Copy
Nyheter till dig som är företagare i Timrå
Klicka här om du vill läsa på webben

Mot höst...

Årstiden medför mörkare dygn, men vi har många ljusglimtar att vänta i näringslivssammanhang här i Timrå. Vi tar nästa steg med varumärket From Timrå with Love. Vi bjuder på innovationstävling i teknik och presenterar ett hemligt UF-företag.

Tveka inte att höra av dig om det är något särskilt du vill att vi ska ta upp i nyhetsbrevet. Längst ner på sidan finns en knapp för synpunkter och önskemål, använd den!

Trevlig läsning!

Ps. Om brevet hamnar i din skräpkorg så kom ihåg att markera det som Inte skräp så kommer det rätt nästa gång.
Camilla Abrahamsson och Peter Germer

Teknikelever tävlar i innovation


TechCamp är en tolvtimmars innovationstävling för elever på teknikcollege i Timrå, Sundsvall, Härnösand och Ånge. Årets upplaga arrangeras av Timrå gymnasium och tävlingsuppdraget kommer från Permobil.

Anders Sellén, projektledare för årets TechCamp och programansvarig för teknikprogrammet på Timrå gymnasium, berättar:

– Cirka 140 elever som går andra året på länets teknikcollege kommer att samlas på Söråkers Folkets Hus den 17 november och tävla från klockan nio på morgonen till nio på kvällen. De tävlar i sex olika lag där vi blandar elever från olika skolor. Lagen kommer att handledas av studenter från Teknisk design på Mittuniversitetet.

– Själva tävlingsuppdraget får deltagarna inte veta något om förrän Magnus Andersson från Permobil presenterar det på tävlingsdagen. Men så mycket kan jag säga redan nu att det kommer att handla om produktutveckling och design, eftersom det är vi som arrangör som fått bestämma inriktning utifrån vår skolas tekniska profil, säger Anders Sellén.

Innovationstävlingen är uppdelad i tre delar: idégenerering, genomförande och presentation.

Idégenereringen sker i mindre grupper inom lagen. Smågrupperna arbetar fram varsitt förslag kring problemställningen och sedan ska respektive lag enas om vilket förslag man ska jobba vidare med under dagen.

– I slutet av dagen ska de sex tävlande lagen presentera sina arbeten för en jury bestående av Magnus Andersson från Permobil, en representant från Industridesign på Mittuniversitetet och mig. Vi i juryn kommer bland annat att titta på idéhöjd, den tekniska lösningen och hur säljande lagens pitchar är, berättar Anders som ser fram emot en spännande och intressant TechCamp i Söråker i november. 

TechCamp är ett samarbetsprojekt mellan teknikcollegeutbildningarna i Västernorrland för att skapa en regional samverkan och utbyte mellan programmen. Ambitionen är att TechCamp ska vara en årligen återkommande aktivitet som teknikcollegen i länet turas om att arrangera. 

Gratis marknadsföringsportfölj  


Vi har tagit de första stegen för att stärka upp varumärket Timrå. Ett arbete som vi alla tjänar på. Nu går vi in i en fas där det ska produceras material som bland annat ni företagare ska kunna använda.

– Vi ska ta fram en marknadsföringsportfölj, med andra ord utställningsmaterial som företagen kan låna när de åker ut på mässor eller ha uppställt i företagets konferensrum, entré eller liknande.

– Vi kommer ta fram mallar för presentationer som går att ladda ner och fylla på sitt eget innehåll. Vi kommer att trycka små klistermärken som företag kan sätta på sina leveranser och använda i andra sammanhang, allt för att sprida en positiv bild av Timrå, fortsätter Marie Zetterlund, informationsansvarig på Timrå kommun.

Vi behöver fånga upp era önskemål och förslag kring hur vi kan hjälpas åt att stärka bilden av Timrå.

– Vill ni att vi kommer ut till er och berättar mer om konceptet och hur ni kan använda marknadsföringsportföljen så hör av er, uppmanar Marie.

Viktigt att alla hjälps åt

Att stärka bilden av Timrå är ett långsiktigt arbete som förutsätter att kommunen, näringslivet, medborgare och föreningar hjälps åt.

– Det här är en vinna-vinna-fråga, säger Marie. Stärker vi bilden av Timrå så kommer fler att besöka Timrå, fler kommer flytta hit och fler företag kommer att etablera sig här, det är jag övertygad om, säger Marie Zetterlund, informationsansvarig på Timrå kommun.

Redan idag kan du hjälpa till och bidra. Surfa in på våra kanaler,

www.fromtimrawithlove.se

#fromtimråwithlove

www.facebook.com/fromtimrawithlove

Har du frågor, ideér eller synpunkter? Hör av dig till Marie Zetterlund, epost eller tfn 060-16 34 22

Camilla Abrahamsson och Peter Germer

Toppen Timrå till Sara Nordström! 


För sitt engagemang och genuina intresse för ungdomar och entreprenörskap i skolan. I sin yrkesroll vägleder och inspirerar hon unga människor till sina framtida yrkesval. Sara är en idéspruta och med sin sprudlande energi, glädje och envishet visar hon att hon tror på Timrå och näringslivet i kommunen.

Tack för att Du bidrar till att göra Timrå Toppen!
Sara Nordström
UF-företaget

AirShells UF 


Hösten är igång och därmed även våra UF-företag. Ett av dessa är AirShells UF som drivs av 
Tiffanie Sellbom, Linn Engman, Beatrice Erixon och Märta Zaboli.

Företaget jobbar med att ta fram en prototyp av ett iPhone-skal som kommer vara till stor hjälp och nytta för många. Än så länge är det väldigt hemligt.
– Jag kan inte avslöja så mycket än. Just nu håller vi på att, med hjälp av Tvätteriet, ta fram en 3D-prototyp av skalet, säger Beatrice Erixon.

Idén växte fram när de kände att det inte fanns ett skal som täckte upp deras behov av vad ett mobilskal ska innehålla.

– Just nu jobbar vi med att få fram produkten och få klart ritningen och det är väldigt roligt, säger Beatrice.

Tjejerna läser entreprenörsskap på skolan. Det roliga med att driva UF-företag är enligt dem är att ta fram en idè, egen rådgivare, kontakt med andra.

– Vi vill gärna hitta någon som vill samarbeta med oss, en partner som vill investera och hjälpa oss på vägen, säger Beatrice.

Tjejerna kommer prata mer om sitt företag under nästa Frukostsoffa den 28 oktober.

Vill du redan nu veta mer och kanske bli en partner, kontakta Beatrice Erixon, tel 070-292 06 00

Märta Zaboli, Linn Engman, Beatrice Erixon och Tiffanie Sellbom

E-handlare – lär dig mer om SEO!


E-handelsnätverket träffas den 26 oktober kl.16.30 på Terminalvägen 10, för att lära mer om
SEO-sökmotoroptimering. Per Ledin kommer att informera och inspirera.

SEO brukar delas in i tre element: Analys, On page och Länkstrategi. Per kommer att berätta mer om detta och om hur allt hänger ihop.

Anmäl dig senast den 25 oktober till ingrid.thyberg@timra.se

Frukostsoffan 28 oktober!

Vi har fyllt Frukostsoffan med intressanta gäster som kan ge dig som företagare möjlighet att utvecklas, inspireras och utöka ditt kontaktnät.
Kom och nätverka med oss! 
Anmäl dig här!

Egetföretagardagen!


Den 27 oktober anordnar Nyföretagarcentrum en dag för företagande. Genomtänkts skapare Johan Wikström och Årets Företagare Niklas Thorén är ett par av dagens inspiratörer! Träffa våra rådgivare, samarbetspartners, nya affärsvänner, nyföretagare och etablerade företagare.
Anmäl dig här!

Drop in för dig som driver eller vill starta företag


Allt om företagande! Passa på! Kom och ställ dina frågor!

Den 27 oktober finns Timrå kommun tillsammans med Bolagsverket, Coompanion, Skatteverket, Näringslivsbolaget Sundsvall, Nyföretagarcentrum Sundsvall Timrå, Almi företagspartner, Åkroken business incubator och Miun Innovation på plats för att svara på dina frågor. 

Drop in mellan kl. 12-15. Plats: Näringslivsbolaget, Stadshuset Sundsvall

Aktuella upphandlingar
Entreprenör Timrå - mötesplatsen för företag
Näringslivskontorets hemsida
Håll dig uppdaterad genom vår evenemangskalender
Synpunkter, ideér eller önskemål
Ansvarig utgivare: Peter Germer, Timrå kommun, 060-16 31 39, peter.germer@timra.se
Produktion: Näringslivskontoret i Timrå och KarMin kommunikation AB


Kontakta oss: Tel 060-16 31 00 (växeln).

Detta nyhetsbrev skickas till företagare i Timrå kommun
Här kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig från fler nyhetsbrev

 


This email was sent to <<E-postdress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Näringslivskontoret Timrå · Terminalvägen 10 · Timrå 861 36 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp