Copy

Nieuwsbrief Maart 2017

Woordje van de voorzitter

Ook de afgelopen tijd hebben we weer een paar stappen gezet om meer handen en voeten te geven aan het opzetten van het opleidingsplan en de prestatielijn. Ik ben me ervan bewust dat we hier veel energie in steken en het lijkt alsof we hier alleen maar oog voor hebben. Hier wil ik kort wat over zeggen, maar dat vraagt iets meer ruimte en uitleg dan de nieuwsbrief heeft. Ben je ook geïnteresseerd naar hoe we het allemaal binnen jouw club organiseren, ga
dan naar de website en lees het volledige verhaal.

Bondsdagen

25 maart is er weer bondsavond in Valkenhuizen. Dit zijn de leukste waterpolodagen in ons thuisbad  Valkenhuizen. Bondsavond, dat betekent:
- Een vol programma van wedstrijden, inclusief onze topteams.
- Er mag tussen 17 en 19 uur gezwommen worden in het recreatiebad, voor de partners en kinderen van spelers. 
- We runnen zelf de bar. Maak het extra gezellig voor onze eigen barkeepers en blijf even hangen in de kantine! En wat bovendien gunstig is; jouw uitgaven dragen weer bij aan de eigen club!
Bondsavonden 2017: 25 maart en 8 april.

8 april: Boer'nfeest!

Op 8 april is het weer zover: na een succesvolle eerste editie presenteren wij met trots het vervolg:
het Boer'nfeest!
 
Op klompen, verkleed als veearts, of als cowboy naar de saloon,
Kom gezellig feesten aan het eind van het seizoen!
Als molen, als varken of gewoon in overal,
We gaan helemaal los in de oude koeienstal!
 

Voor wie: iedereen boven de 17 jaar
Waar: Meginhardweg 5
Hoelaat: 21.00 tot 01.00 uur
Kosten: 5 euro

Zwem4daagse 2017!

Al jaren organiseert ENC de Arnhemse Zwem4daagse en al jaren is het een succesvol en gezellig evenement. Maar één enkele reactie na de 2016 editie zette de organisatie aan het denken: “Je kwam niet binnen bij een feestje”. Ze had gelijk! Editie 2017 wordt daarom een Zwem4daagse nieuwe stijl. Vijf dagen feest rondom het banen zwemmen! Wij (Dames 1) willen er dit jaar voor gaan, met veel extra's en veel zwemmers! Meer nieuws volgt nog, maar zet het alvast in de agenda:

19 tot en met 23 juni, in Zwembad Klarenbeek

Gerrit Jansen Toernooi

In het eerste weekend van september (2-3 sept) is het weer zo ver: Het jaarlijkse ENC Arnhem Gerrit Jansen Toernooi!
De eerste voorbereidingen worden alweer getroffen. Inmiddels wordt dit de 38e editie van dit 2-daagse toernooi dat traditiegetrouw plaatsvind op openluchtzwembad Klarenbeek. Dit jaar zullen er weer teams aan de start verschijnen om in 4 poules te strijden om de toernooiwinst op verschillende niveau's.
Voor de heren is dat dit jaar: (reserve) 1e klasse bond, (reserve) 2e  klasse bond, 3e klasse bond
En voor de dames is dat dit jaar: Eerste klasse bond, tweede klasse bond, 1e klasse district. Natuurlijk zijn er ook deelnemende teams van ENC (Heren 1&2 en dames 1&2).

Helaas is er geen ruimte om alle teams van ENC een plekje te geven. Ondanks dat zouden we het wel heel erg leuk vinden als alle teams het toernooi komen bezoeken en vooral op de zaterdagavond bij de BBQ. Daar gaan we er een mooie start van het nieuwe seizoen van maken met z'n allen! Ook ouders van jeugd zijn welkom!

Jeugdkamp 2017

Ayeaye, jeugdleden! Trek je houten been en ooglap maar alvast uit de kast, want het beroemde en beruchte Pinksterkamp staat dit jaar in het teken van: piraten! Een weekend vol gezelligheid, spelletjes spelen en weinig slaap.
Vanaf volgende week kan je je op de website www.enc-arnhem.nl inschrijven en krijg je ook het formulier voor het sponsorzwemmen op 10 april uitgedeeld tijdens een van je trainingen. Tot dan!

PS. We zijn nog op zoek naar (vrouwelijke) kampleiding. Kan je goed tegen weinig slaap, luidruchtige jeugdleden en leuke geintjes? Dan is dit echt wat voor jou. Stuur een mailtje naar: jeugdkamp@enc-arnhem.nl en join the club!
 

Onze sponsoren

                                     

Van jeugd naar senioren

Update van het Heren 4 team

Dit seizoen is het Heren 4 team opgezet als overgangs- c.q. wisselteam voor de jeugd die vanaf o17 doorstromen. Het team bestaat uit een mix van een vaste kern “jongere” spelers die ieder jaar aangevuld wordt met de doorstromers vanuit o17.
Op deze manier blijven de jeugdspelers ook in een herenteam bij elkaar en kunnen ze samen groeien. Spelers uit dit team worden ook regelmatig ingezet in de hogere teams, H2 en H1. Dat is niet voor iedereen weggelegd; het vereist wel dat deze spelers minimaal 2 tot 3 keer per week trainen en laten zien dat zij dit niveau aan kunnen en, misschien nog wel belangrijker, het vooral ook willen.
Het H4 team wordt met de wedstrijden regelmatig versterkt met jeugdspelers. Dat geeft de jeugdspelers de gelegenheid om alvast te wennen aan het spel dat zij het jaar erop kunnen verwachten. De spelers van H4 kunnen meerdere keren per week meetrainen met andere teams maar hebben sinds kort ook een eigen teamtraining op dinsdagavond.
Op deze manier proberen we ervoor te zorgen dat onze jeugdspelers doorgroeien in het tempo dat bij hen past. Deze aanpak is met alle trainers/coaches besproken en is voor iedereen duidelijk. Het moet ook voorkomen dat teams met teveel of, nog erger, te weinig spelers aan een wedstrijd beginnen. 
In de competitie heeft dit team het nog best lastig, maar de opgedane ervaringen in de wedstrijd kunnen mooi tijdens het eigen trainingsuur worden verwerkt. De trainer (Robert Engelhard) en de coach (Bart Smakman) hebben er dan ook vertrouwen in dat dit gedurende de rest van het seizoen beter gaat worden.

Mini's en masters in actie

Masterteam 50+

Zondag 20 januari waren de ENC-Masters 50+ weer actief op het jaarlijkse toernooi van UZSC Utrecht.
Onze tegenstanders waren zv Haarlem, BZ&PC en PSV, waartegen niets te halen bleek.
We waren met 10 spelers, daar lag het niet aan en ook niet aan onze 4 supporters waaronder
Jozef Kuti. Misschien was het aangepaste speelveld wat ruim voldoende bleek.
De foto straalt een actieve rust uit van de selectie, waarvan de spelers wel bekend zullen zijn.
Als bijzonderheid werd scheidsrechter Fred van Dorp toegesproken. Deze inmidde bijna 80 jarige sportman, Nederlands international met meerdere olympische spelen en later ook als scheidsrechter, zette hier een stop op zijn actieve waterpololoopbaan.
 

Miniwaterpolo

Op zaterdag 11 februari hebben de mini’s van ENC meegedaan aan een toernooi dat werd georganiseerd door Polar Bears in Ede. ENC verscheen aan de start met 6 spelers, drie jongens (Andrew, Harun en Keano) en drie meisjes (Anne, Aleijna en Eva). Voor Harun, Keano en Aleijna was het hun eerste toernooi. Iedereen vond het best spannend! Het team van ENC was ingedeeld in een poule met PFC Rheden, EZZ en Polar Bears. Tegen alle drie de teams werd een wedstrijd gespeeld die 2 keer 6 minuten duurde.
Ondanks dat er met heel veel inzet gespeeld, bleken de tegenstanders allemaal nog net een maatje te groot. De resultaten zijn hier niet zo belangrijk het gaat meer om het spelplezier en het komen tot samenspel. Het betreffen kinderen van onder de 11 jaar die nog niet zo bedreven zijn. Iedereen heeft wel plezier gehad en veel geleerd van de manier waarop een wedstrijd wordt gespeeld en waar je bij waterpolo allemaal op moet letten. Het volgende toernooi staat gepland op zaterdag 13 mei van 16.00 tot 20.00 in Zevenaar.

De volgende toernooien staan al op stapel: zondag 26 maart bij PFC-Rheden in De Grote Koppel en 8 april bij De Rijn in Wageningen. 

In the spotlight: Saskia Verhoeven

Kennis maken met ENC-ers van belang. Hun verhaal over waterpolo bij ENC, wat ze doen en wat maakt dat zo leuk?Kan je jezelf kort introduceren?
Ik ben Saskia. Heb twee kinderen, Job 16 & Roos 11, die helaas allebei geen waterpolo spelen. Roos heeft het op een blauwe maandag geprobeerd, maar vond het veel te vermoeiend. Zelf ben ik pas op m'n 15e gaan waterpoloën. Ik ben op mijn 6e gerekruteerd voor het wedstrijdzwemmen maar vond dat niet meer leuk, al die zaterdagen op een zwembad hangen om één nummer te zwemmen. Mijn vader dacht eigenlijk dat ik niet snel en hard genoeg was voor waterpolo, dus toen moest ik natuurlijk wel bewijzen dat dat niet zo was. Ik heb jarenlang in Dames 1 gespeeld, maar de afgelopen jaren speel ik in het Dames 2 waar het heel gezellig is.
 
Wat waren bijzondere momenten?
Ons kampioenschap met het Dames 1 waardoor we van de 2e naar de 1e klasse bond promoveerden (zie foto) onder leiding van Joop Braakman. En in die periode zijn we ook een week naar Zweden gegaan om tegen het Zweedse politieteam te spelen. Daar hebben we veel lol gehad, met z'n allen in de auto naar Zweden.
 
 
Wat doe je bij ENC?
Ik ben de voorzitter van de Communicatie Commissie (ComCie) die nu ruim een jaar bestaat. In het dagelijks leven geef ik leiding aan het Marketing & Communicatie team van Teijin, een Japanse chemische multinational, dus ik weet dat communicatie vaak niet vanzelfsprekend is. Momenteel is de functie van de ComCie vooral vraag gedreven: mensen binnen de vereniging vragen ons om hulp bij het maken van flyers of als iets op de website of Facebook moet komen te staan. Sinds kort woon ik ook de bestuursvergaderingen bij, waardoor we ons meer kunnen bezig houden met de boodschap die wij als vereniging willen uitdragen.
 
Waarom is dit werk leuk?
Communicatie is nog niet vanzelfsprekend. Veel beslissingen die binnen de vereniging worden genomen, worden vaak nog onvoldoende duidelijk naar de leden gecommuniceerd. Bij voorbeeld bij veranderingen van trainers, teamindelingen, etc. Door duidelijke en tijdige communicatie kan veel onrust worden voorkomen en zorg je uiteindelijk voor meer binding. Het ultieme doel van communicatie.
 
Wat wil je nog bereiken?
Het liefst zou ik één communicatiemiddel hebben voor de club, dat snel, toegankelijk & modern is. Bijvoorbeeld een app of iets vergelijkbaars als Club.Mobiel van Sportlinked.
 
Weet je al aan wie je het stokje wilt doorgeven voor de volgende nieuwsbrief?
Aan Mark van Diemen. Ik vind het bewonderenswaardig hoeveel taken hij vervult binnen de vereniging: speler, bestuurslid (jeugdbeleid) en dan ook nog de rol van trainer én coach van Dames 1 voor z'n rekening nemen.

Ivo Flipse - Redactie ENC Nieuwsbrief

Heibel langs de lijn bij ENC

Hoi, mijn naam Is Silke en ik train al zo’n 6 jaar bij ENC. Zaterdag 10 december was het tijd om mijn moeder even flink pranken. Hierbij kreeg ik hulp van het programma ‘Heibel langs de lijn.’ Ze kwamen langs om opnames te maken van mijn fanatieke moeder. Zij kan nog wel eens iets te enthousiast reageren langs de lijn. Ze is stiekem opgenomen en als je wilt zien hoe het is gegaan moet je vooral even kijken. Groetjes Silke (>13a)

Grote club actie beloning

De meeste Grote Clubloten verkopers van ENC in het Gelredome mochten gratis kijken de voetbalwedstrijd tegen Twente. Een waardering in samenwerking met Vitesse.

Gezocht: nieuwsbrief redacteur!

Het is voor mij, Aafke, tijd om een stap terug te zetten. De nieuwsbrief was erg leuk om te doen, en om telkens weer wat leuker en beter te maken. En nu draag ik deze mooie taak graag met zorg over! We zijn met de commissie op zoek naar iemand die alle nieuwtjes verzamelt en uitwerkt. De nieuwsbrief wordt gebouwd in Mailchimp en dat is erg gemakkelijk te leren. De commissie vergadert iedere twee maanden, dus je werkt niet alleen. 

De communicatie commissie gaat ervoor om onze club online actiever en beter te maken en daarin is nog veel te doen. Dus ben jij enthousiast om het leuke en belangrijke nieuws van de vereniging op te zoeken en uit te sturen? Dan kunnen we jou hulp goed gebruiken! Mail ons op redactie@enc-arnhem.nl om je op te geven, of voor vragen.

Weetjes....

  • Tijdens het sponsorzwemmen op 10 april is er weer een pasmoment voor ENC kleding!
  • Er zijn eind februari weer vriendjestrainingen geweest en er komen er nog meer aan in april. ENC kan nog veel meer jongens én meisjes gebruiken in de jeugdteams, dus neem iemand mee die het wel eens wil proberen voor een superleuke vriendjestraining! --10, 11 en 12 april--
     

Stand

Agenda


Boer'nfeest -- 8 april
Bondsdagen -- 25 maart en 8 april
Vriendjes trainingen -- 10, 11, 12 april
Sponsorzwemmen & kledingpasmoment-- 10 april 2017
ENC Feest -- 16 juni 2017
Zwem4daagse -- 19 t/m 23 juni 2017 Zwembad Klarenbeek

Bondsavonden staan hierboven verder toegelicht
Lees meer over de evenementen op: enc-arnhem.nl/events
Het wedstrijdprogramma van alle teams kan je vinden op de site bij Programma & Uitslagen.
Facebook
Twitter
Website
Heb je iets gemist in deze nieuwsbrief? Wij horen graag wat jij voor suggesties en toevoegingen hebt! Stuur het naar redactie@enc-arnhem. Voor de website kan je mailen naar webmaster@enc-arnhem.nl

Met sportieve groeten van de communicatie commissie van ENC
Copyright © 2017 ENC Arnhem, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp