Copy
Confidencen Nyhetsbrev

Peter Spissky ny konstnärlig ledare för Confidencen Opera & Music Festival 

Sommaren 2023 slås portarna upp för den femte upplagan av den internationella opera- och musikfestivalen på Confidencen i Ulriksdals slottspark. På adventskonserten den 4 december presenterar Peter höjdpunkter ur nästa sommars festival som äger rum 27/7 20/8 2023.


Den nya konstnärliga ledaren Peter Spissky är till vardags konsertmästare i Concert Copenhagen och konstnärlig ledare för Camerata Øresund och kommer nu axla det konstnärliga ansvaret för festivalen. De senaste somrarna har vi även sett honom i orkesterdiket som konsertmästare för Confidencen Opera & Music Festival Orchestra.

”Peter är en exceptionell musiker som med ödmjukhet och tydligt ledarskap lyfter fram sin konstnärliga vision. Jag ser fram emot att tillsammans med honom fortsätta att utveckla festivalen som på spännande och kreativa sätt binder samman konstnärliga uttryck hämtade i och kring barocken, allt med Confidencen som utgångspunkt.”

         Fredrik Forslund, teaterchef och VD


”För fyra somrar sen befann jag mig för första gången mellan Confidencens magiska väggar och det var kärlek vid första ögonkastet. Teaterns gamla minnen och drömmar välkomnade oss med genklang nästan så att huset musicerade med oss i diket och på scen.

Detta inspirerande möte med det levande, gamla huset är något av det jag gläder mig mest åt att jobba med som ny konstnärlig ledare för Confidencen Opera and Music Festival. Med historien i ryggen ska vi rikta blicken mot framtiden och väva in nya historier och drömmar som uppstår människor emellan mitt i skapandet.”

         Peter Spissky, konstnärlig ledare Confidencen Opera & Music Festival

Foto: T.v. Hans Nilsson, t.h. TS-foto.

Adventskonsert 

4/12 kl. 16.00


På andra advent bjuder vi in till en stämningsfull adventskonsert med luciatablå med elever från Stockholms Musikgymnasium och blickar framåt mot Confidencen Opera & Music Festivals femte upplaga som äger rum sommaren 2023.

Under konserten presenterar festivalens nye konstnärliga ledare Peter Spissky höjdpunkter ur sommarens festivalprogram.
Varmt välkomna!

Medverkande:

Peter Spissky violin, Elin Gabrielsson violin, Emma Nyman violin/viola, Mime Brinkmann cello, Marcus Mohlin cembalo och Jonas Nordberg luta
Sångsolist: Helena Sá Cavalcante Schuback sopran
Kör från Kungsholmens Musikgymnasium


Foto: Martin Hellström

Boka här
Nyårskonsert

31/12 kl. 16.00

Fira årets sista dag med en sprakande nyårskonsert! Börje Ahlstedt läser Tennysons Nyårsklockan och det bjuds på operapärlor och en välklingande musikfest.

Arrangeras av vänföreningen Confidencen Rediviva.
Biljettintäkterna går oavkortat till föreningens arbete att stödja Confidencens verksamhet.

Boka här
Julklappstips!

Confidencens presentkort

Bjud dina nära och kära på en upplevelse utöver det vanliga på Sveriges äldsta rokokoteater!

Presentkortet utfärdas på valfritt belopp och skickas till önskad adress i en specialdesignad kuvertficka tillsammans med inbetalningskort. Presentkorten är giltiga hela säsongen 2023 och kan beställas via e-post eller telefon.
För leverans innan jul vill vi ha din beställning och betalning senast den 15 december. Det går såklart även bra att beställa efter detta datum, men vi kan då inte garantera leverans innan jul.
Beställ här
Kalendarium 
December
Sö     4/12   Adventskonsert kl. 16.00
Lö   31/12   Nyårskonsert kl. 16.00
CONFIDENCENS HEMSIDA
BILJETTELEFON
08 – 85 60 10
Onsdag – fredag kl. 12.00–15.00

FÖRSÄLJNING
Facebook
Website
Instagram