Copy

Nieuwsbrief Januari 2017

Woordje van de voorzitter

Terugkijkend op afgelopen jaar, zie ik geweldige momenten, afgewisseld met een paar mindere. De jeugd blijft het goed doen; O11, 13 en 15 zijn in hun competities hoog geëindigd. Bij de senioren viel de prestatie van H1 op die in de tweede seizoenshelft slechts met een handvol verliespunten een keurige 3de plaats haalde. Voorwaar een prestatie van Stan en zijn mannen.

De rest van de senioren teams hebben zich allemaal keurig kunnen handhaven. Alleen D1 viel in dit opzicht uit de toon. Na een trainingsstage in Servië, werd een goeie reeks neergezet en onder leiding van Joop Braakman werd de competitie keurig afgesloten: klasse behoud. Echter door een nieuwe competitie indeling werden de dames in de eerste klasse ingedeeld. Gelukkig vonden we Stan bereid om de training en coaching van de dames voor dit seizoen op zich te nemen, hij heeft bij de heren laten zien dat hij een team kan bouwen door eenvoudige dingen steeds beter te doen. Helaas ontstond er geen echte klik, waarop Stan aangegeven heeft na de kerst niet verder te gaan. Vervanging van Stan wordt nu snel geregeld. De mannen van Ron doen het goed, er worden inmiddels (redelijk consequent) stoere potjes polo gespeeld en een hoge klassering ligt nog steeds binnen handbereik. Super ook om te zien dat de mannen van O17 zich veel laten zien op de heren training, voor aankomend jaar gaan we kijken hoe we dit nog meer kunnen promoten en faciliteren.

Ondertussen krijgt ons jeugdplan steeds meer handen en voeten. De selecties kijken met O17 hoe ze samen beter kunnen worden, de jeugd van O15/13 met een opleidingsplan en top trainingen op de zondag, zoveel mogelijk wordt uitgedaagd waardoor de aansluiting met de senioren soepel verloopt. Super dat we door onze sponsors deze toptrainingen kunnen verzorgen; grote dank hiervoor! Met Niek hebben we een trainer gevonden die op een leuke, maar ook intensieve manier de jongens en meisjes de waterpolo kneepjes bij brengt op de top training. Mooi om te zien met hoeveel enthousiasme iedereen daar bezig is. Dank ook aan Dennis, Richard, Rogier, Suzanne en William die hier iedere keer weer ondersteunen!

Bestuurlijk zijn er ook wat veranderingen. Dave stort zich momenteel vol op een studie en in zijn plaats is Saskia Verhoeven in het bestuur gekomen. Zij neemt de communicatie voor haar rekening. We willen met alle plannen en activiteiten meer naar buiten treden, zodat ENC bekend is in Arnhem en omstreken. Annemarie Bouwmeister neemt het vrijwilligersbeleid op zich, en ook een aantal taken van Mark. Mark houdt zich nu bezig met het werven van nieuwe jonge leden. Mark barst van de wilde ideeën en het kan niet anders dan dit veel jeugdleden op gaat leveren!

Onze inspanningen bij het organiseren van de zwem4daagse zijn beloond met het hoogste aantal deelnemers ooit! Het was een groot succes. Hulde aan de dames die de organisatie keurig hebben geregeld. Ook de zwemsportdag was dankzij onze inzet weer een succes. Verder kunnen we terugkijken op een geslaagd eerste ENC eindfeest, kortom is was weer een mooi en bewogen jaar en dit zal aankomend jaar vast niet anders worden.
Veel plezier tijdens de jaarwisseling en een gezond en sportief 2017 en bijzonder bedankt voor het afgelopen jaar, ik vond het weer mooi!
(frankjan@enc-arnhem.nl)

TOP-trainingen

Vanaf oktober tot en met maart volgend jaar worden meerdere TOP trainingen georganiseerd voor onze jeugdleden. Deze trainingen worden gegeven door bekende TOP trainers of TOP spelers uit de Nederlandse waterpolo competitie. De eerste reeks trainingen wordt verzorgd door Niek van der Molen. Niek heeft jarenlang als semi-professional in de Eredivisie gespeeld met Schuurman BZC uit Borculo en heeft daar diverse hoogtepunten beleefd zoals bv 4 x het Nederlands Kampioenschap, Europa Cups en Bekerwinnaar.

Niek kiest er bewust voor om na vele jaren op top niveau te hebben gepresteerd, zich nu meer op zijn maatschappelijke carrière te richten. Daarbij wil hij graag zijn liefde voor de sport overbrengen aan jeugdige talenten in Nederland. Reactie van enkele jongens: Hij geeft een pittige training, en sommige oefeningen waren best moeilijk. Ook wel anders was dat hij erbij lag in het water. En of het ook leuk was? Ja!
Later volgend jaar volgen nog meer TOP trainingen door andere, eveneens bekende, namen. Meer informatie hierover volgt begin 2017. 

ENC-speelster Silke Lindeman in de hoofdrol bij ‘Heibel langs de lijn’ tv programma!

Op zaterdag 10 december is het ons O13 jeugdteam gefilmd door een filmploeg van NPO voor het programma ‘Heibel aan de kant’. Dit programma gaat over kinderen die vinden dat een van hun ouders toch wel iets te fanatiek langs de kant staat aan te moedigen.

Toen we als vereniging werden benaderd, hadden we gelijk meerdere kandidaten in dit jeugdteam. De ouders van de kinderen in het team zijn allemaal ontzettend betrokken en dat is luid en duidelijk te horen tijdens de wedstrijden. Uiteraard gaat dit allemaal op een leuke manier dus echt vervelend is het niet voor de kinderen. Uiteindelijk is er gekozen voor Silke Lindeman. Zij maakt thuis regelmatig grappige opmerkingen na de wedstrijd over het aanmoedigen van haar moeder. Zo gezegd, zo geregeld.
Op zaterdag 10 december kwam de filmploeg naar zwembad Valkenhuizen. Silke en haar moeder, die tot het einde van de wedstrijd dacht dat het om een uitzending van Zapp sport ging, werden gefilmd en geïnterviewd. Om 13.15 uur was het hele team compleet en kon er begonnen worden met de voorbereiding. Ook alle kinderen dachten nog steeds dat het ging om een filmploeg die de wedstrijd zou opnemen al vonden ze het wel wat raar dat Silke en haar moeder apart gefilmd werden. Er stond veel op het spel, de wedstrijd was tegen nummer 3, BRC Schuurman uit Borculo. Niets mocht de concentratie in de weg staan dus werd pas na de wedstrijd verteld hoe het precies zat met die filmploeg. Helaas werd de wedstrijd verloren met 2-6 maar ons team heeft een goede partij laten zien.
Het is nog niet duidelijk wanneer de uitzending met onze eigen Silke zal plaatsvinden. Daar horen jullie vanzelf over zodra wij dat door krijgen!
 

ENC Feest: Life at the trailerpark

Zaterdag 10 december was het dan zo ver, het ‘life at the trailerpark’ feest. De feestcommissie wachtte in spanning af, zou het feest gaan slagen….? 
Beeld je in: Heel veel mannen met vieze snorren, foute outfits en vrouwen met grote oorbellen, panter leggings en tattoos die met zijn allen een groot feest bouwen. Dus of het feest geslaagd was? Zeker weten! En gelukkig wierp een van de mannen (bedankt Victor) zich op als cameraman en is alles vastgelegd. Dus als we weer willen terugdenken aan deze memorabele avond, hoeven we alleen maar die 500 foto’s te bekijken en wanen we ons weer in een heus trailerpark. 
Bedankt feestgangers! Ik zeg: op naar een volgend feest!
Heb je leuke ideeën voor een volgende editie? Suggesties zijn altijd welkom!
 

Onze sponsoren

                                     

Speciale bondsavond 28 januari

28 januari is er weer bondsavond in Valkenhuizen. Dit zijn de leukste waterpolodagen in ons thuisbad Valkenhuizen. Dit keer mogen kinderen vriendjes, neefjes en nichtjes meenemen. Er worden leuke spelletjes gedaan in het kleine bad.
En bovendien alles wat er verder bij een bondsavond hoort:
- Een vol programma van wedstrijden, inclusief onze topteams.
- Er mag tussen 17 en 19 uur gezwommen worden in het recreatiebad, voor de partners, kinderen, vriendjes, neefjes en nichtjes van spelers. 
- We runnen zelf de bar. Dit is gunstig, omdat de club er wat geld aan overhoudt. Maar veel belangrijker: Maak het extra gezellig voor onze eigen barkeepers en blijf even hangen in de kantine!

Bondsavonden 2017: 28 januari, 25 maart en 8 april.

ENC Kledingpasmoment 8 januari

Tijdens het jaarlijkse oliebollentoernooi op zwembad Valkenhuizen zal er op 8 januari weer een ENC kleding moment zijn. In verband met het coachen, zal de verkoop tussen de wedstrijden van 013A door zijn.
Van de ENC kleding zal er, zoals altijd, weer een beperkte voorraad aanwezig zijn. Er zijn wel pasmodellen van alle maten. Indien je maat niet voorradig is kan het direct besteld worden. Voor dit kledingmoment geldt weer contant en gepast afrekenen (ook bij bestellingen). Kijk voor prijzen op het digitale bestelformulier op de ENC web site. Kom dus allen en steek jezelf in het nieuw bij onze kledingstand.
De ENC kledingcommissie

 
Hier de ENC-minipoloploeg die afgelopen maand speelde op het toernooi van Aqua Novio
in het Erica Terpstrabad in Nijmegen. De ploeg bestond uit, van links naar rechts,
staande, Luc, Marijn, Thijs en Darryl, zittend Joram, Andrew en Anne.
De begeleiding werd gedaan door Gerrit en vader (Joram) Andre.
Er werd gespeeld in drie leeftijdsklassen onder 11 jaar op vier speelvelden wat met
de vele ouders en grootouders op de tribune voor een goed gevuld zwembad zorgde.
Het volgende minipolotoernooi is in februari bij Polar Bears in Ede.

Jeugdkamp 2017

De eerste vergaderingen van de kampcommissie zijn alweer geweest en de eerste voorbereidingen zijn alweer getroffen. Zet 2, 3 en 4 juni alvast in je agenda en houd ook de avond van maandag 10 april vrij. Dan gaan we weer sponsorzwemmen! 
Houd de website en nieuwsbrief in de gaten voor verdere updates over het Jeugdkamp 2017! 

In the spotlight: Dennis Lentjes

Kennis maken met ENC-ers van belang. Hun verhaal over waterpolo bij ENC, wat ze doen en wat maakt dat zo leuk?

Kan je jezelf kort introduceren?
Ik ben Dennis. Ik ben getrouwd en heb twee zonen. Mijn oudste zoon zit nu bij o13. Zelf waterpolo ik al sinds mijn 9e. Mijn opa zat destijds in het bestuur van Neptunus en zo kwam ik ook bij waterpolo kijken. We zwommen toen nog in Thialf. Daar hadden we clubavonden en toen heb ik een keer meegedaan aan een oefenwedstrijd, zo ben ik met waterpolo begonnen. Van mijn 16de tot en met mijn 34ste heb ik in het eerste team gespeeld. Na de samenvoeging van Neptunus en ESCA heb ik een stapje terug gedaan omdat ik vader werd. Op dit moment speel ik in het tweede en ben ik trainer van o13, het team van mijn oudste zoon Piet.

Wat doe je bij ENC?
Piet is begonnen met waterpolo toen hij bezig was met  diploma zwemmen. Ik ben door Piet zwemles gaan geven en ben daarna de mini's gaan trainen samen met Gerrit Jansen. Sindsdien ben ik met de groep meegegroeid en is dit alweer het 5e jaar dat ik deze groep train en coach. Rogier kwam er net na mij bij en sindsdien trainen wij het team samen. We zijn erg goed op elkaar ingespeeld, zijn een goed duo geworden. We hebben aan een half woord genoeg. Het werkt goed omdat we elkaar goed aanvullen. Rogier is goed in organiseren, vrolijk, verzint leuke dingen en ik verzorg de technische kant. We leren van elkaars sterke punten.

Wat vind belangrijk om bij te dragen?
Dat de techniek, de basishoudingen, vooral benen en schiettechniek, goed worden aangeleerd. Het wordt snel verwaarloosd, maar als het niet goed wordt aangeleerd is het daarna bijna niet meer te corrigeren.
Ik vind het heel belangrijk dat er genoeg waterpolo kennis langs de kant staat. Het zou goed zijn wanneer er bij de jeugdtraining meer ondersteuning komt vanuit de dames- en herenselectie. Die krijgen dan ook een band met de jeugd die later bij de selectie instroomt. Het is mooi dat de jeugd nu ook veel aandacht krijgt van het bestuur. Dave en Mark hebben de afgelopen jaren de club weer goed georganiseerd en Frank Jan zet nu in op de opleiding.

Wat waren bijzondere momenten?
Het kampioenschap van  o11 twee jaar geleden, dus het team dat nu o13 is. Het eerste jaar bij o13 was het wel even moeilijk, we verloren veel wedstrijden. Toch hebben we de goede sfeer weten te behouden en zijn hard blijven trainen. Daar plukken we nu de vruchten van want dit seizoen gaat het beter. We zijn gelijkwaardig aan onze tegenstanders. We proberen te stimuleren dat de kinderen zelf nadenken over wat er moet gebeuren in de wedstrijd, maar ook wat ze in de training willen leren door een persoonlijk- en team doel. Het is erg mooi om te zien dat dit werkt, je ziet de kinderen doen wat je ze hebt geleerd. Dat is waar je het voor doet.

Wat wil je nog bereiken?
Mijn ambitie is of misschien beter nog, mijn wens is dat als er ooit een andere trainer langs de kant van deze groep staat, hij of zij zal zeggen: jullie kunnen goed schieten, komen hoog uit het water en hebben een goede houding. Dan heb ik mijn werk goed gedaan.

Wie verdient het om de volgende VIP te worden?
Saskia Verhoeven

Aafke - Redactie ENC Nieuwsbrief

Grote club actie

De grote clubactie is weer gehouden. Er zijn door 26 kinderen wel 150 loten verkocht, voor een waarde van 342 euro. De topverkoper is Thijmen van o11 met 30 loten. Hij heeft een tegoed bon van 15 euro gewonnen. Het winnende team is dan ook o11 met 69 verkochte loten; zij mogen met alle verkopers uit het team naar Vitesse - Twente op 15 januari. Omdat er dan nog een paar plaatsen over zijn, mag ook een aantal goede verkopers uit 013 mee. We verwachten wel een leuk verslag voor de volgende nieuwsbrief!

KNRM Lifeguard worden deze zomer!

De KNRM is op zoek naar goede zwemmers, en stuurden ons daarom de volgende oproep:

Wij zoeken nieuwe lifeguards voor de zomermaanden op de Friese Waddeneilanden. Een van de onderdelen van het worden en zijn van een KNRM Lifeguard is dat je goed moet kunnen zwemmen.
Als KNRM Lifeguard werk je minimaal 4 aaneengesloten weken op één van de Waddeneilanden (Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog). Je werkt gemiddeld 6 dagen in de week en verdient een marktconform salaris plus vakantietoeslag. Slaapaccommodatie op het eiland is geregeld en reiskosten worden vergoed. Ga voor alle informatie en sollicitatie naar: www.redderworden.nl

Communicatie commissie

Vind je het leuk om van alle activiteiten van ENC wat te weten? Kan je leuke verhalen schrijven? Dan zoeken we jou! Kom ons helpen bij de communicatie commissie met het verzorgen van het online leven van de club!

We werken hard om onze club online actiever en beter te maken en daarin is nog veel te doen. Dus ben jij enthousiast om het leuke en belangrijke nieuws van de vereniging op te zoeken en uit te sturen? Dan kunnen we jou hulp goed gebruiken! Mail ons op redactie@enc-arnhem.nl om je op te geven, of voor vragen.

Weetjes....

  • 2017 is nog niet begonnen maar er wordt alweer hard gewerkt om de Zwemvierdaagse 2017 net zo'n succes te maken als afgelopen jaar. Van 19 tot en met 23 juni wordt er in zwembad Klarenbeek weer gezwommen voor de medailles. Vind je het leuk om te helpen of ben je een trouwe supporter? Noteer de datum dan vast in je agenda!
  • Klarenbeek overdekt? Nee, er wordt aan de tegeltjes gewerkt.
  • Drie ENC teams hebben meegedaan aan de ManMeer Cup! Heren 1 won in oktober van de IJsselmeeuwen H1, maar verloor 3 december van DZT'62 H1 in de derde ronde. Heren 2 won in oktober ruimschoots van Trivia H3, maar moest het helaas ook in de derde ronde afleggen tegen De Mors H2. Dames 2 verloor in ronde 2 van Polar Bears D2.  
  • Minipolo voor speler jonger dan 11 jaar draait om toernooien die door verschillende waterpolo clubs georganiseerd worden. Zo is er vorige maand gespeeld bij Aqua Novio - Nijmegen, waar het met vier speelvelden en veel (groot)ouders een goed gevuld zwembad was. Gerrit en Andre (vader van Joram) zijn met een team gegaan en zullen in februari weer gaan spelen bij Polar Bears.

Stand

Agenda


Oliebollen Toernooi -- 8 januari 2017
Vriendjes trainingen -- 27, 28, 29 februari en 10, 11, 12 april
Sponsorzwemmen -- 10 april 2017
ENC Feest -- 16 juni 2017
Zwem4daagse -- 19 t/m 23 juni 2017 Zwembad Klarenbeek

Bondsavonden staan hierboven verder toegelicht
Lees meer over de evenementen op: enc-arnhem.nl/events
Het wedstrijdprogramma van alle teams kan je vinden op de site bij Programma & Uitslagen.
Facebook
Twitter
Website
Heb je iets gemist in deze nieuwsbrief? Wij horen graag wat jij voor suggesties en toevoegingen hebt! Stuur het naar redactie@enc-arnhem. Voor de website kan je mailen naar webmaster@enc-arnhem.nl

Met sportieve groeten van de communicatie commissie van ENC
Copyright © 2017 ENC Arnhem, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp