Copy
Nyheter om skaperbevegelsen i Norge
"Skaperverkstedet er et fantastisk tilbud til barn og ungdom, men også for lærere som kan komme hit og lære mer. Det handler i bunn og grunn om at dagens unge må forstå teknologien, men også være med på å skape teknologi, ikke bare forbruke teknologi. Jeg tror at det vi ser her, kommer til å sette elevene bedre i stand til å være med på å løse mange av fremtidens gåter, mange av de gåtene vi ikke har klart å løse så langt."
 
Kunnskapsminister Jan Tore Sanner

11. september åpnet kunnskapsministeren det nye TeknoLab Skaperverksted ved Oslo Vitensenter/Teknisk museum. La oss håpe at lærere, skoleeiere og rektorer lar seg inspirere av kunnskapsministeren til å ta sløyden inn i det 21. århundre og etablere skaperverksteder ved sine skoler. 

TeknoLab Skaperverksted

TeknoLab har blant annet klassesett med 3D-printere, folieskjærere og egen programmerbar musikkmaskin og vil brukes innen programmering, elektronikk og digital sløyd. Labben vil konkretiserer innholdet i Den Teknologiske skolesekken og vil brukes i undervisning av skoleklasser, elever ved Oslo Vitensenters Talentsenter, til etterutdanning av lærere og til Fiksefester for elektronikk. Les mer om tilbudet i TeknoLab og se reportasjen fra Østlandssendingen her.

Lærerkonferanse om programmering og skaperverksted i skolen

Er du lærer som lurer på hvordan du kan koble matematikk og programmering med digital sløyd, jobbe tverrfaglig med kunst, håndverk og teknologi så er dette konferansen for deg!

13. november arrangeres den regionale lærerkonferansen "Programmering og skaperverksted i skolen" på Teknisk Museum. Konferansen arrangeres i samarbeid med Udir BetaLab, Naturfagsenteret og Norway Makers. Mer informasjon og påmelding her.

OsloMet åpner makerspace

OsloMet Makerspace skal brukes til både undervisning, kursing og være åpent til studentene. Ikke minst skal det brukes tverrfaglig til kunst, teknologi og vitenskap, innovasjon og entreprenørskap. Men sist og ikke minst, – til lek. Som det ble på sagt på åpningen: "Lek er veien til kreativitet, kunnskap, engasjement og læring."

Vitensentrene får 50 mill til programmering i skolen

Vitensentrene i Norge får totalt 50 millioner over de neste fem årene til å lage et tilbud der elever og lærere skal få økt kompetanse i programmering. Flere av vitensentrene lyser nå ut stillinger på pedagoger med kompetanse innen programmering. 

Oslo Skaperfestival 2018 ble en suksess

Gigantisk marionett, slim, smiing, keramikk, bilbaner og roboter. 4500 deltakere, hvorav 500 spesielt inviterte ungdomsskoleelever, fikk ta del i kreativitet og skaperglede i alle dens former. Takk til de 120+ skaperne som bruker fritiden sin til å spre skaperglede. Dere er våres helter! Se reportasjen fra Østlandssendingen her.

Norway Makers ønsker å bygge en kultur for skaperglede og innovasjon. Dersom det er noe du ønsker å tipse oss om, send en epost til: info@norwaymakers.org


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Norway Makers · Ullevållsveien · Oslo, 0171 · Norway