Copy
Nyheter till dig som är företagare i Timrå
Klicka här om du vill läsa på webben

Stolta och glada


Svenskt näringsliv har släppt resultatet i sin stora enkät om företagsklimat. I Sverige och i Västernorrlands län går kurvan neråt när det gäller det sammanfattade omdömet hos företagare. Men i Timrå pekar den tydligt uppåt! Det betyder att vi gör mycket rätt, även om det fortfarande finns områden att förbättra förstås.

Tveka inte att höra av dig om det är något särskilt du vill att vi ska ta upp i nyhetsbrevet. Längst ner på sidan finns en knapp för synpunkter och önskemål, använd den!

Trevlig läsning!

Ps. Om brevet hamnar i din skräpkorg så kom ihåg att markera det som Inte skräp så kommer det rätt nästa gång.
Anna Hedensjö Johnsson, Svenskt Näringsliv och Peter Germer, Näringslivschef i Timrå

Högtryck i Timrå

Den 24 maj släppte Svenskt näringsliv svaren på årets stora enkätundersökning om företagsklimatet. Timrå kommun utmärker sig som en de få kommuner som förbättrat sitt sammanfattade resultat i jämförelse med övriga kommuner i Sverige.
– Jättekul och en indikation på att vi är på rätt väg i kommunen. Betyget är ett resultat av de samlade ansträngningarna i kommunens förvaltningar, säger Peter Germer, näringslivschef i Timrå kommun.

Timrå kommun har som övergripande mål att vara topp tio i Sverige när det gäller service till företagen. I den delen av enkäten har Timrå förbättrat sitt resultat sedan förra året.

– Vi är glada över att vi för första gången nådde en topp tio-placering 2015 och ambitionen är att vi ska bli stationära i den gruppen. Det handlar om ständiga förbättringar och en väl fungerande samordning av företagsärenden, kommenterar Germer. 

En del av enkäten handlar om attityder till företagande hos politiker, allmänhet, skola och medier. I alla de faktorerna har Timrå en uppåtgående kurva. Och bäst betyg från företagare får Timrå kommun i frågan som gäller kommunpolitikernas attityder till företagande.

– Det är fantastiskt roligt att vi tillsammans med vårt näringsliv i kommunen förstärker vårt företagsklimat ytterligare! Norrlands bästa företagsklimat och topp 10 i Sverige när det gäller service till företagen är det mål vi envetet strävar efter att uppnå, säger Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande.

Även i den del av enkäten som fick sämst resultat totalt i Sverige visar Timrå kommun ett trendbrott. Den handlar om hur man som företagare upplever hur kommunen sköter sin upphandling. Timrås kurva pekar uppåt även där.

– Vi är glada och stolta över enkätresultaten, säger Peter Germer, men det finns naturligtvis också förbättringsområden. Vi ser med spänning fram emot den slutliga rankingen som presenteras i september.

Läs resultatet av hela undersökningen här!

Linda Strid, ny marknadsutvecklare

Välkommen Linda Strid!

Rekryteringen av en marknadsutvecklare för bostadsbyggande i Timrå kommun är nu avslutad. Bland flera välmeriterade kandidater föll valet på Linda Strid.

Linda har en civilingenjörsexamen från KTH och kommer närmast från en tjänst som exploateringsingenjör på Stadsbyggnadskontoret i Sundsvall.

– Linda blir ett mycket välkommet tillskott för näringslivskontoret och Timrå kommun, säger näringslivschefen Peter Germer. Hon har stor erfarenhet av och ett genuint intresse för exploateringsfrågor och kommer att tillföra värdefull kompetens till vår kommun.

– Jag ser fram emot ett roligt och spännande uppdrag som framförallt innehåller möjligheter men också utmaningar för Timrå kommun. Bostadsbyggandet har fantastiska förutsättningar just nu i och med att behovet är konstaterat stort samtidigt som marknadsläget i regionen har vänt och flertalet byggprojekt är igång, inte minst i Sundsvallsområdet, säger Linda Strid.

Linda börjar den 1 augusti 2016 och tjänsten är en projektanställning på två år.

Linda Strid, ny marknadsutvecklare

Socialt ansvarstagande


På senare år har social hållbarhet diskuterats allt flitigare i samhällsdebatten. Frågorna handlar bland annat om hur och på vilket sätt arbetsgivare kan bidra. I hopp om att inspirera andra väljer nu Timrå kommuns näringslivskontor att erbjuda praktikplatser, studiebesök och intervjuträning till arbetssökande.

– Vi vill synliggöra de värden som skapas när socialt ansvarstagande integreras på ett affärsmässigt sätt i verksamheten. Dagens företagande är så mycket mer än att sälja en vara eller tjänst, det handlar om att arbeta hållbart och använda samhällets resurser på ett sätt som gynnar alla, säger Peter Germer, näringslivschef, Timrå kommun.

Initiativet är ett samarbete mellan näringslivskontoret, arbetsgivarnätverket Vi Kan och arbetsmarknadsprojektet Hela Vägen. Målet är att bredda kunskapen om social hållbarhet och att få fler arbetsgivare att engagera sig rent praktiskt.

– Känslan är att många arbetsgivare vill bidra men steget till praktisk handling upplevs besvärligt. Vi vill ändra på den inställningen och tror att näringslivskontorets exempel kan ge ringar på vattnet, säger Mathias Sundin, projektledare för Hela Vägen och ansvarig för Vi Kan.

Social hållbarhet med mångfald i centrum 
SCBs rapporter pekar på att Sverige har en stor befolkningsökning att vänta, vilket bland annat ställer krav på förbättrad integration. För arbetsgivare innebär detta också helt nya möjligheter. 

– Med befolkningsökningen följer även en ökning av kompetenser på arbetsmarknaden. Mångfalden gör att det lättare för arbetsgivare att hitta det man söker, säger Germer. 

Näringslivskontoret kommer under året att arbeta aktivt med den sociala hållbarheten och välkomnar alla med intresse i ämnet.

För mer information om initiativet vänligen kontakta:
Peter Germer, näringslivschef i Timrå, 070-300 00 72, peter.germer@timra.se
Mathias Sundin, projektledare Hela Vägen 072-080 29 79, mathias@investeramitt.se

Läs mer om projektet och nätverket:
www.helavagenmitt.se
www.vikanmittsverige.se

DubbelToppen

Inför sommaren passade vi på att dela ut två Toppen Timrå, en för maj och en för juni.
 

Toppen Timrå

Tilldelas Harald Nordkvist. 

För sitt engagemang och gedigna intresse att utveckla Färjaområdet bidragit till att utveckla Timrå till en attraktivare plats att besöka, leva och verka i. Harald skapar med sitt driv, en positiv utvecklingsanda som ger ringar på vattnet, inte bara till Färjaområdet utanför hela Timrå.


Ewa Lindstrand och Harald Nordkvist

Toppen Timrå

Tilldelas Sven Jansson

För att ha bidragit till en positiv syn på Timrå genom att bland annat fotografera och publicera bilder från Åstön och samtidigt skriva berättelser om de olika personerna som bor där. Han har genom sin varma, sociala person skapat en positiv bild som sprider en nyfikenhet hos alla att besöka Timrå.

Ewa Lindstrand och Sven Jansson

Nästa frukostsoffa är 26 augusti!

Glad sommar!


Sommaren närmar sig med stormsteg och vi vill passa på att önska er alla en tid av ljumma vindar, solsken, fågelkvitter och förhoppningsvis vila och avkoppling.

Näringslivskontoret kommer att vara stängt mellan 11-29 juli.
 
Aktuella upphandlingar
Entreprenör Timrå - mötesplatsen för företag
Näringslivskontorets hemsida
Håll dig uppdaterad genom vår evenemangskalender
Synpunkter, ideér eller önskemål
Ansvarig utgivare: Peter Germer, Timrå kommun, 060-16 31 39, peter.germer@timra.se
Produktion: Näringslivskontoret i Timrå och KarMin kommunikation AB


Kontakta oss: Tel 060-16 31 00 (växeln).

Detta nyhetsbrev skickas till företagare i Timrå kommun
Här kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig från fler nyhetsbrev

 


This email was sent to <<E-postdress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Näringslivskontoret Timrå · Terminalvägen 10 · Timrå 861 36 · Sweden

Email Marketing Powered by MailChimp