Copy
Nyheter till dig som är företagare i Timrå
Klicka här om du vill läsa på webben

Guldrus...

Årets företagargala är avslutad och vi på Näringslivskontoret går fortfarande omkring i ett guldrus. Vilken succé ni företagare skapar. Läs om vinnarna i respektive kategori och träffa Årets nyföretagare/rookie lite närmare.  

Tveka inte att höra av dig om det är något särskilt du vill att vi ska ta upp i nyhetsbrevet. Längst ner på sidan finns en knapp för synpunkter och önskemål, använd den!

Trevlig läsning!

Ps. Om brevet hamnar i din skräpkorg så kom ihåg att markera det som Inte skräp så kommer det rätt nästa gång.
Camilla Abrahamsson och Peter Germer

En gala som betyder mycket

Återigen blev Guldstegen ett mycket lyckat arrangemang. Och i år slog röstningen alla rekord mycket tack vare sociala medier.

– Det är så otroligt viktigt att lyfta företagarna i kommunen. Inte bara för det jobb de gör i verksamheten utan även för den betydelse de har i samhället. Ett gott företagsklimat gynnar alla i en kommun och kommer alla tillgodo, menar Peter Germer, näringslivschef i Timrå. 

– Det är viktigt att vi lyfter våra företag och belönar dem för det de gör. Fokus på vår gala är företagen och entreprenörerna. Vi vill hylla de som satsar och vågar oavsett storlek på företaget, alla jobbar hårt, menar Peter.

– Då är det otroligt viktigt att vi som företrädare för kommunen visar att vi tycker deras arbete är viktigt. Företagen behöver inspiration och belöning för sitt fina arbete, säger Peter.

– Jag har varit på många galor genom åren och det jag ser är att Guldstegen verkligen sätter företagarna i centrum, det är festligt och lättillgängligt och inte stelt. Jag tror och hoppas att alla känner sig välkomna. Dessutom är jag mycket imponerad över det arrangemang som Söråkers Folkets Hus bjuder på, här är det ungdomar som sköter allt från servering till förstklassiga uppträdanden. Det lovar gott för vår region i framtiden, säger Peter.

Camilla Abrahamsson har varit projektledare för Guldstegen i 4 år:
– Personligen så tycker jag att vi gjort den bästa Guldstegen hittills! Det mesta har gått enligt plan och ser man det i sin helhet så har de förändringar vi gjort i starten slagit väldigt väl ut. Det finns alltid saker att förbättra men med den budget och de förutsättningar vi har så har vi lyckats otroligt bra, säger Camilla.

– Tiden är en viktig faktor i arbetet med Guldstegen. Vissa processer måste sätta igång tidigare, även om målet är Guldstegekvällen, så är det processer som nominerings- och röstningsförfarandet som kan utökas för att nå sin fulla effekt och något som vi kommer att jobba med i framtiden. Detaljerna är alltid viktiga inför en sådan här kväll och något som man alltid kan förbättra. Men som sagt i sin helhet så kändes Guldstegen 2016 som en utav de bästa, avslutar Camilla.


Och vinnare är... 


Årets Unga entreprenör
Lidehäll Öberg, Emelie Öberg

”För att ha fångat upp en trend, utvecklat ett eget koncept och snabbt hittat kanaler ut på en relativt ny marknad.”

Årets Företagare inom handeln
Delta Blommor och presenter, Elisabeth Nolander

”Har genom lång erfarenhet i branschen byggt upp ett företag där nyckelordet är personlig service, där stor vikt ligger på att ge kunden det lilla extra.”

Årets Innovatör
Svenska Våtrumsrecond AB, Göran Lindström, Uno Hasselblad.

”Har genom energi och drivkraft tagit fram en innovativ och vattentät idé som har goda förutsättningar för kommersiellt genomslag.”

Årets Uppstickare
Nybergs Fastigheter & Förvaltning AB, Nicklas Nyberg

”Med stort mod, tydligt entreprenörssinne och en rejäl dos jäklar anamma visar årets uppstickare att ingenting är omöjligt.”

Årets Företagare inom besöksnäringen
Söråkers Herrgård, Jane Jonsson

”Driver en verksamhet där man satsar på ett gott värdskap och genom nytänkande hittar nya koncept för att utvecklas.”

Årets Nyföretagare/rookie
Amorint AB, Tomas Lind

”Har genom god företagsamhet och stark drivkraft skapat en blomstrande verksamhet i en bransch där konkurrensen är tuff.”

Årets Företagare
Premicare AB, Patrik Wreeby

”Har byggt upp ett innovativt och spännande företag från ax till limpa. Är en entreprenör ut i fingerspetsarna och sitter inte still i båten.”

Årets Hedersomnämnande
Alf H Forsberg

”En sann ambassadör och entreprenör som aldrig missar ett tillfälle att med sin härliga framtidsoptimism stärka varumärket Timrå. Generöst delar denna person med sig av sin tid, kunskap och sina kontakter till andra yngre företagare och bidrar till tillväxt även utanför sin egen företagssfär.”

Guldstegen i repris

Missade du galan eller vill du titta om du fastnade på film? Här kan du ta del av 3 timmar och 35 minuter sändning som ST gjorde.

Guldstegen i repris!

Möt Årets nyföretagare/rookie
 

Årets nyföretag Amorint säljer lokalt odlade växter av hög kvalité, som klarar av klimatet i vår zon. Amorint är beläget vid Vivansborg i Timrå. Företaget startade förra året Norrlands största produktion av växter odlar lokalt sommarblommor, perenner, buskar och äppelträd. Dessutom utför man anläggningsarbeten.

– Det har gått väldigt bra och vi märker att folk är glada över att kunna köpa trädgårdstjänster, säger Tomas Lind.
– Jag är en av två trädgårdsmästare, sen har vi anläggare, målare och vi har även snickare. Vi är i dagsläget fem anställda och planen är att vi ska växa, men vi tar det i den takt som vi klarar av, säger Tomas.

För Tomas kom nomineringen med ett lyckorus och han blev överlycklig.
– Jag kände mig som en vinnare redan vid nominering. Det är så härligt för vi jobbar ju med att göra världen vackrare. Det vi producerar är från grunden. Köper du en växt av oss så slipper du mördarsniglar. Växterna vi sålde ut i maj i fjol stod till november. De är skapade i vår zon för vår zon, menar Tomas.

– Jag blev så glad över priset att jag tog med mina barn på restaurang och vi bestämde oss för att bygga en egen Guldstege i full storlek. I stället för trappsteg har den blomlådor. Den kommer att finns på Vivansborgs försäljningsplats. Efter utmärkelsen har vi även fått inbjudan till Härnösand för att sälja växter på torget och vi ska även hjälpa Bergvärme AB att återställa och göra fint efter deras entreprenader. Så det har hänt en hel del efter Guldstegen, säger Tomas Lind.

Amorint AB, Tomas Lind och Mikael Persson

Toppen Timrå

Månadens Toppen Timrå gick till Jonas Olert med motiveringen:

"För sitt engagemang och sin förmåga att se möjligheter som driver kommunens utveckling och näringsliv framåt. Han vågar satsa och genom sin starka vilja att utveckla verksamheter är Jonas en bra förebild och ambassadör för andra företagare i kommunen.

På det viset bidrar han till att stärka och stötta Timrå kommuns arbete mot Norrlands bästa företagsklimat. Tack Jonas för att du bidrar till att göra Timrå toppen!"

Jonas Olert
UF-företaget

Rätt att vara kvinna UF


Ida Lehman, Anna Westin och Lilly Söderberg är tre unga tjejer som brinner för kvinnors rättigheter.
– Vi läser alla samhällslinjen och då blir man väldigt medveten om saker i världen och framförallt det som rör flickor och kvinnor. Vi har länge varit feminister alla tre, säger Ida.

I sitt UF-företag har de sålt tygpåsar med ett feministiskt tryck med målet att samla in pengar till Plan Sveriges kampanj Because I am a girl.

– Det har gått jättebra, vi sålde 100 påsar till slut och nådde vårt mål med att få ihop omkring 5 000 kr till Plan Sveriges kampanj, berättar Ida stolt.

– Det är roligt att driva företag och vi fick göra det vi ville. I företaget hade vi alla olika roller jag ansvarade för marknadsföring, Anna var VD och skötte ekonomin och Lilly tog fram trycket och var stöd i företaget, säger Ida. 

Nu återstår för tjejerna att avveckla företaget och lämna över pengarna till till Plan Sverige och hoppas att dom kommer till nytta där de behövs bäst.

Ida Lehman, Anna Westin och Lilly Söderberg

Frukostsoffan håll utkik!

Snart kommer inbjudan till frukostsoffan 27 maj.

Aktuella upphandlingar
Entreprenör Timrå - mötesplatsen för företag
Näringslivskontorets hemsida
Håll dig uppdaterad genom vår evenemangskalender
Synpunkter, ideér eller önskemål
Ansvarig utgivare: Peter Germer, Timrå kommun, 060-16 31 39, peter.germer@timra.se
Produktion: Näringslivskontoret i Timrå och KarMin kommunikation AB


Kontakta oss: Tel 060-16 31 00 (växeln).

Detta nyhetsbrev skickas till företagare i Timrå kommun
Här kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig från fler nyhetsbrev

 


This email was sent to <<E-postdress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Näringslivskontoret Timrå · Terminalvägen 10 · Timrå 861 36 · Sweden

Email Marketing Powered by MailChimp