Copy

Nyhetsbrev Juni 2016

 

På gång

Detta är ett urval av aktiviteter som vänder sig till alla intresserade oavsett om man jobbar på Sandbacka Park eller ej. Information om föranmälan eller andra begränsningar hittar ni via länkarna. Mer om våra aktiviteter hittar du i Kalendariet på www.sandbackapark.com

17-18 juni: CoderDojo på Sandvikendagarna
Roligt och spännande för hela familjen blir det när Tekniska Museets MakerTour-bil kommer till stan! Dessutom kan du prova på vad vi gör på CoderDojo-träffarna. Läs mer här.

Måndag 20 juni: Workshop om möjliga samarbeten inom materialområdet 
Inventering om pågående materialutvecklingsprojekt samt diskutera samarbetsmöjligheter och matcha behov och kompetenser. Vi inleder med lunch kl 12.00, workshopen pågår kl 13-16 på Sandbacka Park i Sandviken, huvudentré (Spångvägen 10). Läs mer om workshopen här.

Onsdag 22 juni: Invigning av Elvägen på E16 och besökscentret på Sandbacka Park.
Dagen kommer att innehålla seminarium, paneldiskussioner och Sandbacka Park fylls också med mässmontrar med deltagare från näringslivet, myndigheter och akademin med intresse för elvägen och andra transporter som gagnar ett fossilfritt samhälle. Läs mer här.

Torsdag 1 september: Nätverksträff för kvinnliga nätverket Prisma
Prisma vänder sig till kvinnor som startar, driver och utvecklar företag. Temat ej klart. Läs mer om nätverket Prisma.

Onsdag 7 september: MEET@SANDBACKA
Forum för att diskutera utvecklingsfrågor och lyfta goda exempel, nätverka. Välkommen att delta, vi håller till i Fikarummet, Högbovägen 45, Sandbacka Park. Temat ej klart.


Onsdag 26 oktober: IT-Forum 2016
Branschdagen för industriell IT, IT-Forum är en uppskattad branschdag där medverkande företag och organisationer i FindITs nätverk samlas för att dela erfarenhet, lyssna på intressanta föredrag och knyta nya kontakter. För nionde året i rad bjuder vi in till IT-Forum på Sandbacka Park. Alla som har intresse av industriell IT är välkomna! Läs mer på FindIT´s hemsida.
Nytta & Nöje
Nya medarbetare och företag på Sandbacka Park
Mikael Asp och företaget Venue Communication är nyinflyttad på Sandbacka Park. Företaget arbetar med Event Marketing, Möten och Sales services & Commercial rights. 
Mia Eriksson ny som utbildningsledare på Lärcentrum. Mia har tidigare varit projektledare inom LOK-center i Sandvikens Kommun för förstudien Valborg. Men kommer nu att arbeta med utvecklingen av Lärcentrum.
Sandbacka Park Utveckling hälsar Robert Sandberg välkommen som vår nya ekonom/controller. Robert kommer närmast från Assistanspartner i Gävleborg AB. 

 
CoderDojo på Sandvikendagarna
Roligt och spännande för hela familjen blir det när Tekniska Museets MakerTour-bil kommer till stan! Dessutom kan du prova på vad vi gör på CoderDojo-träffarna. 
Fredagen 17 juni: Prova på – Dojo! Testa att både spela spel och göra ditt eget. CoderDojo är en gratis programmeringsverkstad för alla mellan 7 och 17 år
Lördagen 18 juni: MakerTour! Håll i hatten, nu händer det grejer! På lördagen kommer tekniska museets MakerTour, ett mobilt makerspace för alla som gillar att pyssla, bygga, mecka och hitta på grejer.

 
Gävleborg och Sandbacka Park på kartan 
Sandbacka Park har tilldelats ett nationellt uppdrag att tillsammans med tre andra science parks inventera pågående satsningar på utveckling av fossilfria transportlösningar-/tjänster. Uppdragsgivare är SISP - Swedish Incubators and Science Parks - via Energimyndigheten och Upphandlingsmyndigheten. 
Sandbacka Parks projektledare är Anders Lundell som lånas från arbetet som EUstrateg i Sandvikens kommun, där han bl a jobbar med utvecklingen av vätgasprojektet. Läs mer här.

 
Utökad service med Studio Excellent till Sandbacka Park 
Nu blir det återigen möjligt att ordna frisyren på Sandbacka Park. I september flyttar Salong Excellent med tre medarbetare flyttar in. Verksamheten vänder sig till alla intresserade kunder oavsett om man finns i Sandbacka Park eller ej. 
Kunder i bil erbjuds egna kundparkeringar, så inga parkeringstillstånd krävs.
Hanna med personal hälsar både nya och gamla kunder välkomna redan nu och återkommer med mer information och introduktionserbjudanden efter sommaren.

 
iTid erbjuder två kurstillfällen i LEAN-KATA
Efter populära frukostseminarier och önskemål från våra kunder så släpper vi två LEAN-KATA utbildningar.
I Sandviken 8-9 september och Skellefteå 15-16 september. Du kan anmäla dig här.
Lean-Kata utbildningen ökar deltagarnas förståelse för betydelsen av att bryta ned företagets mål och visioner till utmaningar för verksamheten. 
Utbildningen innehåller teori, simulering av praktiskt arbete samt coachningsövningar. Teori och metodik baseras på boken Toyota Kata av Mike Rother samt iTids egna erfarenheter.


 
CGI bland Nordens 10 mest attraktiva IT-arbetsgivare
Nordiska studenter placerar CGI på en hedrande tiondeplats när de listar sina drömarbetsgivare i IT-branschen. Undersökningsföretaget Universum har gått ut och frågat 38 000 högskolestudenter i Sverige, Norge, Danmark och Finland vilka arbetsgivare de anser mest attraktiva.
Undersökningen omfattar studenter på utbildningar inom ekonomi, teknik och IT. Läs mer här.
Nya medarbetare till expanderande företag

CGI Gävle söker  Systemutvecklare QlikView.

Fujitsu i Gävle letar Projektledare med verksamhetsfokus, Microsoft Infra- & MolnArkitekt och Systemutvecklare Java.

JRJ expanderar och söker erfarna el-konstruktörer och PLC.

Prevas i Gävle söker Projektledare inom produktion och IT, Systemutvecklare och Erfaren MES-konsult.

ProductCare söker Driven säljare.

Sandvik i Sandviken söker nya medarbetare inom Solution Architect och Senior Project Managers.

Sogeti i Gävle söker Driven Testledare inom IT, Utvecklare med fokus på iOS, Javautvecklare - Erfaren och engagerad, EPiServer-utvecklare, Erfaren Projektledare som brinner för IT branschen, du som brinner för SharePoint och Office 365 och Webbutvecklare med fokus på EPiServer eller SharePoint.


ÅF i Sandviken söker Elteknik och Automation. 
I Gävle letar man Elkraftsingenjör, Gruppchef inom processmedia, Rörkonstruktör inom processmedia och Uppdragsledare/ledande rörkonstruktör inom processmedia.

 
Besöksadress: Spångvägen 10, Sandviken, Postadress: Sandbacka Park, 811 32 Sandviken, 
Telefon: 026 - 24 82 08 (vxl), Fax: 026 - 24 82 01, E-post: info@sandbackapark.com

Vill du ändra hur du tar emot dessa e-postmeddelanden?
Du kan uppdater dina inställningar eller avregistrera dig från listan.


This email was sent to <<E-post adress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sandbacka Park Utveckling · Spångvägen 10 · Sandviken 811 32 · Sweden

Email Marketing Powered by MailChimp