Copy


 

Avaa selaimellasi


Parannetaan yhteiskuntaamme, vähennetään normeja
 

Keskusta aloitti mittavat normienpurkutalkoot viime vuonna. Eduskuntavaalien jälkeen keskustan kansanedustajien eri norminpurkuryhmät työstivät syksyn aikana konkreettisia ehdotuksia ministereille lainsäädäntötyötä varten. Valmisteluun on viety jo ehdotuksia esimerkiksi tapahtumien järjestämisen ilmoitusmenettelystä, yrityksen lopettamisen yksinkertaistamisesta ja rakennuslupajärjestelmän yhtenäistämisestä. Hyvä esimerkki on myös kauppojen aukioloaikojen vapautuminen.
 
Kaikki sääntely ei ole turhaa, mutta monia asioita voidaan yksinkertaistaa ja muuttaa järkevimmiksi. Suomalaisilla on halu tehdä ja toimia, joten siihen pitää olla myös mahdollisuus. Suomi on laitettava uudistamalla kuntoon. Meillä pitää olla yhteiskunta, joka perustuu luottamukseen ja jossa on tilaa omatoimisuudelle. Liian tiukka normitus estää uusien tuoreempien ajatusten ja toimintamallien syntymistä.
 
Työ turhan sääntelyn purkamiseksi jatkuu ja siihen tarvitsemme apua. Toivomme ilmiantoja siitä, missä koetaan turhaa ja älyttömän pikkutarkalta tuntuvaa sääntelyä. Näin me päättäjät pystymme puuttumaan juuri oikeisiin kohtiin ohjeistuksessa, asetuksessa tai lainsäädännössä.
 

Eduskuntaryhmä jalkautuu Ylivieskaan 


Tule kertomaan omia esimerkkejä turhista normeista Ylivieskan ammattiopistolle 27.1. klo 17.30 alkaen. Paikalla kuuntelemassa allekirjoittanut, Olavi Ala-Nissilä ja Pertti Hakanen. Luvassa rapsakkaa keskustelua normeista, sääntelystä ja eduskunnan keväästä. Turhien normien purkamisessa tarvitaan kaikkien panosta. Tervetuloa!

Jos et pääse paikalle ensi viikolla, voit lähettää esimerkkejä myös sähköpostilla.

 

Ollaan yhteyksissä!

Kansanedustaja
Juha Pylväs
+358 50 588 4536
juha.pylvas@eduskunta.fi
00102 Eduskunta


Kansanedustajan avustaja
Marianne Heinonen
+358 50 574 1722
marianne.heinonen@eduskunta.fi

 

Tämä on sähköinen uutiskirjeeni eduskunnan tapahtumista. Kirjoittelen aika ajoin kuulumisia eduskunnasta ja mitä ollaan tekemässä. Postituslistalta voit poistua alla olevasta linkistä, ja jos haluat lisätä jonkun postituslistalle, niin otathan yhteyttä avustajaani Marianneen.


poistu listalta    päivitä yhteystietosi 

Email Marketing Powered by Mailchimp