Copy

Nieuwsbrief Augustus 2016

Woordje van de voorzitter


Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Het is nog niet zo lang geleden dat we ons jaarfeest hadden. Ik kijk er met veel plezier op terug en uit de reacties blijkt, dat doen er meer. Volgens mij is het begin van een mooie traditie. We zullen dit zeker volgend jaar gaan herhalen, sterker nog, de datum voor het jaarfeest 2017 is vrijdag 16 juni. Zelfde concept, zelfde plek. Wel willen we nog meer leden en direct betrokkenen op het feest krijgen. Als je hier ideeën voor hebt, hoor ik dit graag, we maken het graag naar ieders zin!!
 
De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang, waarbij we voor de jeugd voor het eerst het gaan werken met het opleidingsplan. Dit opleidingsplan wordt ondersteunt door een boekje van Ron Loos (trainer coach v.d. heren) van ons “polo DNA”. Dit is allemaal nieuw, maar ik heb er vertrouwen in dat we dit werkbaar zullen krijgen. Het badwater voor de prestatie trainingen zal op korte termijn vastgelegd zijn. Ook de trainers zijn op een haar na rond. Zodra dit allemaal definitief is zullen we dit direct via een (extra) nieuwsbrief melden.
 
Zowel bij de dames als bij de heren wordt het zaak dat we de doorstroming van de jeugd gestalte gaan geven. Om met een polowijsheid van Metusalem (vader van Gerrit Janssen) te spreken: “zorg dat je de beste van je gelijke bent”. Vooral van de huidige generatie eerste en tweede speelsters en spelers verwachten we dat ze de jeugd op sleeptouw kunnen nemen naar het hogere niveau. Dit gaat niet vanzelf maar gezien het enthousiasme wat er heerst, gaat dit goed komen!
 
Voor de korte termijn ligt het Gerrit Jansen toernooi in het verschiet. Traditioneel de opening van het seizoen. We zouden het fantastisch vinden als jullie komen kijken, ook als jullie niet spelen,  en je opgeven voor de bbq! Tot 3 & 4 september in Zwembad Klarenbeek!!
 
Het gaat weer een mooi seizoen worden.

Gerrit Jansen Toernooi 2016

Het is weer bijna zover, het Gerrit Jansen Toernooi, georganiseerd door de mannen van Heren 1. Het is inmiddels editie nummer 37 van dit toernooi dat traditiegetrouw in het eerste weekend van september plaatsvindt. In verschillende poules met verschillende klassen kunnen de teams zich zo vlak voor het nieuwe seizoen nog optimaal voorbereiden in het openlucht zwembad Klarenbeek.
 
Anders dan andere jaren zullen de deelnemende teams dit jaar 6 wedstrijden spelen. Deze wedstrijden zullen, net als in de competitie, 4 periodes van 8 minuten zijn. Tevens spelen we dit jaar weer met de 30 seconde regel waardoor er maximaal voorbereid kan worden op de competitie. 
 
We hopen dit jaar zoveel mogelijk ENC mensen op ons toernooi rondlopen. Vanuit de organisatie is de gedachte om dit als een voorproefje van de seizoenopening te doen. Wij zouden het dus leuk vinden als jullie allen kwamen kijken.
Hoe kan dit beter dan aan het einde van de zaterdag bij elkaar te komen tijdens de georganiseerde BBQ en samen het seizoen te openen. Dus wil je als team, of individu natuurlijk deelnemen aan de BBQ laat het dan weten op onderstaand e-mailadres. Tegen bijdrage van 12,50 euro zal een ieder kunnen genieten van een lekker stukje vlees gecombineerd met een drankje. Tijdens de BBQ zal er een muzikale toevoeging zijn als extra. Wij zien jullie in het eerste weekend van september.

Groeten,
De Toernooicommissie
toernooicommissie@enc-arnhem.nl

ENC Kledingmoment tijdens Gerrit Jansen Toernooi

Tijdens het Gerrit Jansen Toernooi op zwembad Klarenbeek zal er op zaterdag 3 september tussen 12:00 - 16:00 uur weer een ENC kleding moment zijn.
Dit keer zal er niet alleen ENC zwemkleding gekocht en gepast kunnen worden, maar ook algemene zwem- en waterpolokleding. Dit laatste tegen speciale prijzen (ENC kleding standaard prijs).
 
Bestellingen Kledingmoment Zwem4daagse: Op een enkele cap na zijn nagenoeg alle bestellingen van de zwem4dgs zijn binnen en kunnen tijdens dit kledingmoment opgehaald worden.

Van de ENC kleding zal er zoals altijd weer een beperkte voorraad aanwezig zijn. Indien je maat niet voorradig is kan het direct besteld worden (pasmodellen aanwezig). Voor de algemene zwem- en waterpolokleding zal onze kledingsponsor Waterswim aanwezig zijn met een voorraad/assortiment van diverse artikelen/modellen/maten voor de directe verkoop. Hiervoor geldt op=op dus weer er snel bij!!!
Voor dit kledingmoment geldt weer contant en gepast afrekenen (ook bij bestellingen). Kijk voor prijzen op het digitale bestelformulier op de ENC web site.
Kom dus allen naar het Gerrit Jansen Toernooi en zaterdag 3 september en steek jezelf in het nieuw bij onze kledingstand.

Tot dan en groet, de ENC kledingcommissie

Waterpolo clinics op Jeugdland

Op donderdag 4 augustus ’16 heb ik mee gewerkt aan de promotie van waterpolo en ENC binnen de activiteiten van Jeugdland samen met Ravi, Piet en Joram. Gerrit, Rogier en papa (André Huizing) waren ook van de partij. De opkomst leek eerst laag te zijn maar even later waren er meer kinderen dan verwacht.
We gingen opdrachten uitvoeren en deden een partijtje met de kinderen die geïnteresseerd waren. Het was heel leuk om te waterpoloën voor Jeugdland. En ik vond het leuk om te doen en wil hieraan nog wel een keer aan meewerken. Groetjes Tobias Huizing (speler o.13)


 

Nieuwe trainers eerste teams ENC Arnhem

Met ingang van het nieuwe seizoen hebben zowel heren 1 als dames 1 nieuwe trainers langs de kant staan. Voor de dames is dat Stan Dobrotvorski en voor de heren Ron Loos.
Stan Dobrotvorski was het afgelopen waterpoloseizoen zeer succesvol als trainer van de herenselectie en coach van Heren 1 van ENC Arnhem. Hij heeft een rijke ervaring als trainer van zowel heren- als damesteams. Naast het trainen en coachen zal hij tevens de talentontwikkeling en doorstroming binnen het dames waterpolo van ENC Arnhem vorm gaan geven. Dames 1 van ENC Arnhem speelt met ingang van volgend seizoen in de Eerste Klasse Bond, het op één na hoogste niveau in Nederland.
Ron Loos is aangesteld als verantwoordelijke voor het verder ontwikkelen en implementeren van het jeugdbeleid binnen de vereniging. Ron Loos kan bogen op een lange en succesvolle carrière als coach, veelal in combinatie met het ontwikkelen van jeugd, bij gerenommeerde eredivisionisten. Naast deze rol zal Ron Loos de herenselectie trainen en het Heren 1 team coachen. Dit biedt hem de mogelijkheid om het jeugdbeleid direct in actie om te zetten.
 

Onze sponsoren

                                     

Jeugdbeleid

De club is een nieuwe weg ingeslagen. Een weg met een goede ambitie en toekomst. Een plaats als Arnhem moet binnen 4 a 5 jaar een stabiele eerste klasse team hebben. Hiervoor is een tactische lijn opgezet die voor alle teams gaat gelden vanaf O15. Als er vaste structuren zijn kunnen jeugd spelers makkelijker doorstromen naar hogere teams. Deze basis moet stabiliteit geven aan de club. Jeugdspelers met veel talent gaan verder ontwikkelen door ze te laten meetrainen met hogere teams. En zelf te laten proeven aan wedstrijden. Zo gaan O15 talenten bij O17 instromen en O17 talenten bij de Herenselectie.  Het is een feit dat spelers dan beter en sneller ontwikkelen, meer inzicht krijgen en vooral sterker worden. Hoe mooi zou het zijn dat we over 5-6 jaar al die talenten op goed niveau zien spelen in het eerste heren team!! - Ron Loos

(Training Klarenbeek door Ron en Leo in zwembad Klarenbeek)

Seizoensafsluiting onder de 11

De jongens en meisjes hebben het opgenomen tegen de ouders. De ouders wonnen maar net van de jonge poloërs, met 15-14.

Sportlink pasfoto’s - laatste kans

Zonder een pasfoto in Sportlink is deelname aan de competitie vanaf het seizoen 2016-2017 niet mogelijk, dus zorg dat dit geregeld is! Geen foto in Sportlink is voor jezelf niet handig en nog minder voor het team waar je in speelt. Weet je het niet zeker? In de vorige nieuwsbrief stond een lijst met namen wie er op dat moment nog ontbrak.
Heb je het al gedaan? Bedankt!

In the spotlight: Robert Engelhard

Op 19 augustus bel ik Robert om hem te vragen naar waterpolo, ENC en ambities. Robert is door Rogier voorgedragen als ENC-er die een spotlight verdient om zijn bijdrage aan de sport. Hier volgt een verslag van ons gesprek.
 
Kan je jezelf kort introduceren?
Ik ben Robert, 53 jaar. Ik heb altijd al gewaterpolood, en mijn dochter en zoon nu ook. Verder werk ik als programmeur en houd ik van reizen en koken. Ik begon met zwemmen bij Neptunus met een jaar of 6, 7. Iemand uit de buurt nam me mee. Bij wedstrijdzwemmen vonden ze dat ik teveel wiebelde, dus paste polo beter bij mij. Ik ben altijd bij Neptunus en later ENC blijven poloën, alleen tijdens mijn jaarmarinierstijd op de Antillen speelde ik met de mariniers waterpolo. voor het Arubaanse team.
 
Wat doe je bij ENC?
Ik wou iets terugdoen voor de sport, dus ben ik training gaan geven. Eerst met de kinderen mee bij de mini’s begonnen. Twee jaar geleden ook een trainerscursus gedaan. Nu ga ik heren 2 coachen en ga ik samen met de heren 1 trainer/coach de trainingen voor de herenselectie verzorgen en tevens ben ik jeugdcoördinator. Dat is voor mijn smaak wel wat veel vergaderen, want ik sta graag langs de kant en hou van doorpakken.
 
Waarom is dit werk leuk?
Het is vooral leuk om de kinderen te zien groeien. Je groeit met ze mee. Je ziet ze veranderen en groeien in het spel en kunnen nu met de grote jongens mee doen. Dat maakt wel trots. Ook is het mooi om te leren van andere trainers, zoals destijds Arie Rijneveld bijvoorbeeld. Je neemt dingen over en voegt er je eigen ding aan toe. Bij jeugd moet je het vooral leuk houden, maar je wilt ze ook graag techniek leren. Dus moet je telkens weer leuk verpakken, iets geks verzinnen, en ze gemotiveerd houden.

Wat staat er nu te gebeuren de komende tijd?
De jongeren gaan meer met de senioren mee spelen. Zorgen dat zij meer betrokken zijn, al veel eerder. We willen het waterpolo naar een hoger niveau tillen.
We willen de jeugd graag binnenhouden, want rond de 15 jaar is dat lastig. Het is raar hoe het soms verloopt, dan hebben we een grote groep jeugd, en soms valt er een gat. Vriendjes meenemen is een ding dat goed werkt, op jongere leeftijd al.
 
Wat hoop je te bereiken?
Dat de spelers van onder de 17 straks de nieuwe Heren 1 spelers worden, dat die het gaan halen. Dan sta ik wel met een brede glimlach op de kant. Daar hebben we samen aan bijgedragen, onder andere met Henny, Leo en Alex bijvoorbeeld. Verder hoop ik dat we meer teams in de jeugd krijgen. Ideaal zou zijn in iedere leeftijdscategorie 3 teams, één serieus en twee recreatieve teams. En weer een dames ploeg erbij.
 
Weet je al aan wie je het stokje wil doorgeven voor de volgende nieuwsbrief?
Ja, Leo Busscher. Hij heeft de taak als trainer/coach van onder de 17 overgenomen en doet daar een frisse wind waaien.

Aafke - Redactie ENC Nieuwsbrief

Bondsavonden

Dit zijn de leukste waterpolo middagen/avonden in ons thuisbad Valkenhuizen. Een vol programma van wedstrijden, inclusief onze topteams, en bovendien mag er ook gezwommen worden in het recreatiebadje door de kinderen en partners van spelers tussen 17 en 19 uur. We runnen als ENC zelf de bar, dus dat maakt het nog gezelliger. Ook gunstig is dat de club er bovendien wat geld aan overhoudt. Maakt het extra gezellig voor onze eigen barkeepers en kom gezellig samen naar het bad!
Data: 24 september, 8 oktober, 19 november, 10 december, 28 januari, 25 maart en 8 april

Hulp gezocht!

Weet jij de nieuwsbrief nog leuker te schrijven? Ben jij de ENC-er die graag van de activiteiten verslag doet? Of juist de computeraar die het allemaal in de strakke format giet? Of lijkt je Facebook/Instagram/Twitter-en voor ENC wel leuk? Neem dan contact met ons via redactie@enc-arnhem.nl.

Weetjes....

... alle toernooien zijn altijd te vinden op waterpolotoernooien.nl
... onze teams meedoen voor de ManMeer Cup! Heren 1 speelt in het weekend van 10/11 september uit tegen DWK (Barneveld). H2 speelt in het weekend van 22/23 oktober uit tegen Trivia. D1 heeft de eerste speelronde vrijgeloot.

Trainingstijden

Klik hier voor het overzicht

Het was weer een hele puzzel, maar de bijgevoegde indeling van het badwater voldoet aan nagenoeg al onze wensen (uitgaande van de beschikbare uren). Tevens lijkt dit ook te passen bij de optimale inzet van onze trainers. Dit schema is van toepassing, op enkele feestdagen daargelaten tot de week van 21 april 2017. Daarna vervallen er enkele uren tot einde seizoen (7 juli). Het streven is om een overzicht van uitvaldagen en trainingstijden ook op de website te plaatsen en in de nieuwsbrief (Agenda ENC).
 
De voornaamste wijziging zit bij de jeugd. o11 van maandag naar dinsdag. o13 van dinsdag naar maandag en o15 van de Koppel naar Valkenhuizen.
Dan extra aandacht voor de 1e week van september. Helaas moeten we constateren dat de vroege start van de competitie (we zijn tenslotte al in april weer klaar), er toe leidt dat de zwembaden in Arnhem nog niet gereed zijn. We hebben hierover al contact opgenomen met de Bond t.b.v. volgend jaar. Met de gemeente Arnhem hebben we kunnen regelen dat we toch nog 2 avonden terecht kunnen in Valkenhuizen (overigens als enige club). Helaas geen 3 trainingen dus voor de selecties. Misschien is dit op te vangen met een oefenpot elders. Geldt overigens ook voor de andere teams. o11 heeft in die week geen training.
 
Als er vragen zijn, dan hoor ik ze graag.
Groeten, Mark van Diemen
Technische Commissie ENC

Agenda


Gerrit Jansen Waterpolo Toernooi -- 3 t/m 4 september 2016
Eerste bondsavond v/h seizoen -- 24 september 2016
Mini Polo Toernooi -- 15 oktober 2016
Oliebollen Toernooi -- 8 december 2016

Bondsavonden staan hierboven verder toegelicht
Lees meer over de evenmenten op: enc-arnhem.nl/events
Het wedstrijdprogramma van alle teams kan je vinden op de site bij Programma & Uitslagen.
Facebook
Twitter
Website
Heb je iets gemist in deze nieuwsbrief? Wij horen graag wat jij voor suggesties en toevoegingen hebt! Stuur het naar redactie@enc-arnhem. Voor de website kan je mailen naar webmaster@enc-arnhem.nl

Met sportieve groeten van de communicatie commissie van ENC
Copyright © 2016 ENC Arnhem, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp