Copy
Nyheter till dig som är företagare i Timrå
Klicka här om du vill läsa på webben

Året som gått

Välkommen till årets sista nyhetsbrev! Det har varit ett händelserikt år och bland mycket annat kan vi blicka tillbaka på det här:

Mångmiljardsatsningen på SCA:s Östrandsfabrik har startat. Ett stort antal Timråungdomar har lärt sig mer om företagande tack vare UF. Satsningen på sommarlovsentreprenörer gav åtta unga ett lärorikt sommarlov. Besöksnäringen är på frammarsch, med bl. a satsningar på Färjaområdet på Tynderö och vid Y:et. Ett E-handelsnätverk har startat.

Många duktiga och framgångsrika företag och entreprenörer blev välförtjänt hyllade på företagargalan Guldstegen. Timrå kommun nådde all time high när Svenskt näringsliv rankade företagsklimatet i landets 290 kommuner. Timrå placerade sig på 47:e plats. Dessutom blev Timrå landets sjätte bästa kommun när det gäller service till företag.

Nu laddar vi för ett minst lika händelserikt och framgångsrikt 2017. 


Vi vill passa på att önska er en riktigt God jul och ett gott nytt år!

Ps. Om brevet hamnar i din skräpkorg så kom ihåg att markera det som Inte skräp så kommer det rätt nästa gång.

Varumärkesarbetet med platsen Timrå rullar vidare. Vi hoppas ni följer from Timrå with love i våra sociala kanaler, Instagram och Facebook. Det kommer in nya fina bilder varje dag. Det är jätteroligt och tack för att ni bidrar!

Vi jobbar för att skapa fler fysiska möten under 2017 då årets insatser mest fokuserats på de digitala plattformarna.

Under hösten har vi spridit varumärkesarbetet med hjälp av bland annat Timrå IK, IFK Timrå och Söråkers bandy. Vi har kört reklamfilm på Folkan och på jumbotronen i NHK arena.

Vi försöker hitta nätverk där vi får berätta mer om arbetet. Vi har bland annat träffat Timrås kommunstyrelse, Rotary, näringslivsråd samt kommunens chefsgrupp. Vi har fått en inbjudan till Söråkers bandy som vi ska hälsa på i början av nästa år. Vi kommer gärna ut till er som vill och berättar mer, kontaktuppgifter hittar du längre ner.

2017 kommer vi att vara mer synliga på olika event runt om i kommunen. Vi kommer bland annat att finnas på Waterfront, Mid Nordic, Hockey of hope och höstmarknaden på Lögdö Bruk. 

Bli ambassadör du med!
Redan nu kan du göra en insats, fotografera en plats i Timrå som betyder något för dig. Skriv några rader om platsen och skicka in via formuläret på www.fromtimrawithlove.se. 

Är din plats redan tagen så gör det ändå. Det intressanta är just din relation till platsen. Vi står gärna till förfogande om du behöver hjälp med att skriva men det är viktigt är att det handlar dig och dina känslor för platsen. Kom ihåg det finns inga rätt eller fel, det är din berättelse som räknas. Sen delar du till alla du känner!

Vi söker fler ambassadörer som vill delta aktivt i vårt nätverk. 15/2, 17/5 och 18/10 kommer vi bjuda in våra ambassadörer till träffar där vi tillsammans jobbar med att utveckla varumärket Timrå. Bli en av dessa ambassadörer du med, anmäl ditt intresse till Marie Zetterlund.

Alla kan göra något
Vi försöker att få företag och föreningar att sprida vårt arbete vidare. Vi kommer att ta fram material ”så gör du” för att på ett enkelt sätt börja sprida alla positiva bilder från Timrå. Detta material kommer finnas klart i början av 2017.

Börja redan nu!
Redan nu kan du hjälpa till att sprida from Timrå with love genom att använda logotypen i din e-postsignatur.

Högerklicka på loggan här ovan och kopiera den. 
Sedan klistrar du in den i din egna signatur-mall.

För att redigera sin signatur i Outlook så går man följande väg:
Arkiv – Alternativ
Välj Epost på vänstersidan, och sedan knappen signaturer till höger.

Sedan ställer man bara markören längst ner i sin befintliga signatur och trycker ”Ctrl + v” på tangentbordet. Kolla bara så att det inte smyger sig in någon radmatning för mycket bara. 

Under årets första frukostsoffa den 27 januari 2017 kommer Marie Zetterlund att berätta mer om projektet och vad som är på gång.

Har du frågor, idéer eller synpunkter?
Hör av dig till Marie Zetterlund, epost eller tfn 060-16 34 22

www.fromtimrawithlove.se
#fromtimråwithlove
www.facebook.com/fromtimrawithlove


Ta chansen att påverka!

Nu har enkäten för att kartlägga företagens behov skickats ut till Timrås företag. Den skickas ut i både pappersform och via mail. Vi har förlängt svarstiden till 15 januari. 

Enkäten tar bara några minuter att besvara. Resultatet kommer sedan att ligga till grund för planering av aktiviteter och insatser utifrån dina behov som företagare i Timrå.

– Det här är en jättechans för företagare att påverka kommunens insatser för att avveckla sina tillväxthinder i företaget, säger Andreaz Strömgren, kommunchef. 

– Vi behöver din hjälp för att skapa de bästa möjliga förutsättningar för dig att driva ditt företag i Timrå, uppmanar Anne Niska, näringslivsutvecklare på Timrå kommun, som också är kontaktperson för kartläggningen. 

Näringslivskontoret verkar för fler lönsamma växande företag och målet är Norrlands bästa företagsklimat med service till företag topp 10 i Sverige. Kartläggningen blir ett bra verktyg i arbetet mot målen.

– Vi vill skapa dialog med våra företag och kunna göra rätt insatser för företagen som har ambitioner och viljan att växa i Timrå, säger Andreaz Strömgren, kommunchef.

OBS! Nytt sista svarsdatum för enkäten är den 15 januari 2017.

Har du som är Timråföretagare inte fått enkäten?
Ta några minuter och svara på den här!

Enkäten

DubbelToppen

Toppen Timrå

November månads Toppen Timrå gick till Lillemor Göransson med motiveringen:

För sitt genuina engagemang för medborgare och näringslivet i Timrå. Som ordförande i både lokala och regionala Hyresgästföreningen, jobbar hon hela tiden för att göra skillnad och att sätta Timrå på Sverige-kartan.

Hon har 25 år i rad arrangerat Tallnäsdagen, som inte bara är betydelsefull för de som bor i området, utan även lockar besökare från när och fjärran. Tack för att Du bidrar till att göra Timrå Toppen!”

Lillemor Göransson

Toppen Timrå

December månads Toppen Timrå gick till Frank Olofsson med motiveringen:

Med sitt stora intresse och arbete med besöksnäringsutvecklingen 
i Timrå ser han till att locka besökare från när och fjärran. 

Som flygplatschef skapar han även möjligheter för de som bor och verkar i Timrå att kunna resa till ett flertal platser i både Sverige och världen. Han är en god förespråkare för Timrå och bidrar starkt till att Timrå blir en attraktiv plats att bo och verka i. 
Tack för att Du bidrar till att göra Timrå Toppen!

Lillemor Göransson
UF-företaget Säker i kök. Från vänster Hassan Barbari, Omid Rasooli och Omid Rasooli.
UF-företaget

Säker i kök

 
För lite drygt två år sedan kom Hassan Barbari till Sverige. Idag är han vd för UF-företaget Säker i kök, som han driver tillsammans med Omid Rasooli och Abdulhamid Noory.
Alla tre går på Introduktionsprogrammet på Timrå gymnasium och de tvekade aldrig när möjligheten att starta ett UF-företag kom.
– Vi vill tjäna pengar, förklarar Hassan.
 
Säker i kök marknadsför och säljer ett smart litet plastredskap som gör det lättare att skära skivor av tomater, potatisar, citroner m.m.
– Skivorna blir snygga och jämna. Man riskerar inte att skära sig själv och hanteringen blir mer hygienisk eftersom man inte behöver hålla i det man ska skära, förklarar Hassan.
Killarna kallar redskapet för en slicer.
 
– Det tog ganska lång tid för oss att komma på en affärsidé, berättar Hassan. Men vi har fått jättebra hjälp och stöd både från en rådgivare på näringslivskontoret och av våra lärare.
– Vi ville hitta något att sälja som inte fanns i Sverige. Något som många kan ha användning av. Vi letade mycket på Internet och till slut hittade vi den här slicern. Jag tycker själv att det är svårt att skära tomater och tänkte att det tycker nog många andra också, säger Hassan.
 
Till att börja med importerade de 15 stycken och tog med sig till den lokala UF-mässan i höstas. De satte priset till 35 kronor styck och allt såldes.
– Men vi behöll faktiskt en för att kunna visa hur den fungerar, säger Hassan.
Ett av företagets mål är nu att hitta någon i Sverige som kan och vill tillverka slicern och hjälpa dem att utveckla det vidare.
– Vi vill väldigt gärna fortsätta att driva vårt företag även i framtiden, avslutar Hassan.

Frukostsoffan nytt grepp 2017!

2017 års första Frukostsoffa, den 27 januari, kommer att webbsändas. Ett nytt grepp för oss där vi ser ett mervärde för våra företag. Ni kommer väl?

Ni kan redan nu anmäla er till Frukostsoffan den 27 januari 2017. 
Anmälan!

Aktuella upphandlingar
Entreprenör Timrå - mötesplatsen för företag
Näringslivskontorets hemsida
Håll dig uppdaterad genom vår evenemangskalender
Synpunkter, ideér eller önskemål
Ansvarig utgivare: Peter Germer, Timrå kommun, 060-16 31 39, peter.germer@timra.se
Produktion: Näringslivskontoret i Timrå och KarMin kommunikation AB


Kontakta oss: Tel 060-16 31 00 (växeln).

Detta nyhetsbrev skickas till företagare i Timrå kommun
Här kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig från fler nyhetsbrev

 


This email was sent to <<E-postdress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Näringslivskontoret Timrå · Terminalvägen 10 · Timrå 861 36 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp