Copy
Nyheter till dig som är företagare i Timrå
Klicka här om du vill läsa på webben

Nytt år – nya möjligheter!


2017 är igång och vi ser fram emot ett bra företagarår i Timrå. I detta nyhetsbrev kan du bland annat läsa om satsningarna inom besöksnäringen och om vad som är på gång hos Företagarna Timrå. Läs också om hur du nominerar en Timrå-företagare till Guldstegen 2017.

Tveka inte att höra av dig om det är något särskilt du vill att vi ska ta upp. Längst ner på sidan finns en knapp för synpunkter och önskemål, använd den!

Trevlig läsning!

Ps. Om brevet hamnar i din skräpkorg så kom ihåg att markera det som Inte skräp så kommer det rätt nästa gång.
Vem tycker du är värd en Guldstege?

Nu kan du gå in på www.guldstegen.se och nominera just din favorit! Kanske just ditt nominerade företag får stå på scenen med en Guldstege den 6 april. Nomineringen pågår fram till den 10 februari. 

Guldstegen äger rum den 6 april, på Söråkers Folkets Hus. Arrangemanget är ett samarbete mellan Timrå kommun och Företagarna Timrå i syfte att lyfta fram och fira Timrås näringsliv.


9 miljoner satsas på kustpärlor

 
2016 års sista dag kom ett mycket efterlängtat besked från länsstyrelsen. Timrå kommun har, tillsammans med Sundsvall, beviljats nio miljoner kronor för att utveckla förutsättningarna för en ökad turism längs kusten. Här i Timrå är Färjaområdet, Åkerviken och Wifstavarfs gästhamn prioriterade områden i detta utvecklingsarbete.
 
Linda Leiderud, ansvarig för besöksnärings- och landsbygdsutveckling i Timrå kommun, är väldigt glad för det positiva beskedet från länsstyrelsen:
– Nu ska vi tillsätta en organisation, anställa en projektledare och en byggledare och sätta fart på arbetet. Det har varit en lång resa för att komma hit. Vi började med en förstudie redan 2014 som kom fram till att Timrås nio mil kust- och deltaområde gör att tillgången och närheten till vattnet är vår största tillväxtfaktor när det handlar om besöksnäring och landsbygdsutveckling. Med hjälp av olika föreningar i kommunen har vi kommit fram till vilka områden och satsningar som ska prioriteras och i kommunens översiktsplan pekas nu också en utvecklingsriktning ut.
 
Sedan tidigare har Jordbruksverket, genom Leader Mittland Plus, beviljat pengar till att göra Färjaområdet på Tynderö mer tillgängligt och attraktivt.
– Färja blir först ut av de nu planerade satsningarna. Där ska bland annat kajen rustas upp och ett café ska byggas, berättar Linda.

För Åkerövikens del är planerna bland annat att ett servicehus för båtturister ska byggas, grillplatser och parkeringsplatser ska anläggas och man ska göra tillgänglighetsanpassningar. Vid Wifstavarfs hamn handlar det om upprustning så att större båtar, bland annat turbåtar, ska kunna lägga till.
 
– Syftet med satsningarna är att Timrå ska få fler besökare och bättre förutsättningar för företagande och entreprenörskap. Målet är en mer levande landsbygd och mer levande besöksnäring, säger Linda Leiderud.

På gång hos Företagarna

 
Företagarna är Sveriges största organisation för små och medelstora företag. Det finns 260 lokala föreningar, varav en i Timrå, som bland annat erbjuder kurser så att du som företagare får rätt förutsättningar för att kunna nå framgång.
 
Här är något av vad som är på gång hos Företagarna Timrå:
  • 20 februari. Frukostmöte på Söråkers herrgård om upphandling. Timrå kommuns upphandlings- och IT chef, Stefan Eriksson, och Kristina Jönsson, upphandlare, informerar om de nya upphandlingsreglerna som infördes vid årsskiftet.
  • 22 februari. Kurs i digital marknadsförings och sociala medier. Kursen hålls på Terminalvägen 10 hos Entreprenör Timrå.
  • 15 mars. Del två av kursen i digital marknadsföring och sociala medier.
  • Skatteträff. Datum är ännu inte bestämt. Träffen kommer bland annat att handla om hantering av personalregister.
Mer information om tider, kostnad och andra aktiviteter hittar du på foretagarna.se där du också kan anmäla dig.

– Alla är välkomna att delta. Man behöver inte vara medlem i Företagarna. Om du som är företagare har förslag på kurser och aktiviteter som du tycker att Företagarna ska arrangera är du välkommen att höra av dig, hälsar Lars Holm, ordförande i Företagarna Timrå.

 

Frukostsoffan
27 januari

Nu kickar vi igång 2017 med en Frukostsoffa som kommer handla om unga entreprenörer, spännande arbete med innovationer och sen toppar vi det med lite guld och kärlek.

Vi testar även ett nytt grepp i vår kommunikation och webbsänder Frukostsoffan under våren. 

Terminalvägen 10
Kl. 7.45-9.15
Anmäl dig här!

Vi söker tillfälliga bostäder!


Utbyggnaden av Östrands massafabrik skapar ett behov av tillfälliga boenden och uppställningsplatser.

Vi har lovat att hjälpa till med att förmedla kontakter från företag och privatpersoner.

Kan du kan hjälpa till? 
Välkommen att kontakta Ingrid Thyberg:
ingrid.thyberg@timra.se
Tel 070-237 77 90

From Timrå with love kommer att finnas på Timrå IKs hemmamatch den 27 januari. Under kvällen kommer pengar att samlas in till Barncancerfonden. Alla som bidrar med en slant i våran bössan får en bandanas/buff. Vi ses!

Under årets första frukostsoffa den 27 januari 2017 berättar Marie Zetterlund mer om projektet och vad som är på gång.

Har du frågor, idéer eller synpunkter?
Hör av dig till Marie Zetterlund, epost eller tfn 060-16 34 22

www.fromtimrawithlove.se
#fromtimråwithlove
www.facebook.com/fromtimrawithlove

Malte Wiktsröm, mlTimrå
UF-företaget

Datafixaren som gör hembesök

 
När det är trassel med datorn, läsplattan eller mobilen rycker Malte Wikström ut. I sitt UF-företag mITimrå hjälper han privatpersoner, hemma hos dem, att lösa vanliga teknikproblem.
 
– Det var min farmor som fick mig att komma på affärsidén. Så fort det är något hon inte klarar av eller förstår när hon sitter med sin iPad eller dator, ringer hon och ber mig om hjälp, berättar Malte som förstod att det inte enbart är farmor som har behov av hjälp.
-Jag tror att det finns ganska många, framför allt lite äldre personer, som inte är så dataerfarna. Det finns nog också ganska många som inte har någon att be om hjälp, säger han.
 
Maltes idé är att han kommer hem till den som behöver hjälp.
– Ett personligt bemötande tycker jag är viktigt och den jag träffar och hjälper får också chans att lära sig mer. Det är lättare att visa och berätta än att förklara via telefonen, tycker Malte.
 
Han går andra året på det samhällsvetenskapliga programmet på Timrå gymnasium.
-När man läser samhällsprogrammet är kursen att starta UF-företag inte obligatorisk. Jag gjorde det tillvalet, berättar Malte som driver mITmrå på egen hand och alltså är så väl vd, som ekonomichef, marknadschef som problemlösare.
Nu ska han driva mITimrå den här terminen och sedan ska företaget avvecklas eftersom kursen tar slut.
– Jag få se vad som händer sedan. Visar det sig att mina tjänster efterfrågas kanske jag tar upp företaget senare, när jag har pluggat klart.
 
Malte var med på den lokala UF-mässan i slutet av förra terminen och presenterade sin affärsidé.
– Det var många lite äldre personer som besökte UF-mässan och de verkade intresserade av vad jag har att erbjuda. Men än har jag inte haft så många uppdrag. Just nu funderar jag på hur jag ska marknadsföra mitt företag på bästa sätt. Jag har en idé om att jag ska kontakta pensionärsföreningar och be att få komma och presentera mig, berättar Malte och förklarar att hans favoritproblem är de som går snabbt att lösa men ändå innebär en utmaning.

 

Entreprenör Timrå - mötesplatsen för företag
Näringslivskontorets hemsida
Håll dig uppdaterad genom vår evenemangskalender
Synpunkter, ideér eller önskemål
Aktuella upphandlingar
Ansvarig utgivare: Peter Germer, Timrå kommun, 060-16 31 39, peter.germer@timra.se
Produktion: Näringslivskontoret i Timrå och KarMin kommunikation AB


Kontakta oss: Tel 060-16 31 00 (växeln).

Detta nyhetsbrev skickas till företagare i Timrå kommun
Här kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig från fler nyhetsbrev

 
Aktuella upphandlingar
Entreprenör Timrå - mötesplatsen för företag
Näringslivskontorets hemsida
Håll dig uppdaterad genom vår evenemangskalender
Synpunkter, ideér eller önskemål


This email was sent to <<E-postdress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Näringslivskontoret Timrå · Terminalvägen 10 · Timrå 861 36 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp