Copy

Fredag 7. og lørdag 8. september inntar oppfinnerne, kunstnerne, hackerne og hjemmemekkerne Deichman Hovedbiblioteket. Det er duket for en eventyrlig feiring av vitenskap og skaperglede.

Festivalen er gratis og åpen for alle. På programmet står foredrag, kurs, verksteder og show, og skapere fra hele Norge stiller ut sine oppfinnelser. På lørdag utvides også festivalen med Barnas Skaperfestival, som er spesielt tilrettelagt for de yngste. Festivalprogrammet finner du her.

Oslo Skaperfestival lages av Deichman Hovedbiblioteket, Norsk Teknisk Museum og Norway Makers i samarbeid med Tekna, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, Naturfagsenteret og Sparebankstiftelsen DnB.

Trønderne fra Hackheim makerspace inntar skaperfestivalen! Og de har tenkt å ta med oss 3D-printede beist med alt for mange bein, laserkuttet Wimshurstmaskin med alt for høy spenning, og endimensjonal PONG (med alt får få dimensjoner...). 

Under studiet industriell design ved NTNU lærer studentene en unik miks av designfag, realfag og teknologifag for å lage gode og brukervennlige produkter, tjenester og systemer. I et av fagene bruker studentene Micro:bit, Arduino og Raspberry Pi for å gjøre produkter interaktive. I foredraget til Ole Alsos får dere se flere av de utrolige prosjektene som studentene har laget og høre historien bak.

Bitraf Makerspace og Teknisk museum har laget det som må være Norges største bilbane i tre - Nerdy Derby. Den er 10 meter lang. Med treklosser, blomsterpinner, sugerør og litt snekring kan du konkurrere med dine venner om å lage festivalens raskeste bil!

Teknisk museums «Maker in Residence», Daniel Lacey-McDermott alias Captain Credible, forteller deg om hvordan programmering og musikk kan kombineres på sitt nyutviklede programmerbare musikkinstrument, – the micro:bit Orchestra.

Norway Makers ønsker å bygge en kultur for skaperglede og innovasjon. Dersom det er noe du ønsker å tipse oss om, send oss en epost til: info@norwaymakers.org


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Norway Makers · Ullevållsveien · Oslo, 0171 · Norway