Copy
Nyheter om skaperbevegelsen i Norge
Interessen for skaperverksted/ makerspace er sterkt økende. Ved årsskiftet var det hele 55 makerspaces i drift i Norge! 

Vi tror at 2018 blir året da skaperverkstedene for alvor inntar skolene. I november 2017 var vi med på å arrangere en lærerkonferansen "Skaperverksted i skolen" der det var 200 deltakere fra hele landet så interessen er stor blant lærere. Gledelig er det derfor at flere vitensentre nå tilbyr etterutdanning av lærere.

I april samler vi også alle ildsjelene ved makerspacene og lager Norges første makerspacekonferanse og i vinterferien er vi med å lage micro:bit-hackaton. I vårt nyhetsbrev finner du mer informasjon om disse arrangementene.

Makerspacekonferansen 2018

Norway Makers har gleden av å invitere deg til Makerspacekonferansen 2018! Konferansen arrangeres på Makerspace Norway i Kristiansand 14.–15. april.

Dette er konferansen av og for organisatorer av makerspacene i Norge. Gjennom foredrag, diskusjonsgrupper og sosiale happenings deler vi erfaringer med felles utfordringer og løsninger på det å drive et makerspace. Det blir også tid til å mingle og ikke minst bli kjent med den fine gjengen i Kristiansand.

Mer informasjon om konferansen her.

Makerlærer etterutdanning

Flere vitensentre i Norge tilbyr nå etterutdanning av makerlærere i pedagogikken og teknologien i et makerspace. Er du lærer og lurer på hvordan du skal koble matematikk og programmering, ta sløyden inn i det 21. århundre, jobbe tverrfaglig med kunst, teknologi og vitenskap, eller ønsker å bruke prototyping i Ungt Entreprenørskap, så er dette etterutdanningen for deg! 

Etterutdanningen arrangeres som dagskurs eller som kveldskurs over flere uker. Ta kontakt med det enkelte vitensenteret i Trondheim, Sandnes og Oslo for mer informasjon.

micro:bitparty 2.0

23.–24. februar arrangeres micro:bit hackaton på Teknisk museum i Oslo. Det konkurreres om å lage det mest morsomme, kreative eller lærerike programmet for micro:bit. Under hackatonnet arrangeres det også  introduksjonskurs og lærerkurs i micro:bit. 

Micro:bitparty 2.0 arrangeres av Åpen Sone (UiO) og Kodeklubben Oslo i samarbeid med Teknisk museum, Tekna og Norway Makers. Arrangementet er gratis, men krever påmelding.

Påmelding micro:bit.party 2.0

Midler til etablering av makerspace

Sparebankstiftelsen DnB er vel den organisasjonen som har støttet skaperbevegelsen i Norge mest økonomisk de siste årene. Vi minner om fristen for å søke er 1. februar.  Gjensidigestiftelsen har nylig også støttet søknader som har fokusert på skapende aktiviteter for barn og unge. De har søknadsfrist 15. september.

Makerspace - men hvordan?

Mange spør oss om hva som skal til for å lage et makerspace / skaperverksted. Vi har samlet våre beste tips og råd om hvordan lage makerspace

55 makerspaces i Norge!

Det etableres stadig nye makerspaces i Norge. Her finner du ditt lokale makerspacene.
 

Norway Makers ønsker å bygge en kultur for skaperglede og innovasjon. Dersom det er noe du ønsker å tipse oss om, send en epost til: info@norwaymakers.org


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Norway Makers · Ullevållsveien · Oslo, 0171 · Norway