Copy

9.–10. november arrangeres den nasjonale lærerkonferansen "Skaperverksted i skolen" på Norsk Teknisk museum i Oslo. Er du lærer som lurer på hvordan du skal ta sløyden inn i det 21. århundre, koble matematikk og programmering, jobbe tverrfaglig med kunst, teknologi og vitenskap eller ønsker å bruke prototyping i Ungt Entreprenørskap, så er dette konferansen for deg!

I et skaperverksted (makerspace) kombineres tradisjonelle håndverksfag med 3D-printing, laserkutting, e-tekstiler og programmerbar elektronikk og elevene gis mulighet til å være utforskende og kreative med teknologi. Et skaperverksted kan være alt fra et fullt utstyrt verksted til en kasse med utstyr som kan flyttes rundt etter behov og en didaktisk tankegang.

På denne konferansen vil vi dele erfaringer fra vitensenter og skoler som er i gang med skaperverksted, diskutere modeller og muligheter, presentere konkrete undervisningsopplegg og ha mange hands-on-aktiviteter. 

Konferansen arrangeres av Senter for IKT i utdanningen,  Norsk Teknisk Museum og Norway Makers.

Følg konferansen på Facebook eller ta en kikk på programmet på konferansens nettsider. Billetter kjøper du her (frist 27. oktober).

Roger Antonsen åpner konferansen torsdag 9. november med foredraget "Skaping og tenking". Hvordan er disse egentlig flettet sammen? Kan vi utvikle vår skaperevne ved å tenke og vår tenkeevne ved å skape? Vi ser på eksempler på matematisk kunst, tankefullt håndverk og hvordan skaperbevegelsen kan bidra i undervisningen. 

Roger Antonsen jobber som førsteamanuensis ved Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo. Han er en av Norges fremste formidlere og hans siste TED-talk er sett 2 millioner ganger.

Møt skoler som allerede er i gang med skaperverksteder. Vi har fått med oss Frode Rustøy fra Makerspace 2087 ved Byskolen i Sandefjord og Ellen Egeland Flø fra Mailand makerspace ved Mailand videregående i Lørenskog. Frode og Ellen vil dele sine tanker og erfaringer og vise eksempler fra prosjekter de er i gang med.
 

Ada.Ada.Ada! er et spektakulært, interaktivt show som forteller historien om Ada Lovelace - verdens første programmerer - med programmerbar kjole som blinker og piper. Vi lover en helt unik opplevelse på konferansens første dag!

Pedagogene fra Vitensentrene i Tromsø, Trondheim, Sandnes og Oslo kommer og deler sine personlige historier, tabber og erfaringer fra å drive makerspace. De holder også en rekke hands-on aktiviteter og viser deg hvordan du kan bruke vinylskjæring, tekstiltrykk, laserkutting, plastsveising og leken modellering i undervisningen.

micro:bit er mikrodatamaskien alle britiske 12-åringer har fått i gave av BBC. Nå inntar micro:bit også norsk skole. Få en innføring i micro:bit og lær hvordan den kan brukes i undervisningen. Bygg verdens første micro:bit-drone, lag en buzz-wire eller en robot styrt av micro:bit.

Norway Makers ønsker å bygge en kultur for skaperglede og innovasjon. Dersom det er noe du ønsker å tipse oss om, send oss en epost til: info@norwaymakers.org


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Norway Makers · Ullevållsveien · Oslo, 0171 · Norway