Copy
Nyheter om skaperbevegelsen i Norge
Snart 50.000 3D-printede visirer til helsevesenet laget på dugnad
Skapermiljøene er godt kjent med dugnader og da det ble manet til nasjonal dugnad mot Covid-19 skjønte 3D-printerentusiaster over hele landet at de kunne være med på å løse problemet. De gikk sammen for å lage og dele ut visirer som beskytter heltene vi har i førstelinjen – helt gratis. Den nasjonale dugnad har opprettet Facebook-gruppen Makers mot Covid-19. I gruppen finner man 3D-modeller for printing, skjema for bestilling av visirer og kontakter som kan montere og distribuere visirer. Visirene er gratis for, men det er opprettet en Spleis for å dekke produksjonskostnadene. Her finner du daglig oppdatert statistikk over leveranser.

YouTube-kanalen Skaperklubben er lansert

Hvordan lager du en seljefløyte eller hvordan lage levende tegninger med sprittusj? Og ikke minst  hvordan du kan arrangere papirpistol-skiskyting i hagen! Dette får du vite pål Skaperklubben, YouTube-kanalen for barn og unge som liker å skape ting selv, gi deg svaret på. På kanalen kan du bli utfordret til å lage fantastiske eksperimenter og skapende prosjekter. Skaperklubben er en del av Skaperskolen, et samarbeid mellom de regionale vitensentrene og Naturfagsenteret finansiert av Sparebankstiftelsen DNB.

Skaperstudio starter sendinger

I et hjemmelaget studio på Skullerud har Henning Pedersen og Steinar Holøs startet Skaperstudio, der de annenhver torsdag kl. 19:00 kjører livesendinger med andre skapere som gjester og reportasjer fra skapermiljø. Sjekk ut sendingene på Facebook og bli bedre kjent med andre skapere. Kanskje du også kan tenke deg å stille som gjest? Henning og Steinar er for mange kjent som gjengen bak startupen Makeadrone.

Kroloftet bygger ny skaperfabrikk og kulturhus i Oslo

Langs historiske Alna-elva ligger en gammel fabrikk som i mange år har forfalt til et nærmest perfekt filmsett for zombieapokalypse-filmer. Men nå reises bygget tilbake til gammel verdighet og skal bli en skaperfabrikk og et kulturhus som blir åpent for alle. Kroloftet flytter fra sine lokaler på Frysja i Oslo, og inn i tekstilfabrikken og industribygget i 2021. Kroloftet beskriver seg selv som et ideelt arbeidsfelleskap som balanserer mellom design, kunst, teknologi og rein og skjær moro. Kroloftet har også startet en folkefinansiering for prosjektet på Spleis, der du allerede nå kan forhåndskjøpe kurs, leie plass eller booke lokalene til en fest.

Virtuell Maker Faire

Maker Faire, verdens største skaperfestival-konsept, arrangeres 23. mai. Festivalen vil være verdensomspennende og foregå digitalt over 24 timer. Sjekk ut Facebook-eventet! Du kan fortsatt registrere deg som utstiller, foredragsholder og kursholder på deres Call for Makers.

Nrk lanserer Nasjonal Nerdekveld

NRKbeta sender direkte fra roterommet 19. mai i tre timer fra klokken 20:00. Temaene for sendingen er: Hvordan bedre det trådløse nettet hjemme? Hvordan virker 3D-printing og trenger du en 3D-printer? Droner, luftfoto og moro med fjernstyrte dingser. Full gjennomgang av det såkalt smarte hjemmet. Hva fungerer og hva fungerer ikke? Hvordan komme i gang med bygging, programmering og mekking selv? Hvordan er livet til en kar som har gjort nerding på YouTube til sitt levebrød? Sendingen går på nettkanalen Alltid Sammen og på NRK2. Les mer om sendingen hos NRKbeta.  

Norway Makers ønsker å bygge en kultur for skaperglede og innovasjon. Dersom det er noe du ønsker å tipse oss om, send en epost til: info@norwaymakers.org


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Norway Makers · Ullevållsveien · Oslo, 0171 · Norway