Copy


 

Avaa selaimellasi

Tervetuloa joulukahveille!


Tukiryhmän joulukahvit 12.12.2015 klo 13-15 Ylivieskatalo Akustiikan Ravintola Triolissa, Kyöstintie 4. Tervetuloa! Tukiryhmään ovat myös uudet jäsenet tervetulleita, ota siis kaverikin mukaan!


Syysterveisiä eduskunnasta


Syksy on mennyt kuin siivillä. Eduskunnassa on käsitelty isoja asioita, päätöksiä on tehty, muokattu ja soviteltu. Vauhtia riittää! 

Olen saanut paljon kyselyjä paikallisten terveyskeskusten tulevaisuudesta. Sote-uudistus ei ole hävittämässä yhtään terveyskeskusta, vaan tavoitteena on turvata laadukkaammat ja paremmat palvelut kuntalaisille.

Myös normitalkoista on tullut kyselyjä. Tuntuu palautteen perusteella, että olisimme sääntelyn purkamisen unohtaneet. Päinvastoin!  Normeja puretaan entistä kovempaa tahtia, kuten vaikkapa Maaseudun Tulevaisuudesta 17.11.2015 voi lukea. Sääntelyn purkuun tarvitsemme edelleen kansalaisilta palautetta kaikista niistä turhista sääntelyn kukkasista, joita vastaan tulee.

Liikennehankkeet ovat olleet tapetilla. Uudistuksessa haetaan parempaa julkista liikennettä monopolin sijaan. Markkinointi ja kysyntään vastaaminen lisää toivon mukaan valinnan mahdollisuutta ja tarjontaa. Aika näyttää, mutta ilman muutoksen yrittämistä mikään ei ainakaan nykyisestä parempaan muutu.

Poliittinen toimintakulttuuri on muuttumassa. Tähän tähdättiin jo hallitusohjelman muotoilussa. Tavoite on selkeä, keinoista ja tavoista sen saavuttamiseksi voidaan keskustella ja sopia. Kokeilemalla löydetään parhaat ratkaisut. Emme halua tuoda pöytään pelkästään valmiita ratkaisuja, joissa ei ole neuvotteluvaraa. Mutta meillä ei ole myöskään enää varaa valmistella ja hioa uudistuksia vuositolkulla, vaan ratkaisuja täytyy tehdä.

Ennen joulua viimeistellään vielä ensi vuoden budjetti, hiotaan soteratkaisua ja valmistellaan valiokunnissa monet lait eduskunnan hyväksyttäviksi. Näissä riittää tekemistä arkipäiviksi. Onneksi viikonloppuisin on aikaa käydä myös kotipuolen tilaisuuksissa!

Alla vielä tiivistetysti sotesta.
 


Sote vie tulevaisuuteen

 
Pitkään ja hartaasti tehty sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus otti viikko sitten yhden merkittävän askeleen eteenpäin. Tämä on hyvä kompromissi, jonka pohjalle voi alkaa rakentamaan uudistusta. Kirkkaana tavoitteena päätöksentekijöillä on edelleen, että hyvinvointivaltio pitää säilyttää.

Itsehallintoalueiden myötä myös rakenteet selkeytyvät. Jatkossa hallinto on kolmella tasolla; valtio, itsehallintoalue ja kunta. Tärkeintä eivät ole rakenteet tai alueiden määrät, vaan palvelut niitä tarvitseville ihmisille.

Uudistuksessa yksinkertaistetaan samalla monikanavaista rahoitusta. Rahoituksen yksityiskohdista ja käytännöistä ei ole vielä sovittu. Lähtökohtana on valtion rahoitusvastuu ja verotus valtion kautta. Samalla myös selvitetään, voiko rahoitus joiltakin osin perustua alueiden omaan verotukseen.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen luo uudenlaisen mahdollisuuden myös digitalisaatiolle. Se tulee muuttamaan koko terveydenhoidon tulevaisuuden. Uskoakseni tulevaisuus tuo eteemme sellaisia mahdollisuuksia, joita emme osaa vielä edes ajatella. 
 
Oma terveys ja hyvinvointi ovat tärkeimpiä meille itsellemme. Tälle ajatukselle rakentuu myös tulevaisuuden terveydenhoito. Sen avulla peruspalveluita voidaan helpottaa ja nopeuttaa. Osa palveluista siirtyy verkkoon ja paljon voimme tehdä itse. Siltikin luotettavat lähipalvelut ja ammattilaiset ovat edelleen asiakkaita varten. Toimintamallit ja palvelut voidaan toteuttaa kokonaan uudella tavalla. Näin parannamme palveluiden laatua, saavutettavuutta ja hoitoketjun sujuvuutta.

Hyvänä esimerkkinä palveluiden nopeasta muuttumisesta on pankkien verkkopankkipalvelut. Vuosikymmenessä pankkikäyttäytyminen muuttui täysin. Samaan suuntaan mennään myös sosiaali- ja terveyspalveluissa. Itse näen näissä uudistuksissa vain mahdollisuuksia ihmisten tarvitsemien ja saamien palvelujen kannalta.
 

Ollaan yhteyksissä!

Kansanedustaja
Juha Pylväs
+358 50 588 4536
juha.pylvas@eduskunta.fi
00102 Eduskunta


Kansanedustajan avustaja
Marianne Heinonen
+358 50 574 1722
marianne.heinonen@eduskunta.fi


www.juhapylvas.fi

 

Tämä on sähköinen uutiskirjeeni eduskunnan tapahtumista. Kirjoittelen aika ajoin kuulumisia eduskunnasta ja mitä ollaan tekemässä. Postituslistalta voit poistua alla olevasta linkistä ja jos haluat lisätä jonkun postituslistalle, niin otathan yhteyttä avustajaani Marianneen.


poistu listalta    päivitä yhteystietosi 

Email Marketing Powered by Mailchimp