Copy
Nyheter till dig som är företagare i Timrå
Klicka här om du vill läsa på webben

Dags att rösta i Guldstegen!


Nu presenterar vi de nominerade till årets Guldstege, glöm inte att rösta. Dessutom tittar vi närmare på våra blivande entreprenörer genom UF-företaget. Och läs om insatserna med varumärkesarbetet som nu tar nästa steg.

Tveka inte att höra av dig om det är något särskilt du vill att vi ska ta upp i nyhetsbrevet. Längst ner på sidan finns en knapp för synpunkter och önskemål, använd den!

Trevlig läsning!

Ps. Om brevet hamnar i din skräpkorg så kom ihåg att markera det som Inte skräp så kommer det rätt nästa gång.

Och dom nominerade till Guldstegen 2017 är ...

 

Gå in på Guldstegen.se och se! 


 
den nya kategorin Årets Unga Löfte

Välkommen Urban Jonsson!

Vi är glada att presentera en ny medarbetare på Näringslivskontoret. Urban Jonsson, är 59 år och kommer från Njurunda. Han började sin tjänst den 15 februari och är anställd som näringslivsutvecklare fram till och med september i år.

– Det ska bli spännande att få samarbeta med företag och föreningar som vill utveckla Timrå kommun och regionen mot framtiden, säger Urban Jonsson om att arbeta som näringslivsutvecklare.

Urban har en gedigen bakgrund som både företagsledare och företagskonsult. Han har genom åren samlat på sig en bred erfarenhet inom en hel del områden, bland annat som säljare av styr- och övervakningssystem för fastigheter, produktutvecklare av energimätsystem och han har också varit företagsmentor på Nyföretagarcentrum.

– Jag var också anställd på Sundsvalls Luftvärnsregemente fram till nedläggningen 1982, berättar Urban. Det har gjort att jag har många fina minnen från Åstön, fortsätter han.

Det är besöksnäring och landsbygdsutveckling som är hans huvudsakliga ansvarsområde på Näringslivskontoret och Urban har redan börjat få en bra bild av verksamheten.

– Nu är det bara att sätta sig in i alla aktuella och spännande projekt som pågår och är på ingång, säger Urban Jonsson. Och det blir inga problem eftersom jag har bra stöd från mina kollegor på Näringslivskontoret, avslutar Urban Jonsson, numera näringslivsutvecklare.

From Timrå with love
From Timrå with love

Verkstad och inspiration 


På Alla hjärtans dag träffades ett härligt gäng ambassadörer för From Timrå with love. Vi genomförde en kreativ arbetsstuga med att fylla på vår portal med innehåll. Dessutom blev vi inspirerade av Fotograf Pär Olert som delade med sig av tips och tankar kring hur man tar bra bilder. 

Vi behöver fler ambassadörer som hjälper oss att sprida positiva bilder av Timrå. Vill du och ditt företag hjälpa till. Hör av dig till Marie Zetterlund och diskutera möjligheter.

Varmt välkommen på nästa träff som äger rum den 28/2 kl 17.30. Läs mer om träffen här!
Anmäl dig till minna@osynlig.se

Har du frågor, idéer eller synpunkter? 
Hör av dig till Marie Zetterlund, epost eller tfn 060-16 34 22

www.fromtimrawithlove.se
#fromtimråwithlove
www.facebook.com/fromtimrawithlove

Business Start – affärsutveckling för alla 


Business Start är ett kostnadsfritt affärsutvecklingsprogram som är öppet för alla som vill utveckla sin idé, oavsett om du är privatperson eller företagare.
Du kanske vill starta en egen verksamhet, utveckla ett befintligt företag eller lansera en produkt eller tjänst på marknaden. Business Start ger dig inspiration, verktygen och stödet du behöver för att utveckla din idé mot en lönsam affär.
 
– Vi startade den 21 februari, men man kan anmäla sig löpande och delta i så många träffar man vill under våren, berättar Mauri Mellenius, affärsutvecklare på BizMaker, som arrangerar Business Start.

Programmet bygger på fyra teman: Affärsidé och kundverifiering, Lönsamhet och försäljning, Immaterialrätt och affärsövertag samt Finansieringsplan.
– Business Start erbjuds i länets alla kommuner. Det går alltså bra att delta på annan ort vid något tillfälle om det passar bättre, säger Mauri.
 
­– Business Start fokuserar på att utveckla din affärsidé och affärsmodell, träna på att presentera ditt värdeerbjudande och hitta nya vägar till marknaden. Föreläsningar varvas med workshops och eget arbete. Varje träff börjar med att "pitcha", det vill säga presentera våra affärsidéer för varandra, både i grupp och enskilt, berättar Mauri Mellenius. 
 
Ta chansen och delta vid en eller flera av de kurstillfällen som erbjuds under våren:
7 mars, 21 mars, 4 april, 18 april, 2 maj, 16 maj samt 30 maj.
Plats: Entreprenör Timrå, Terminalvägen 10.
Tid: Kl 15.00-17.00
Anmälan och mer information: mauri.mellenius@bizmaker.se, tel 070-513 01 80
 
Mauri Mellenius, Biz maker
 
Amorint AB, Tomas Lind och Mikael Persson
Nimu Yousuf och Nimo Omar driver Sammanto UF.
Sammanto UF

Med somalisk mat som affärsidé

 
Nimu Yousuf och Nimo Omar går Introduktionsprogrammet på Timrå gymnasium. Tillsammans driver de UF-företaget Sammanto.
– Vi lagar somalisk mat. Det är jättegott och många är nyfikna och vill gärna smaka, berättar Nimu.
 
Sambusa är deras paradrätt. I Somalia är det en vanlig maträtt vid festligheter.
– Det är inte så svårt att göra, säger Nimu och berättar att man först bakar ett bröd av mjöl, salt, vatten och olja. Brödet fylls med kött, formas till en trekant och friteras.
 
– När vi startade Sammanto UF jobbade vi mycket med företaget. Just nu hinner vi inte göra så mycket annat än jobba med läxor. Vi har marknadsfört oss och sålt så mycket än. Men vi ska vara med på UF-mässan i Sundsvall i mars, så snart ska vi börja jobba mer med vårt företag igen, säger Nimu.
 
Företagets namn, Sammanto, är en kombination av namnet på den somaliska maträtten sambusa och namnet på en afghansk maträtt, manto.
– När vi startade var nämligen en flicka från Afghanistan med i företaget också, men det är hon inte längre, förklarar Nimu.
 
Det är Nimu som är vd för Sammanto UF. Nimo är marknadsansvarig och säljare.
– Det är jätteroligt att jobba med ett UF-företag, tycker båda två. Roligast är att träffa så många människor som är nyfikna på somalisk mat.
– Hittills har vi bara haft nöjda kunder, berättar tjejerna.
 
Båda tycker att det är kul och intressant att lära sig driva ett företag. Men de tror inte att det är företagare de kommer att bli i framtiden.
– Jag vill bli sjuksköterska, berättar Nimu som tror att hon ändå, oavsett vad hon satsar på i framtiden, kommer att ha nytta av de erfarenheter och lärdomar hon nu får som UF-företagare.

Vi söker tillfälliga bostäder!


Utbyggnaden av Östrands massafabrik skapar ett behov av tillfälliga boenden och uppställningsplatser.

Vi har lovat att hjälpa till med att förmedla kontakter från företag och privatpersoner.

Kan du kan hjälpa till? 
Välkommen att kontakta Ingrid Thyberg:
ingrid.thyberg@timra.se
Tel 070-237 77 90

Välkommen till Frukostsoffan 24 februari!


Frukostsoffan gästas av spännande gäster med fokus på företagande. Dessutom delas det ut pris till en entreprenör i kategorin Toppen Timrå. 

Anmäl dig här!

Och vill du se den live så kan du göra det genom att följa länken här!

 

Skatteverket informerar


1 mars håller Skatteverket en informationsträff för dig som nyligen registrerat en enskild firma.

Anmälan och mer information

Aktuella upphandlingar
Entreprenör Timrå - mötesplatsen för företag
Näringslivskontorets hemsida
Håll dig uppdaterad genom vår evenemangskalender
Synpunkter, ideér eller önskemål
Ansvarig utgivare: Peter Germer, Timrå kommun, 060-16 31 39, peter.germer@timra.se
Produktion: Näringslivskontoret i Timrå och KarMin kommunikation AB


Kontakta oss: Tel 060-16 31 00 (växeln).

Detta nyhetsbrev skickas till företagare i Timrå kommun
Här kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig från fler nyhetsbrev

 


This email was sent to <<E-postdress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Näringslivskontoret Timrå · Terminalvägen 10 · Timrå 861 36 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp