Copy

Nieuwsbrief Oktober 2016

Woordje van de voorzitter

De kop van het seizoen is er af. Iedereen heeft weer even kunnen wennen aan het competitie ritme en het trainingsritme. De start verloopt wisselend, bij de jeugd gaat het prima, O17 en O15 doen bovenin mee met, tot op dit moment resp. geen en 2 verlies punten. O13 en O11 staan in de middenmoot.
Bij de dames verloopt de start wat stroef waarbij de dames van het eerste de draai nog moeten vinden. Niet verwonderlijk met een grotendeels nieuw team en een nieuwe trainer/coach in de eerste klasse. Er wordt goed getraind en vooral veel aandacht aan het verdedigen besteed. We zullen dit nog even vol moeten houden zodat er een basis is om verder te komen. Ik merk dat dit niet altijd even eenvoudig is om op te brengen, echter afgelopen jaar heeft dit bij heren 1 wel geleid tot een prima tweede seizoenshelft. Als we deze weg blijven volgen, gaat het de tweede helft ongetwijfeld bergop, tot die tijd is het volhouden en ons niet van de wijs laten brengen. Mooi om te zien is dat er meiden van O13 mee trainen en dat zij prima worden opgevangen door de selectiespeelsters; dit is super!
Bij de heren zijn de resultaten wisselend, de start van de lagere teams is, ik zou bijna zeggen, traditioneel mager. Veel conditie wordt opgedaan in wedstrijden, terwijl dit ook in de training zou kunnen. Gelukkig leveren de mannen van het eerste prima werk, nog steeds ongeslagen. De trainingen worden goed bezocht en er wordt hard gewerkt, dit leidt zonder twijfel tot resultaat.
Vanuit het bestuur gaan we (nog) meer aandacht geven aan de jeugd, Mark van Diemen zal zich, samen met ENC (iedereen die hier zijn bijdrage aan gaat leveren) in gaan zetten om meer jeugd enthousiast te krijgen voor het polo zodat we nog meer jongens en meisjes aan de club kunnen binden.
Voor de toptrainingen voor de jeugd zijn we zeer blij en trots dat we Niek van der Moolen bereid hebben gevonden deze te verzorgen. Google maar even en je zult zien waarom we hier zo blij en trots om zijn. De trainingen willen we ook aangrijpen om onze trainers en coaches van kennis te voorzien, zodat ook zij profiteren van de kennis van Niek. 
Zoals jullie kunnen lezen en inmiddels ook kunnen merken, wordt er druk gewerkt om het polo bij ENC van nieuwe impulsen te voorzien zodat we, ook in de toekomst, een prettige club zijn om bij poloën. Ik vind het super dat we zaken van de grond krijgen, ook al gaat dit niet altijd even soepel; we maken zeker stapjes en ik hoop dat jullie dit waarderen en leuk vinden. Mochten er suggesties zijn om dingen anders/beter te doen dan hoor ik dit graag natuurlijk.
Frank Jan  (frankjan@enc-arnhem.nl)

Start TOP-trainingen

In november gaan ze dan eindelijk beginnen: De TOP-trainingen van ENC. We hebben een ex professional / eredivisie speler (Niek van de Molen) kunnen aantrekken, die 14 trainingen op zondagmiddag gaat verzorgen voor onze selectie aspiranten o13 en o15. De trainingen zullen bol staan van techniek, tactiek en weerbaarheid, en daarmee een aanvulling zijn op de inzet bij de eigen club. De spelers die hiervoor in aanmerking komen, krijgen via hun trainer/coach een uitnodiging met daarin alle informatie over de dagen, tijden en opzet van de trainingen.
Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met: Mark van Diemen.

Jeugdzaken, nieuwe impuls

Na de elementaire (zwem ABC) zwemopleiding, gaan veel kinderen in en rondom Arnhem, niet door in de zwemsport. Hoeveel talent voor zwemmen gaat hierdoor verloren op een voetbalveld? Dat willen we veranderen, en daarom willen we ons meer gaan profileren met Waterpolo, op de momenten dat de jeugd keuzes gaat maken in de sport.
 
Ook willen we naast het sportieve aanbod gewoon een leuke club zijn voor onze jeugdleden. Er worden al tal van activiteiten georganiseerd (Kamp, Oliebollentoernooi)..... maar dat kan beter. Heb je goede ideeën, of wil je graag meedenken over jeugdzaken, neem dan contact op met Mark van Diemen.

Minipolotoernooi

Zaterdag 15 oktober stonden een 50-tal kinderen van verschillende verenigingen (Polar Bears, EZZ, Breuly, ENC, PFC Rheden) te trappelen van ongeduld in de hal van zwembad Valkenhuizen. Het was weer tijd voor een toernooi voor de allerjongsten. En omdat ze niet zo vaak wedstrijden hebben, zijn ze extra gemotiveerd hiervoor. De hele middag werden er wedstrijdjes gespeeld in verschillende poules voor alle pupillen tot 11 jaar. Het ging er soms fanatiek aan toe, de wil om te winnen zit er al vroeg in. De kleintjes hadden ook wel wat moeite met het volhouden van zoveel wedstrijden dus was er af en toe een wedstrijd te zien met twee spelers omdat de anderen even aan de kant hingen om uit te rusten. Het plezier was er niet minder om. Zoals een van de spelers in de kleedkamer zei: we zijn allemaal kampioen geworden! En dat waren ze ook; kampioenen die allemaal een mooie medaille kregen na afloop voor hun enorme inzet. Dames 2 heeft het weer met veel plezier georganiseerd en kijkt terug op een succesvolle middag.


 

Jurytafel

Eén van onze ENC Sportwaarden is "Betrokken", omdat zonder betrokkenheid bij de sport en je clubgenoten, de sport eronder lijdt. Aan de jurytafel loopt het af en toe niet volgens het afgesproken schema. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat jureren een keer niet uitkomt, maar het is razend vervelend als pas bij begin van de wedstrijd duidelijk is dat de jurytafel niet compleet is en vervanging geregeld moet worden. Het dupeert zo'n twintig mensen die zin hebben om een mooie wedstrijd te maken! Mocht je niet kunnen dan mail je of bel je anderen om te zorgen dat er vervanging komt.
 

Onze sponsoren

                                     

ENC Kledingpasmoment

Tijdens het jaarlijkse oliebollentoernooi op zwembad Valkenhuizen zal er op 8 januari weer een ENC kleding moment zijn.
Van de ENC kleding zal er zoals altijd weer een beperkte voorraad aanwezig zijn. Indien je maat niet voorradig is kan het direct besteld worden (pasmodellen aanwezig). Voor dit kledingmoment geldt weer contant en gepast afrekenen (ook bij bestellingen). Kijk voor prijzen op het digitale bestelformulier op de ENC web site. Kom dus allen en steek jezelf in het nieuw bij onze kledingstand.
De ENC kledingcommissie

 

In the spotlight: Leo Busscher

Kennis maken met ENC-ers van belang. Hun verhaal over waterpolo bij ENC, wat ze doen en wat maakt dat zo leuk?
Op 19 oktober heeft Ivo Flipse het interview gehouden bij de ENC-er Leo Busscher. Leo is al heel lang actief als trainer en coach. Hier volgt het verslag van dat gesprek.
 
Kan je jezelf kort introduceren?
Getrouwd vader van 3 dochters en 2 kleinkinderen. 68 jaar jong, nu met pensioen, maar vroeger gewerkt bij de AKZO als researcher. Ik geef ondertussen al 39 jaar training! Met 13 jaar begon ik met wedstrijdzwemmen, op m'n 14e ben ik gaan waterpoloën en al vrij snel gaan keepen en nooit meer het doel uit gekomen. Ik kwam in het begin wat tekort, maar vanaf 19e begon het te komen. Vervolgens 13 jaar in Esca Heren1 en altijd Bond 1e/2e klasse gespeeld.
Vele jaren samen gespeeld met o.a. Joop Braakman, waaronder nog vele jaren het in Heren3 van Esca.

Wat doe je nu bij ENC?
Coach jongens onder de 17. Ik ben betrokken bij de selectie en dus vaak aanwezig op trainingen, mede ook om te zorgen dat de jeugd gaat spelen volgens de lijn zoals ie voor de selectie is uitgezet. Hiervoor altijd o13/15/17 getraind, maar ook de heren teams van o.a. ESC en de IJselmeeuwen. (Hij is zelfs de trainer van William geweest, om een beeld te geven hoe lang ie al mee loopt.)

Waarom is dit werk leuk?
Het is leuk om te zien dat jonge spelers zich ontwikkelen, dat ze doorgroeien naar selectie spelers. Daarnaast zie ik graag de sportbeleving bij spelers, zelfs als ze de selectie niet halen. Het is ook belangrijk dat mensen lid blijven en bijvoorbeeld in het kader van de vereniging helpen.
Het training geven houdt je van de straat en jong, vooral door zoveel in contact met de jeugd te zijn.
Het lijkt ook een beetje op mijn voormalige research werk. Je bent altijd op zoek naar manieren waarop het beter kan. De prestaties van de spelers, maar ook mijn eigen manier van trainen. En ik ben nog altijd niet uitgeleerd. Zo heb ik sinds de komst van Ron weer een hoop bijgeleerd over andere vormen van training
 
Wat staat er nu te gebeuren de komende tijd?
De jeugd inpassen, zodat ze over een paar jaar naar het H1 kunnen. En ze vervolgens het H1 naar een hoger plan kunnen brengen. Club breed de lijn uit zetten, zodat bijvoorbeeld ook de dames gaan spelen zoals dat nu voor de selectie is bedacht. Daarnaast zou ik er een voorstander van zijn om meer vrouwelijke trainers te hebben. Ik mis soms ervaring als veldspeler, wat het moeilijker maakt spelers uit te leggen hoe ze hun taak als bijvoorbeeld midvoor of midachter moeten uitvoeren.
 
Weet je al aan wie je het stokje wil doorgeven voor de volgende nieuwsbrief?
Dennis Lentjes

Ivo en Aafke - Redactie ENC Nieuwsbrief

Nieuwe contactpersoon voor scheidsrechters

Remco Reulink (H2) gaat de rol van aanspreekpunt/contactpersoon voor onze scheidsrechters per direct gaat overnemen van Kim Jansen. Mochten er vragen, wensen of onduidelijkheden zijn, waar ENC jullie bij kan/moet helpen, dan is Remco de contactpersoon. Verder is Remco de contactpersoon om wijzigingen in contactgegevens, de inzet als scheidsrechter of anderszins wensen/ideeën bij door te geven. 

Save the date: ENC feest: Life at the trailerpark!

Het is weer tijd voor een feestje! Daarom organiseert de feestcommissie op 10 december een dikke fissa. Het thema is 'Life at the trailerpark', met bijbehorende dresscode. Het feest is voor leden >17 en alle seniorenteams en vindt plaats... at the trailerpark!
Locatie: Meginhardweg 5
Hoelaat: 21.00 tot 01.00 uur
Kosten: 10 euro pp

Bondsavonden ENC gezelligheid

Dit zijn de leukste waterpolo middagen/avonden in ons thuisbad Valkenhuizen. 
- Een vol programma van wedstrijden, inclusief onze topteams.
- Er mag gezwommen worden in het recreatiebad door de kinderen en partners van spelers tussen 17 en 19 uur. 
- We runnen zelf de bar, dus dat maakt het nog gezelliger. Ook gunstig is dat de club er bovendien wat geld aan overhoudt. Maak het extra gezellig voor onze eigen barkeepers en kom gezellig samen naar het bad!

Data:
19 november
(wedstrijden vanaf 14:15 van <17, <15, <13-2, <13-1, H6, D1, H1, H2 en H5)
10 december (wedstrijden vanaf 14:15 van <13-1, H4, H3, D1, H1, H2, D2 en H6)
en in 2017 op 28 januari, 25 maart en 8 april.

Facebooken voor ENC?

Zit jij dagelijks online op facebook, instagram en andere social media? En is dat je grootste hobby? Dan zoeken we jou! Kom ons helpen bij de communicatie commissie met het verzorgen van het online leven van de club!

We werken hard om onze club online actiever en beter te maken en daarin is nog veel te doen. Dus ben jij onze social media man/vrouw, of ben je goed in andere dingen online (website onderhouden, nieuwsbrief, flyers, etc). Dan kunnen we jou hulp goed gebruiken! Mail ons op redactie@enc-arnhem.nl om je op te geven, of voor vragen.

Weetjes....

  • De hele herfstvakantie volgende week zijn alle jeugd trainingen vriendjestraining. Dus neem je vriendjes mee naar de waterpolo!
  • Het hele wedstrijdprogramma van Valkenhuizen is met deze link te vinden.
  • ENC doet mee met de Arnhemse Zwemsportdag! Woensdag 16 november, zwembad De Grote Koppel, van twee tot vijf uur. Informatie en aanmeldingen, lees dan hier verder: zwemmeninarnhem.nl/zwemsportdag
  • Onze teams doen mee voor de ManMeer Cup! Heren 1 heeft de eerste wedstrijd gewonnen. Dames 1 speelt 22 oktober thuis tegen Polar Bears D2 om 16:30. Heren 1 en 2 spelen die dag uit voor de cup.
 

Stand

Agenda

Vriendjes trainingen -- 24 t/m 28 oktober 2016
Arnhemse Zwemsportdag -- 16 november 2016 14:00 - 17:00 Zwembad de Koppel
Eerstvolgende bondsavond -- 19 november 2016 Zwembad Valkenhuizen
Oliebollen Toernooi -- 8 januari 2017

Bondsavonden staan hierboven verder toegelicht
Lees meer over de evenmenten op: enc-arnhem.nl/events
Het wedstrijdprogramma van alle teams kan je vinden op de site bij Programma & Uitslagen.
Facebook
Twitter
Website
Heb je iets gemist in deze nieuwsbrief? Wij horen graag wat jij voor suggesties en toevoegingen hebt! Stuur het naar redactie@enc-arnhem. Voor de website kan je mailen naar webmaster@enc-arnhem.nl

Met sportieve groeten van de communicatie commissie van ENC
Copyright © 2016 ENC Arnhem, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp