Copy

21.–22. oktober 2016 arrangeres Oslo Skaperfestival på Deichmanske Hovedbibliotek i Oslo. Kom og opplev hva som skjer når teknologi, ingeniørfag, kunst og skaperglede møtes! Se hvilke oppfinnelser folk sysler med og delta på workshops i alt fra koding, strikking, smiing og 3d-printing.

Hele programmet er nå sluppet på festivalens nettsider. Følg festivalen på Facebook og #skaperfest. 

Festivalen er gratis og åpen kl. 10-17 fredag 21. og lørdag 22. oktober. Vi sees til to dager fylt av skaperglede!

Oslo Skaperfestival arrangeres av Deichmanske bibliotek, Lær Kidsa KodingNorsk Teknisk Museum og Norway Makers.

Møt unge skapere

Møt 20 ungdommer fra talentprogrammet som har fått en dag på å lage en prototype til en oppfinnelse og unge innovatører fra Ungt Entreprenørskap. Du får også møte Jon (12 år) som viser frem sin batteridrevet bålblåsevifte, en selvlysende lysbryter, en luftputebil og en maskin som lager nye ord!

Kunstnere

Billedkunstner Lars Aurtande tegner en verden av dyr og fabelvesener i sterk konflikt med robotlignende maskiner. Line With, billedkunstner og designer, trekker inn tre filosofer og en rotte i sine forsøk på å forklare samarbeidet med en maskin. Og Emma Davis arrangerer monotrykkverksted for skapere i alle aldre.

Startups

Møt Sverre Steensen som har utviklet over 200 produkter fra idé til ferdig produkt og har solgt for over 1 mrd kroner. Han har startet Unikia, Norges første idé laboratorium. Møt også skaperne av No Isolation – roboten som bringer elever med langvarig sykdom ut av isolasjon, Staalker – dronen som filmer deg når du gjør backflip og PancakeBot – roboten som printer pannekaker.

Innovatører

Opplev ORU Kayak, den foldbare kajakken som er laget i San Francisco, og Snowspeed som skal bli verdens raskeste rattkjelke som utvikles midt i Oslo.

Utdanning

Møt BBC – hør om micro:bit, den største utdanningsteknologiske satsingen i moderne tid. Arduino viser frem de siste produktene av den revolusjonerende mikrokontrolleren som brukes i undervisning verden over. Lær mer om hvordan vi kan få skaping inn i utdanningen av makerspacene Kodegenet, Teknologileir og Åpen sone for eksperimentell informatikk ved Universitetet i Oslo.

Verksteder og kurs

Bygg din egen drone, lag fabelaktige konstruksjoner i sugerør med Strawbees, skap en strikkekanon som kan styres med hjelp av en joystick, delta på figursmiing eller lag lysstyrte synthersizere med Captain Credible!

Show og konserter

På festivalen blir det også konsert. Captain Credible er den gale, musikalske vitenskapsmannen som lever inne i hodet til britiskfødte Daniel Lacey-McDermott. Musikkinstrumentene har han laget selv. Vi lover en forrykende avslutningskonsert lørdag kl 16.30.

Sponsorer og samarbeidspartnere
Norway Makers mål er å styrke skaperbevelgelsen i Norge.
Les mer om oss på våres nettsider.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Norway Makers · Ullevållsveien · Oslo, 0171 · Norway