Copy

Nyhetsbrev Oktober 2016

 

På gång

Detta är ett urval av aktiviteter som vänder sig till alla intresserade oavsett om man jobbar på Sandbacka Park eller ej. Information om föranmälan eller andra begränsningar hittar ni via länkarna. Mer om våra aktiviteter hittar du i Kalendariet på www.sandbackapark.com
 
 
Torsdag 20 oktober: Samverkansdag - finansieringsmöjligheter och stöd inom transportsektorn
»Intressanta workshops och föreläsningar kring biogas, vätgas, biodiesel, el batteri/hybrid, buss/last»
Förmiddagen består av föredrag och workshops. Eftermiddagen informerar olika finansieringsaktörer, samt diskussioner om projektidéer. på Sandbacka Park. Läs mer här.

Måndag 24 oktober: CoderDojo träff
programmering och teknik för barn och ungdomar mellan 7-17 år. Anmälan öppnar en vecka innan eventet. Läs mer på coderdojosandviken.se/
 
Onsdag 26 oktober: IT-Forum 2016
Branschdagen för industriell IT, IT-Forum är en uppskattad branschdag där medverkande företag och organisationer i FindITs nätverk samlas för att dela erfarenhet, lyssna på intressanta föredrag och knyta nya kontakter. För tionde året i rad bjuder vi in till IT-Forum på Sandbacka Park. Alla som har intresse av industriell IT är välkomna! Läs mer på FindIT´s hemsida.
 
Onsdag 2 november: MEET@SANDBACKA
Forum för att diskutera utvecklingsfrågor och lyfta goda exempel, nätverka.
 
Måndag 7 november: CoderDojo träff
programmering och teknik för barn och ungdomar mellan 7-17 år. Anmälan öppnar en vecka innan eventet. Läs mer på coderdojosandviken.se/

Torsdag 1 december: Nätverksträff för kvinnliga nätverket Prisma
1 december ”Entreprenören, kärleken och döden" med Anneli Linhard på Grant Thornton
Juridik för mitt eget bästa. Läs mer här >>
Nytta & Nöje
Showroom för Näringslivs- och Utvecklingssatsningar på Sandbacka Park
Kommunstyrelsen i Sandviken har den 4 oktober beslutat att ge Sandbacka Park Utveckling uppdraget att utveckla en miljö/showroom på Sandbacka Park. Syftet är att tillsammans med representanter ur det lokala näringslivet etablera en miljö som synliggör de satsningar inom näringslivsutveckling och innovation som pågår. Hit ska företrädare för såväl kommunen som näringslivet kunna ta med besökare och gäster till en miljö som stimulerar nya samarbetsformer, etableringar och innovation.

Läs mer här >>
Sandvikens Kommun satsar på Movexum - en viktig del i science park satsningen
Syftet är att stödja framkomsten av fler hållbara och internationellt konkurrenskraftiga tillväxt-företag. 
Kommunstyrelsen i Sandviken beslutade att stödja den regionala inkubatorn Movexum med finansiering om 500 000 kr/år under 4 år. Därutöver vill Sandviken vara en aktiv och engagerad part i att utveckla verksamheten.
”Genom en aktiv nischad inkubator med fysisk placering i Sandviken har kommunen ett verktyg som underlättar framkomsten av hållbara och globalt konkurrenskraftiga företag”, säger Peter Kärnström, Kommunstyrelsens ordförande. 
Läs mer,  klicka här >>
Erik gör PRAO på Sandbacka Park
Erik går på Murgårdsskolan i klass 9A och gjorde under vecka 41 sin PRAO på Sandbacka Park och CoderDojo.
Som sitt främsta projekt ska Erik förbereda så att hans mentorer kan hålla en enklare programmeringslektion i skolan. Erik hoppas på en intressant vecka. Sin fritid brukar Erik bl.a. ägna åt dataspel.

 
Läs också om radion besök hos CoderDojon. P4 Gävleborg blev nyfiken på vad barn och ungdomar gör på CoderDojon och kom på ett besök till Sandbacka Park.
Praktik på Sandbacka Park
Sex studenter från Bessemergymnasiets ekonomiprogram började denna vecka sin "lång" praktik på Sandbacka Park. Johan Persson och Kalle Wallin ska kartlägga hur trafiken till och från Sandbacka Park ska bli mer miljövänlig och hur den trafikens koldioxidutsläpp ska minskas. Amanda Ericsson och Ida Gyllenskepp gör ett uppdrag åt näringslivskontoret. Ytterligare två praktikanter gör sin praktik på Fun Cruises respektive Sekreterarjouren.
Sandbacka Park vill gratulera företaget Consid som presterar fina resultat för sin tillväxt! 
FEM I RAD som Gasellföretag och för fjärde gången utsetts till Superföretag.
Gasellföretag utses av Dagens Industri och utser varje höst de snabbast växande företagen i landet. Läs mer här >>
Superföretag är ett samarbete mellan PAR och Veckans Affärer, där PAR:s analytiker har tagit fram modellen för att identifiera svenska Superföretag. Läs mer här >>
Företaget har sitt huvudkontor i Jönköping och ett antal kontor i landet, bl a i Sandbacka Park Sandviken där Jon Hällholm finns stationerad.
Mötesplats för WorldCupdeltagare
Sandbacka Park har varit en viktig mötesplats under World Cup i bandy 13/10-16/10. Ca 750 måltider har Racine´s i Sandbacka Park tillagat och levererat under WorldCup-dagarna. Lunchgäster i Sandbacka Park har där med stött på världsledande spelare från olika deltagande lag.
De lag som åt hos Racine´s i år är Villa Lidköping, Edsbyn, Bollnäs och Vänersborg. 
"Självklart ser vi till att också SAIK får mat ! Lycka till - må bäste lag vinna...  SAIK :-)", hälsar Eva och Shane Racine inför WorldCupen.
Nya medarbetare till expanderande företag

Fujitsu i Gävle letar Microsoft Infra- & MolnArkitekt och Systemutvecklare Java.

JRJ expanderar och söker erfarna el-konstruktörer och PLC.

Sandvik i Sandviken söker efter IT Function Manager och Solution Architect.

Sogeti i Gävle söker Driven Testledare inom IT.


ÅF i Gävle letar man efter dig vill du planera, forma och bygga framtidens infrastruktur i Gävle? Samt Senior Rör- och anläggningskonstruktör, Uppdragsledare/ledande rörkonstruktör inom processmedia, Processexpert/ processingenjör inom massa och papper, Uppdragsledare, konstruktör inom VVS, Uppdragsledare El-Tele och Uppdragsledande byggkonstruktörer .
 
Besöksadress: Spångvägen 10, Sandviken, Postadress: Sandbacka Park, 811 32 Sandviken, 
Telefon: 026 - 24 82 08 (vxl), Fax: 026 - 24 82 01, E-post: info@sandbackapark.com

Vill du ändra hur du tar emot dessa e-postmeddelanden?
Du kan uppdater dina inställningar eller avregistrera dig från listan.


This email was sent to <<E-post adress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sandbacka Park Utveckling · Spångvägen 10 · Sandviken 811 32 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp