Copy
JUNI: EEN ZONNIGE START
Beste <<First Name>>


Het weer is fantastisch! Een welkome afwisseling na al die koude natte dagen van mei. Juni begint ideaal met zon en heerlijke temperaturen. Onze bubbels en witte wijnen staan allemaal koud en we hebben tegenwoordig prachtige onbreekbare wijnglazen beschikbaar in de winkels, voor de spontane borrel in het park of langs het kanaal. De wijnglazen van Happy Glass hebben een ruime kelk en zijn bijna niet te onderscheiden van echt glas. Onze gekoelde wijnen komen hierin uitstekend tot hun recht. Ze zijn daarbij ook milieubewust geproduceerd en herbruikbaar.

 Info in deze nieuwsbrief over proeverijen en cursussen. We weten, jullie staan te popelen en wij staan in de startblokken. Scroll naar beneden voor verdere info.

Salut, Team Chabrol

-- English version newsletter click here --
BASKISCH WIT ALS ZOMERTIP

Bodega Itsasmendi

Welke wijn gaat onze zomer vullen? Wij kiezen voor een Txakoli van Itsasmendi uit het fijne Baskenland. Wie in Baskenland is geweest, is daar natuurlijk verliefd geworden op de prachtige baaien, de mooie groene heuvels en op de uitgebreide, genereuze keuken. San Sebastian en Bilbao trekken eetliefhebbers van de hele wereld aan. Tot voor kort bleef het niveau van de regionale wijn ver achter bij de kwaliteit van de Baskische keuken. Tegenwoordig zijn er een handjevol Bodega’s die de wijnsoort op het volgende niveau weten te brengen. Itsasmendi is een unieke vondst. Hun basiswijn is heerlijk drinkbaar, zomers en fruitig. Mineraal en pittig als riesling. De dorstlessende inhoud net zo vrolijk als het etiket. Dit is zomer in een fles.
 
De Txakoli 7 is een flinke dosis complexer en kent een mooie volle rondeur, zonder dat ranke, verfijnde te verliezen, wat prachtig gaat bij de volle, gulle Baskische keuken. Een combinatie van warm fruit, zeeïge ziltigheid en zuivere afdronk. Deze wijn past heerlijk bij de keuken van nu met geurige oliën, zoetsappige schaaldieren en knapperige groenten van de konro-grill.

De Batberri is de bad boy in het verhaal. Lekker ruw en onverwachts. We hebben er niet veel van, want er wordt ook niet veel van gemaakt. Dit is voor de avonturier die nog een stapje verder durft. Even uitleggen aan je disgenoten, niet te koud schenken, want dit is amber sap van witte druiven. Hierbij eet je het liefst een stevig gerecht dat de power van tanines aankan.
 
Lees hier het uitgebreide verhaal over Itsasmendi.

All Txakoli Box

 

Alle wijnen van van Itsasmendi in één proefbox. Ervaar de veelzijdigheid van de Hondarabbi en Baskenland. Een superfijne promo om de wijnen uit dit nog onbekende gebied beter te leren kennen. 

 

52,50 - Bestel Nu!

Itsasmendi Txakoli 2020

 

Een speelse, fruitige, plezierige wijn gemaakt van de regionale druif Hondarabbi. Txakoli is nog onbekend voor een groot publiek, maar als je eenmaal onze Itsasmendi’s hebt geprobeerd, knallen ze de fles uit en wil je niet meer anders!

 

15,78 - Bestel Nu!

Itsasmendi Txakoli ‘7’ 2018

 

Een prachtig geconcentreerde Txakoli van geselecteerde percelen. 9 maanden op de lies in roestvrijstaal. Dit geeft de wijn een zijdezacht, bloemig palet. de Hondarabbi-variëteiten aangevuld met 20% riesling.

 

20,70 - Bestel Nu!

Bat Berri 2018


Een Orange Txakoli van 100% Hondarabi Zuri, ook wel Petit Courbu genoemd in het Franse Sud-Ouest. Het fruit is secundair met geconfijte sinaasappelschil en gedroogde abrikozen.

 

20,70 - Bestel Nu!
 VADERDAG CADEAU? EEN KISTJE MANGOT

Nieuwe Châteaux uit Bordeaux - Mangot en La Brande 

Zondag 20 juni is het vaderdag. Je Pa is een toffe peer en je wil hem graag laten zien dat je hem waardeert. We hebben in onze webshop precies dat ene liefdevolle kistje voor je vader klaarstaan. Twee wijnen van top Saint-Émilion/ Castillon Château Mangot. 

Château Mangot is ons nieuwe Bordeaux domein. Chabrol is van oudsher specialist in deze regio met fantastische huizen als L’Aurage en Domaine des Cambes in het assortiment. Mangot is een grootse toevoeging. Ze maken niet alleen geweldige crus in Saint-Émilion, maar geven ook ruime aandacht aan hun wijngaarden in Castillon, Côtes de Bordeaux. Volgens Perswijn editie 1 de regio om in de gaten te houden. 

Lees hier meer over Château Mangot en La Brande (Castillon).
 

Vaderdagtip Mangot Gift Box


Een geweldig cadeau voor de wijnliefhebber. Todeschini (Château Mangot) is een naam om te onthouden. Sinds decennia produceren ze prachtige wijnen in Saint-Émilion en Castillon. Wijnen die meegaan met hun tijd, maar ook het luxueuze en genereuze gevoel van Bordeaux weten vast te houden.
 

 

Gift Case Promo 49,50 - Bestel Nu!

Château La Brande - Castillon Côtes de Bordeaux


Marmot de la Brande 2020 14.10


La Brande Castillon 2016
 PROEVERIJEN EN CURSUSSEN 
We starten weer!
Houdt onze site in de gaten want we beginnen weer met het allerleukste gedeelte van ons vak en dat is proeven! De cursussen zullen in september starten en er is zeer veel animo. Maar helaas zijn er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Houdt onze nieuwsbrief dus in de gaten. Zodra we de eerste data online hebben gezet, geven we dit door. 

Maar we hebben nog beter nieuws! Eind juni gaan we weer proeven, die data staan nu online. Op de Haarlemmerstraat zal een proeverij plaatsvinden op vrijdag 25 juni en op de Overtoom zaterdag 26 juni. De proeverijen worden gehouden vanaf 20.00 uur en we houden ons uiteraard aan de geldende regels. Reserveer je plek hieronder!
RESERVEER HAARLEMMERSTRAAT TASTING
RESERVEER OVERTOOM TASTING
Private tastings
 
Wilt u uw privé proeverij organiseren? Dat kan, we rekenen een minimum van 450 euro. Dit is inclusief 8 wijnen en wat snacks. Vooralsnog kunnen de proeverijen alleen plaatsvinden op vrijdag en zaterdag na winkeluren, d.w.z. om 20.00 uur. Op maandag t/m woensdag hebben we ook ruimte overdag. Vanwege COVID-beperkingen, is het maximaal aantal deelnemers voorlopig 10 personen. Voor verdere vragen kunt u een e-mail sturen naar casper@chabrol.com (Haarlemmerstraat) of bart@chabrol.com (Overtoom).
Salut, Team Chabrol

Haarlemmerstraat Store is open:

Monday-Saturday: 9:00 – 20:00

Sunday: 12:00 -19:00

Overtoom Store is open:

Monday-Thursday: 10:00 – 20:00

Friday-Saturday: 9:00 – 20:00

Sunday: 12:00 – 18:00

À bientôt!
Website
Instagram
Facebook
Copyright ©2021
Chabrol Wines
All rights reserved.


info@chabrolwines.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


CONTROL-ID: <<Klantnummer>>