Copy
Nyheter om skaperbevegelsen i Norge
Vi spådde at 2018 blir året da skaperbevegelsen for alvor inntar skolene, og nå ser det ut som vi kan få rett!

Naturfagsenteret og vitensentrene skal bringe skaperkulturen inn i skolen de neste tre årene. I september arrangeres Oslo Skaperfestival der flere hundre ungdom kommer og blir inspirert av engasjerte skapere. Nå vil vitensentrene og Naturfagsenteret spre festivalkonseptet ut i Norge.

Gledelig er det også at regjeringen har lansert Den Teknologiske Skolesekken der vi tror at skaperverkstedene i Norge kan spille en viktig rolle. Til slutt gleder vi oss over at reparasjonskonseptet til organisasjonen Restarters Norway nå skal spres nasjonalt!

Skaperkultur ut i skolene

Sparebankstiftelsen DNB tar skaperkulturen på alvor og gir 15 millioner til Naturfagsenteret og vitensentrene i Norge. Midlene skal brukes til å ta skaperkulturen ut i skolen for å nå flere barn og unge. Prosjektet innebærer utvikling av et nettsted med aktiviteter for barn og unge, opplæring av veiledere, etablering av skaperverksteder og skaperfestivaler i hele landet! 

Den Teknologiske Skolesekken lanseres

Regjeringen har satt av 450 mill de neste 5 årene til Den Teknologiske Skolesekken. Hensikten er å løfte interessen for programmering, teknologi og realfag blant de yngste elevene.Her har makerspacene i Norge en unik mulighet til å bidra.

Oslo Skaperfestival 2018 - meld deg på i dag!

Har du lyst til å bli med å lage Oslo Skaperfestival 2018? Nå er påmeldingen åpnet. Du kan melde deg på som foredragsholder, kursholder eller utstiller via festivalens nettsider. Søknadsfristen er 15. august og du får svar på om du har fått plass straks etter søknadsfristen. Festivalen arrangeres 7.–8. september på Deichman Hovedbibliotek i Oslo i samarbeid med Norsk Teknisk Museum, Tekna, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering og Norway Makers.

Fiksefester for elektronikk

Restarters Norway får 3,5 millioner kroner til sitt arbeid med å bygge opp en nasjonal reparasjonsbevegelse de neste tre årene. Organisasjonen skal etablere fiksegrupper i hele landet som skal arrangere lokale fiksefester hvor folk kommer sammen for å reparere ødelagt småelektronikk, i stedet for at de kastes. Norway Makers er stolte av å være med på laget.

Norway Makers ønsker å bygge en kultur for skaperglede og innovasjon. Dersom det er noe du ønsker å tipse oss om, send en epost til: info@norwaymakers.org


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Norway Makers · Ullevållsveien · Oslo, 0171 · Norway