door Guido Ongega, secretaris
10.35 uur: Algemene Ledenvergadering
11.00 uur: Lezing Orbitaspecialist dr. R. Kalmann (UMC Utrecht)
12.00 uur: Korte koffiepauze
12:15 uur: Ocularisten vragenuurtje door Erica Groet 
13.00 uur: Lunch (aangeboden door Vereniging OOG in OOG)
14.00 uur: Twee lotgenoten delen hun ervaringen
14:30 uur: Aanvang gespreksgroep Lotgenoten met Line de Bruijn
14:30 uur: Aanvang gespreksgroep Partners/Familie/Naasten 
16.00 uur: Afsluiting

Nieuwsmagazine nummer 60 is verschenen


Afgelopen zaterdag lag hij op de deurmat; magazine Oog in Oog nummer 60. We moesten toch weer naar 20 pagina's uitwijken!

In het magazine staat een indrukwekkend lotgenoten verhaal van Ruben Riezebos. Een mooi en ingrijpend verslag geschreven door zijn moeder Nanda. Daarnaast stellen onze nieuwe leden Jan de Klerk en Paul Yzendoorn zich voor.

We besteden aandacht aan de regelgeving rondom het rijbewijs, de columns van Andrea Willemsen, Vincent Prange en Blindiaan zijn er weer en we doen onder andere in het magazine een oproep voor diverse vrijwilligers.
Het magazine is hier ook digitaal te lezen.

Veel leesplezier! De redactie

Vrijwilliger gezocht voor ‘Mijn optimale oogzorg’?


Vereniging OOG in OOG werkt met andere ooggerelateerde organisaties samen in het voucherproject. Er is nu ook een werkgroep geformeerd waarin vertegenwoordigers van alle organisaties zitten. Alleen onze vereniging is daar nog niet in vertegenwoordigd, terwijl het toch heel belangrijk is dat ook de specifieke oogzorgaspecten van onze leden goed in de werkgroep aan de orde komen!

Wij zoeken daarom een vrijwilliger, liefst met enige kennis van de oogzorg problematiek van onze leden, die aan deze werkgroep wil deelnemen. De werkgroep komt zo’n vijf maal per jaar bijeen op het kantoor van de Oogvereniging te Utrecht.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met met Hans van Dam, tel. 0621 822 538 of via e-mail: hvandam@ ver-ooginoog.nl

Foto boven: Op 23 maart jl werd getoast op een mooie samenwerking tussen de 5 oogpatiëntenorganisaties! 

Wie versterkt de werkgroep Oogmelanoom?


Wij zoeken met enige spoed een vrijwilliger die onze werkgroep Oogmelanoom komt versterken. Het doel van deze samenwerking met de Stichting Melanoom is de totstandkoming van een goede informatieve patiëntenfolder. De werkgroep heeft in januari een eerste inventarisatie gemaakt van alle bestaande informatie. Verder is er ook al een communicatiebriefing gemaakt door de directeur van Stichting Melanoom, Marcel van der Wielen. Een professionele tekstschrijver zal de tekst verder vorm geven.

Wij zoeken dus een vrijwilliger die onze vereniging; samen met Hanneke van der Velden, wil vertegenwoordigen. Ben je ervaringsdeskundige en vind je ook dat er hoognodig betere informatie naar de patiënten toe moet komen? Stuur dan even een korte email aan ons bureau: info@ver-ooginoog.nl.Bij de internist word ik vrolijk welkom geheten door een vrouw in een witte jas met een speldje op haar revers waarop staat 'specialistisch verpleegkundige'. Ze heeft er duidelijk zin in. Monter begint ze aan haar taak en vraagt me het hemd van het lijf. Haar vingers tokkelen ondertussen vliegensvlug over de toetsen van haar toetsenbord. Er moet van alles worden vastgelegd in 'Het Systeem'.
 
Na een tijdje houdt het vragenvuur op en gaat mijn bloeddruk gemeten worden. Die is 215 over 163. Dat is hoog. Torenhoog zelfs. Tot drie keer toe herhaalt de opgewekte dame het ritueel, maar mijn bloeddruk is onveranderlijk hoog. Gevaarlijk hoog zelfs.
 
De internist himself komt er aan het eind van deze kennismaking vijf minuten bij. Hij verordonneert een 24-uursmeting van mijn bloeddruk.
 
24-uursmeting
Na vierentwintig uur met een kastje te hebben gelopen dat om de twintig minuten piept waarna de band om mijn rechterbovenarm zich automatisch oppompt, is duidelijk dat Het Empire State Building laag is vergeleken met mijn bloeddruk. Mijn bloeddruk is zo hoog dat deze kan wedijveren met het hoogste gebouw in de wereld, de Burj Khalifa in Dubai.

Ik moet aan de ACE-remmers en ben ik voor de rest van mijn leven hart- en vaatpatiënt.

Sporten 
Ik mag niet sporten omdat dat te gevaarlijk is. En mijn opleiding tot spinninginstructeur dan? Ik was al proeflessen aan het geven op de sportschool!

"Te gevaarlijk. Wij doen er vanaf nu álles aan om uw andere oog te behouden."

Onwerkelijk.

Bizar.

En toch maar al te waar.

Cholesterol
Ik blijk ook een te hoog cholesterolgehalte in mijn bloed te hebben. Een hoog te cholesterolgehalte heb je toch als je onmatig rookt en veel drinkt en nooit sport en veel te vet eet en snoept en daardoor veel te dik en vadsig bent?

Nee, dus.

Dat kan ook als je mij bent.

Eén geluk is dat ik deze waarde kan bevechten onder begeleiding van een diëtiste. Ik hoef als het even meezit niet tot het eind van mijn tijd én bloeddrukverlagingsmedicijnen én cholesterolverlagers te slikken.

Hèhè.

Meevaller.

Wordt vervolgd...

Rita VerduinVan Michaela Huinink kregen we de volgende leestip.


Een leuk kinderboek over een slechtziend meisje: Fien kan niet goed zijn. Dit leuke kinderboek is net verschenen en geschreven door Wendy Joosen.Fien is een vrolijk, nieuwsgierig en lief kleutertje. Zij heeft een papa, mama, broer en een hond. Fien is gewoon Fien, maar ze kan niet zo goed zien. We nemen een kijkje in haar leven. Zo gaat ze onder andere op vakantie, voor het eerst naar school en naar de oogarts.
Maar hoe werkt dat wanneer je slechtziend bent? Kun je dan wel gewoon alles? 

Meer lezen of bestellen? Klik door naar de website van Wendy Joosen. Dank Michaela voor de leuke tip!

Heb je ook een tip?
Heb je ook tip over een leuk boek of film dat interessant is voor onze leden? Stuur jouw tip naar de redactie via avantiel@ver-ooginoog.nl

Contributie 2016


In de eerste week van juni 2016 innen we de jaarlijkse contributie van het lidmaatschap van Vereniging OOG in OOG.

Indien u een machtiging heeft afgegeven voor automatische incasso hoeft u niets te doen. Het bedrag ad € 25,- wordt automatisch van uw rekening afgeschreven.

Agenda02 apr: Infodag Oogmelanoom

30 apr: Landelijke Lotgenoten Contactdag

30 apr: Algemene Ledenvergadering

28 mei: Voorjaarswandeling omgeving van
            Heeswijk

Sep/okt: Familiedag

26 nov: Workshop Lotgenoten Contactdag
Copyright © 2016 Vereniging OOG in OOG - All rights reserved.

U ontvangt dit nieuwsbericht als lid, donateur of relatie van Vereniging OOG in OOG. Afmelden of gegevens actualiseren kan via de volgende linken: afmelden online nieuws of gegevens actualiseren 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Colofon:
Vereniging OOG in OOG
Vroegestraat 5
2951 VT  Alblasserdam
Tel: (078) 613 92 42 | 0653 836 774

Ons e-mail adres is: info@ver-ooginoog.nl
KvK 5070900

Redactie: Annemarie van Tiel
avantiel@ver-ooginoog.nl
 
OOG in OOG Tweets
Tref elkaar op Facebook
Onze films op You Tube
Je vind op onze website nog meer informatie
Besloten Facebook-groep voor leden